Κυριακή 14 Απριλίου 2019

Η αθώα καθημερινή συνήθεια που καταστρέφει την επιδερμίδα σας


Μια καλή ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας είναι το Α και το Ω για όλες εμάς τις skincare lovers.
Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι ξέρουμε απαραίτητα ότι την κάνουμε σωστά. Πολλές από εμάς μπορεί να περνάμε ώρες στα φαρμακεία και τα καταστήματα με καλλυντικά μέχρι να βρούμε τις τέλειες κρέμες, μάσκες και σέρουμ, ωστόσο συχνά κάνουμε ένα αθώο αλλά ταυτόχρονα καταστροφικό λάθος, όταν περιποιούμαστε την επιδερμίδα μας στο σπίτι.

Επίτρεψέ με να σας εξηγήσω τι εννοώ: Πώς στεγνώνετε το πρόσωπό σας, αφού το πλύνετε με το σαπούνι σας; Μήπως με την πετσέτα των χεριών ή του σώματος; Μέγα λάθος! Η επιδερμίδα του προσώπου είναι πολύ ευαίσθητη και χρειάζεται ιδιαίτερη μεταχείριση. Σκουπίζοντάς το με την πετσέτα, μπορεί να τού προκαλέσετε ερεθισμούς ή ρυτίδες, ακριβώς όπως θα κάνατε αν απλώνατε την ενυδατική κρέμα με έντονες και όχι ταμποναριστές κινήσεις. Θα σας πρότεινα λοιπόν να στεγνώνετε το πρόσωπό σας με ταμποναριστές κινήσεις με μια καθαρή πετσέτα.

Ας σταθούμε λίγο στον όρο «καθαρή». Χρησιμοποιώντας την ίδια πετσέτα, που χρησιμοποιείτε για το σώμα ή τα χέρια σας, βοηθάτε στην εξάπλωση βακτηριδίων και στην εμφάνιση ακμής. Το ιδανικό εάν θέλετε να έχετε μια πραγματικά καθαρή και υγιής επιδερμίδα, θα ήταν να χρησιμοποιείτε κάθε μέρα μια καθαρή πετσέτα. Πολύ πλυντήριο, το ξέρουμε, αλλά αξίζει τον κόπο!

Εάν θέλετε να φροντίσετε ακόμα περισσότερο την επιδερμίδα σας και να βεβαιωθείτε ότι δεν θα την ταλαιπωρήσετε καθόλου, προτείνω να μην χρησιμοποιήσετε καμία πετσέτα και να αφήσετε την επιδερμίδα σας να στεγνώσει φυσικά πριν απλώσετε τις κρέμες σας.

Photo by kevin laminto on Unsplash 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου