Τετάρτη 3 Απριλίου 2019

Στέλιος Κανάκης: Εξαργύρωσε με 21,5 εκατ. την επιτυχία της εταιρείας που ίδρυσε

Τη λαϊκή ρήση «κάλιο πέντε και στο χέρι παρά δέκα και καρτέρει», αποφάσισε να υιοθετήσει
ο Στέλιος Κανάκης πουλώντας το πλειοψηφικό μερίδιο της εταιρείας που δημιούργησε το 1985 απ' το μηδέν και κατάφερε να την καταστήσει σήμερα leader στην αγορά. Ο ιδρυτής και η οικογένεια του, με βάση τη συμφωνία που έκλεισαν με τους επί σειρά ετών συνεργάτες τους, θα βάλουν 21,5 εκατ. ευρώ περίπου στην τσέπη πουλώντας το 65% περίπου της «Στέλιος Κανάκης» στη νορβηγική ORKLA FOOD INGREDIENTS AS η οποία παράλληλα «τρέχει» δημόσια πρόταση προκειμένου να βγάλει την εταιρεία απ' το Χρηματιστήριο.

Το σχέδιο είναι στην επόμενη εποχή της εταιρείας οι Νορβηγοί να κατέχουν το 80% και η οικογένεια Κανάκη, που θα διατηρήσει το μάνατζμεντ, το 20%

Η δημόσια πρόταση έχει εξασφαλισμένη επιτυχία αφού οι Νορβηγοί έχουν καταφέρει ήδη να αποκτήσουν απ' τη διασπορά 591.085 μετοχές που αντιστοιχούν σε ποσοστό περίπου 7.88% του συνόλου των κοινών μετοχών και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρίας. Με αυτό τον τρόπο εκπλήρωσαν και τον πρώτο όρο της συμφωνίας να συγκεντρώσουν τουλάχιστον 313.727 Μετοχές που αντιπροσωπεύουν ποσοστό περίπου 4,18% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας.

Με την εκπλήρωση του συγκεκριμένου όρου άνοιξε και ο δρόμος για την απόκτηση εκ μέρους της Orkla με εξωχρηματιστηριακή συναλλαγή 4.936.273 μετοχών από τους κ.κ. Στέλιο και Μαρία Κανάκη, αντί τιμήματος 4,35€ ανά Μετοχή.

Όταν ολοκληρωθεί και αυτή η συναλλαγή τότε οι Μέτοχοι κ.κ. Στέλιος, Μαρία, Ελευθερία και Βαρβάρα Κανάκη, θα αποδεχτούν την Δημόσια Πρόταση και θα προσφέρουν στην Orlkla το σύνολο των λοιπών Μετοχών που αυτοί κατέχουν στην Εταιρεία, ήτοι 711.659, 375.000, 208.671 και 204.670 Μετοχές αντίστοιχα και συνολικά 1.500.000 Μετοχές που αντιπροσωπεύουν συνολικά 20% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας. Και αυτό προκειμένου να μπορέσει η Orkla να αποκτήσει, στο πλαίσιο της Δημόσιας Πρότασης, μετοχές που αντιπροσωπεύουν ποσοστό τουλάχιστον 90% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας και να ασκήσει το δικαίωμα εξαγοράς.

Μετά την ολοκλήρωση της Δημόσιας Πρότασης και της άσκησης του Δικαιώματος Εξαγοράς ο Προτείνων, κατέχοντας το 100% συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας θα προκαλέσει αυτόκλητη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Εταιρείας με θέμα τη λήψη απόφασης για τη διαγραφή των Μετοχών από το Χ.Α, στην οποία (Γενική Συνέλευση) θα ψηφίσει υπέρ αυτής της απόφασης.

Μετά την διαγραφή των Μετοχών από το Χ.Α., ο Προτείνων έχει συμφωνήσει με τους Μετόχους κ.κ. Στέλιο, Μαρία, Ελευθερία και Βαρβάρα Κανάκη ότι θα μεταβιβάσει άμεσα σε καθέναν από αυτούς 375.000 Μετοχές που αντιπροσωπεύουν ποσοστό 5%, ήτοι συνολικά 1.500.000 Μετοχές που αντιπροσωπεύουν ποσοστό 20% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας σε τιμή ανά Μετοχή ίση με το Προσφερόμενο Αντάλλαγμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου