Δευτέρα 8 Απριλίου 2019

Παραμένει ο αμίαντος στα καμένα. Η Απόλυτη Αμέλεια

Παραμένει και διογκώνεται το πρόβλημα των επικίνδυνων για την υγεία υλικών αμιάντου, εννέα μήνες μετά την πυρκαγιά στο Μάτι.
Κι αυτό όχι μόνο γιατί υπάρχουν δεκάδες σπίτια όπου η συλλογή δεν έχει καν αρχίσει, αλλά και γιατί δεκάδες σάκοι με αμίαντο που συλλέχθηκε, παραμένουν στις αυλές των σπιτιών εκτεθειμένα.

Γιατί συμβαίνει αυτό; Αρχικά γιατί από τις αρχές Φεβρουαρίου οι συμβάσεις που υπέγραψε το Υπουργείο Υποδομών με τις εταιρείες συλλογής, ολοκληρώθηκαν και έληξαν. Οι εργολάβοι λοιπόν σταμάτησαν οποιαδήποτε εργασία. Για να επανεκκινήσει η διαδικασία θα πρέπει και πάλι το Υπουργείο να επεκτείνει τις συμβάσεις ώστε το έργο να συνεχιστεί.

Ακόμα και τότε όμως παραμένει αμφίβολο αν οι εταιρείες θα ανταποκριθούν καθώς είναι επιβεβαιωμένο ότι δεν έχουν εισπράξει τίποτα από τις συμβάσεις που έχουν ολοκληρώσει. Όπως φαίνεται από τις εργασίες, έχουν ήδη καθαρίσει περισσότερα από 150 σπίτια και έχουν στείλει στο εξωτερικό δεκάδες τόνους αμίαντο. Ενώ δουλεύουν από το Φθινόπωρο δεν έχει γίνει καμία πληρωμή, ενώ το Υπουργείο υποτίθεται ότι είχε δεσμεύσει πίστωση περί τα 2 εκ ευρώ για το έργο αυτό.

Χαρακτηριστικό είναι ότι οι πολίτες από τις πυρόπληκτες περιοχές επικοινωνούν πλέον καθημερινά και εκφράζουν παράπονα στις ίδιες τις εταιρείες αμιάντου (!!!) όπου και λαμβάνουν την απάντηση πως το έργο έχει σταματήσει άγνωστο μέχρι πότε.


Αγγελοπούλου Μαρία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου