Κυριακή 7 Απριλίου 2019

ΑΑΔΕ: Επιχείρηση «Μπετόν Αρμέ» σε Μύκονο και νησιά των Κυκλάδων

Ελεγκτές της ΑΑΔΕ καμουφλαρισμένοι σε υδραυλικούς και οικοδόμους κάνουν εφόδους
στα νησιά - Σφραγίστηκαν επιχειρήσεις και ο τοπικός συνεταιρισμός
Έως τώρα οι ελεγκτές της εφορίας υποδύονταν τους πελάτες, τους τουρίστες ή τους θαμώνες στα κοσμοπολίτικα νησιά τα καλοκαίρια. Το σχέδιο δράσης της εφορίας όμως εξελίσσεται… Για να πιάσουν στον ύπνο τους φοροφυγάδες και να μπλοκάρουν το «μαύρο χρήμα» και την αδήλωτη εργασία, επί μισό μήνα ήδη τώρα οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ παρίσταναν τους υδραυλικούς, τους ηλεκτρολόγους και τους οικοδόμους. Και τα αποτελέσματα ήταν μάλλον εντυπωσιακά.




Με το «Μπετόν Αρμέ» σχέδιο (όπως είναι η κωδική ονομασία του) το οποίο κατέστρωσε η Φορολογική Περιφέρεια Πειραιά, από τα μέσα Μαρτίου ξεκίνησαν «καταδρομικού τύπου» έλεγχοι σε επιχειρήσεις οικοδομικών υλικών, καθώς και συναφών με την οικοδομή επαγγελμάτων, σε Μύκονο και στα άλλα Κυκλαδονήσια... Όχι τυχαία βεβαίως αφού την περίοδο αυτή έχουν αρχίσει εργασίες ανακαίνισης για ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια που ετοιμάζονται για να υποδεχθούν από το Πάσχα ήδη τους πρώτους επισκέπτες, ανοίγοντας την τουριστική περίοδο.



Πού οδήγησαν οι έρευνες των εφοριακών που εμφανίζονταν να ενδιαφέρονται να προμηθευτούν υλικά για τη δουλειά τους;

1. Εντοπίστηκαν φορτηγά ολόκληρα, που μετέφεραν, χωρίς παραστατικά, χαλίκια και άλλα υλικά, την ώρα, που - ξημερώματα - εξέρχονταν στο λιμάνι της Μυκόνου από πλοία, τα οποία προέρχονταν από τη Λέρο.



2. Μεγάλη Α.Ε. με ηλεκτρολογικά υλικά στη Μύκονο, βρέθηκε με πλήθος συναλλαγών χωρίς να έχει εκδώσει τιμολόγια. Σφραγίστηκε και ήδη ελέγχεται και για προηγούμενες χρήσεις.

3. Σφραγίστηκε το κατάστημα συνεταιρισμού, επειδή εντοπίστηκε να μην έχει εκδώσει τιμολόγια για πλήθος συναλλαγών με εργολάβους και υδραυλικούς.

4. Για τους ίδιους λόγους, σφραγίστηκαν άλλες τρεις επιχειρήσεις και επιβλήθηκαν πρόστιμα σε άλλες επτά.

Οι έλεγχοι των κλιμακίων εφοριακών που έκαναν απόβαση στα νησιά, συνεχίζονται καθ’ όλο το 24ωρο και επεκτείνονται σε άλλες δραστηριότητες καθώς, όπως λένε αρμόδιες πηγές που εμπλέκονται στο σχέδιο «Μπετόν Αρμέ», τους μήνες που δεν υπάρχει έντονη τουριστική κίνηση, η φοροδιαφυγή οργιάζει από «επαγγελματίες».

Πέραν του σφραγίσματος και των προστίμων, οι επιχειρήσεις αυτές προτεραιοποιούνται για τακτικό έλεγχο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου