Τρίτη 7 Μαΐου 2019

ΑΞΙΟΤΙΜΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ: ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΟΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ;

Με αφορμές ένα δημοσίευμα στις 18/4/2019 στο i-rafina, που έλεγε ότι ξεκίνησαν οι επισκευές στα ειδικά σχολεία Ραφήνας σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει εξαγγελθεί, αλλά
και από την συνάντησή μου με τον κο Μπουρνούς στο πλαίσιο ενός τηλεοπτικού ρεπορτάζ στο OpenTV θα ήθελα ως μητέρα ενός παιδιού με ειδικές ανάγκες να απευθύνω ένα ερώτημα προς όλους τους υποψήφιους δημάρχους στο Δήμο Ραφήνας Πικερμίου:
ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΒΑΡΟΣ;
Αυτό υποστήριξε ο κος Μπουρνούς. Μετά το πέρας μιας τηλεοπτικής συνάντησης στα ειδικά σχολεία, είπε -παρουσία μάλιστα και άλλων-, ότι 13 δήμοι του έχουν φορτώσει αυτό το βάρος!! Και επειδή δεν θέλω να είμαι άδικη θα πω ότι επτά χρόνια που το ελληνικό κράτος με υποχρεώνει να στέλνω το παιδί μου στην Ραφήνα δεν έχω δει καλύτερη αντιμετώπιση, ούτε από τους προηγούμενους δημάρχους ή από τους δημοτικούς συμβούλους που όταν τύχαινε να συζητηθεί θέμα για το ειδικό δημοτικό, κυρίως, έβγαιναν για διάλειμμα από την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου.
Πρόκειται όμως για ένα σχολείο που την τελευταία φορά που βάφτηκαν οι εξωτερικοί χώροι (πριν 2 χρόνια) τα χρήματα για τα υλικά τα είχαν δώσει οι γονείς, ενώ η προηγούμενη φορά ήταν 8 χρόνια πριν όταν έναν γονέας (καθηγητής σε ναυτική σχολή) έφερε φοιτητές και το έβαψαν εθελοντικά.
Πρόκειται για ένα σχολείο που η μόνη συνεισφορά των δημοτικών αρχών της Ραφήνας ήταν να επιτρέπουν την ανεξέλεγκτη σπατάλη των κονδυλίων από την διευθύντρια του ειδικού δημοτικού (μη νομότυπα τιμολόγια για την θέρμανση, καλοκαιρινές, άχρηστες αγορές φωτογραφικών μηχανών που δεν χρησιμοποιήθηκαν ποτέ για τα παιδιά μας, κατασπατάληση δωρεών που είχαν δοθεί για τα παιδιά μας σε οικογένειες που ούτε κατονομάστηκαν, μη καταγραφή έως σήμερα του εξοπλισμού του σχολείου και πολλά άλλα που ποτέ δεν ελέγχθηκαν).
Πρόκειται όμως για ένα σχολείο που εξαιτίας του, εξαιτίας παιδιών σαν τα δικά μας, έχει προσφέρει στο Δήμο Ραφήνας- Πικερμίου, σε αυτόν το Δήμο που ποτέ δεν το έχει στηρίξει, ένα Κέντρο Υγείας, αθλητικές υποδομές και αποδυτήρια, Μουσείο, ένα γυμνάσιο της Ραφήνας που σχεδιάζεται να πάει στον καλύτερο χώρο (όχι τα παιδιά μας) και τους τελευταίους μήνες πρόσφερε έναν σταθμό ΕΚΑΒ, που στεγάστηκε μάλιστα εκεί που αρχικά προοριζόταν για τα δικά μας παιδιά μετά την πυρκαγιά, με χρήματα που έχει δώσει η Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής (για τα παιδιά μας -όπως ρωτήσαμε- και όχι για τον Δήμο Ραφήνας, γενικά, για να τα κάνει ότι θέλει!).
Πρόκειται για αυτό το σχολείο που μετά τις πυρκαγιές παρουσιαζόταν και φωτογραφιζόταν ως το ολοσχερώς καμένο, το σχολείο αυτό που κρίθηκε ακατάλληλο αρχικά για τη στέγαση των παιδιών μας, αλλά μέσα σε μία ημέρα και μερικά κάγκελα κρίθηκε κατάλληλο μόνο για τις πρώτες δεκαπέντε ημέρες του Σεπτεμβρίου (όπως αρχικά μας είχαν πει) που ξεχείλωσαν και έγιναν τελικά όλη η φετινή χρονιά. Και έτσι η μεγάλη καταστροφή του καλοκαιριού για την περιοχή, μπόρεσε να εξασφαλίσει στο Δήμο Ραφήνας τα χρήματα, που ποτέ δεν θα τα έδινε για τα ειδικά εκπαιδευτήρια.
Πρόκειται για αυτό το σχολείο που τα ΕΛΠΕ (τα οποία δεν έχει διευκρινιστεί εάν δώσουν και τα 830.000 ευρώ για τα ειδικά σχολεία μόνο) δεν θα μπορούσαν να ξεκινήσουν εργασίες εφόσον δεν υπήρχαν καθόλου τα σχέδια και οι απαιτούμενες κτιριοδομικές μελέτες (εξαιτίας της ανυπαρξίας αυτών των μελετών κρίθηκε ακατάλληλος και ο νέος χώρος που φτιάχτηκε στο κέντρο Υγείας και που στέγασε τελικά το ΕΚΑΒ). Και εγώ σας γονέας ρωτώ όλους όσους διαβάζετε αυτή την επιστολή, αλλά κυρίως όλους τους αιρετούς, τους κυβερνώντες, αλλά και όσους ασκούσαν εξουσία και έλεγχο όλα αυτά τα χρόνια: ΣΤΕΓΑΖΑΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ, ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΕ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΚΤΙΡΙΟ;
Πρόκειται τέλος για το σχολείο που τα όσα γράφτηκαν σ το δημοσίευμα στο i-rafina, είναι αναληθή. Ο αρχικός προγραμματισμός, όπως είχε παρουσιαστεί αρχικά στους γονείς προέβλεπε τη μεταφορά των 33(;) παιδιών του ειδικού δημοτικού στο νέο χώρο που ήδη διαμορφώνονταν, μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου 2018, ώστε με την έναρξη του 2019 να πήγαιναν τα παιδιά στο νέο δημοτικό σχολείο!!! Και να άρχιζαν στη συνέχεια οι εργασίες στο ΕΕΕΕΚ. Αντί για όλα αυτά, το δημοσίευμα ανέφερε ότι σύμφωνα με τις εξαγγελίες οι εργασίες αρχίζουν κανονικά τώρα. Ήμαρτον κε Μπουρνούς πόσο κουτόχορτο νομίζετε ότι τρώμε; Τα παιδιά μας έχουν θέματα κατανόησης όχι εμείς οι γονείς.
Εμείς οι γονείς θέλουμε επιτέλους να γνωρίζουμε εάν όλοι οι υποψήφιοι Δήμαρχοι θεωρούν τα παιδιά μας βάρος! Γιατί θα έχουμε καινούργιο σχολείο από τα Ελληνικά Πετρέλαια, που τα ευχαριστούμε πολύ εμείς οι γονείς για όσα έχουν κάνει ήδη (γιατί δεν είναι η πρώτη φορά που μας στηρίζουν), αλλά χρειαζόμαστε και τη διαρκή στήριξη της δημοτικής αρχής και όλων των δημοτικών παρατάξεων, όπως άλλωστε κάθε σχολική μονάδα. Σε αντίθετη περίπτωση, πρέπει άμεσα να γίνει σύσκεψη με το υπουργείο Παιδείας, αλλά και να μην ξεκινήσουν οι εργασίες. Εάν τα παιδιά μας, είναι βάρος για έναν Δήμο, που μάλιστα τον έχουν ευεργετήσει, ούτε και εμείς ως γονείς θέλουμε να τα στέλνουμε κάπου που τα υποτιμούν, τα αγνοούν και δε τα σέβονται.

ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΗ ΔΗΛΩΣΗΣ
Παρακαλώ πολύ, επειδή στόχος μου είναι και παραμένει το καλό των παιδιών μας με ειδικές ανάγκες και η σωστή λειτουργία των ειδικών σχολείων στη Ραφήνα και να ζητήσω να πάρουν θέση όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι στην Ραφήνα-Πικέρμι και όχι να πλήξω το επαγγελματικό κύρος κανενός δημοσιογράφου, σας ζητώ να αναρτήσετε και την επανόρθωση προς το i-Rafina όπου μέσα στην επιστολή μου ίσως δεν γίνεται σαφές, ότι αναφέρεται στο δημοσίευμά του είναι αυτά που ισχυρίζεται ο κος Μπουρνούς. Άρα, απλά το i-Rafina καταγράφει, όπως είναι άλλωστε και ο ρόλος του, αυτά που ισχυρίζεται ο κος Μπουρνούς, τα οποία είναι αναληθή. Ζητώ επομένως συγγνώμη και προσθέτω στην επιστολή μου την συγκεκριμένη ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΗ ΔΗΛΩΣΗΣ.
Πηνελόπη Αλεξίου,
Μητέρα αυτιστικού παιδιού.

Δείτε σχετικό Video:
Ειδικό σχολείο Ραφήνας: Μάθημα στα αποκαΐδια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου