Δευτέρα 8 Απριλίου 2019

Το 2020 τα έργα για τα νέα «Αστέρια Γλυφάδας»

Από το 2020 πρόκειται να ξεκινήσουν οι εργασίες για την αναβίωση των «Αστεριών Γλυφάδας», μία ακόμη επένδυση στην Αττική Ριβιέρα- μετά το νέο Four Seasons στον
Αστέρα Βουλιαγμένης- που θα ενισχύσει το προφίλ του πολυτελούς τουρισμού στην Αττική. Με δεδομένο και το μεγάλο όγκο των αδειοδοτικών διαδικασιών για την επένδυση, προς το τέλος της φετινής χρονιάς, πρόκειται να πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός για την επιλογή του αναδόχου που θα αναλάβει τις εργασίες για τη νέα πολυτελή μονάδα, στα πρότυπα των παλιών εγκαταστάσεων των «Αστεριών», ενώ τώρα είναι σε εξέλιξη η πρώτη φάση για το διαγωνισμό και τις εργασίες για τη μεταφορά των υφιστάμενων καταστημάτων ώστε να είναι έτοιμοι οι νέοι χώροι μέχρι το τέλος της φετινής τουριστικής περιόδου και να ξεκινήσει στη συνέχεια η δεύτερη φάση για το κυρίως τουριστικό συγκρότημα.

Το συνολικό ύψος της επένδυσης που ξεκινά με τα πιο ...εύκολα για την αναβάθμιση του περιβάλλοντος χώρου αντιστοιχεί, μαζί με το κόστος απόκτησης, σε 90 εκατ. ευρώ για το ακίνητο, όπου κατά το παρελθόν λειτουργούσε το φημισμένο ξενοδοχείο «Αστέρια». Το τελευταίο προβλέπεται να ανακατασκευαστεί πλήρως σε υπερπολυτελές αστικό θέρετρο υπό τη διαχείριση επιφανούς διεθνούς ξενοδοχειακής αλυσίδας, χωρίς ωστόσο να έχουν ληφθεί ακόμη οι οριστικές αποφάσεις.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι εκμισθώτρια του ακινήτου είναι η Ναυσικά Α.Ε. (ιδιοκτήτρια και υπεύθυνη διαχείρισης είναι η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου), με βασικό μέτοχο τον ξενοδοχειακό βραχίονα τoυ ομίλου Grivalia, ήτοι την Grivalia Hospitality, και μέτοχο μειοψηφίας (20%) τον όμιλο Παπαθεοχάρη. Η Grivalia, η οποία μετά και το πράσινο φως από τους μετόχους την περασμένη Παρασκευή οδεύει προς συγχώνευση με την Eurobank, έχει 25% σήμερα στην Grivalia Hospitality, ποσοστό που περνά μετά τις τελευταίες εξελίξεις στον τραπεζικό όμιλο, ενώ στους λοιπούς μετόχους περιλαμβάνονται επίσης με 50% η βρετανική M&G Investments (ανεξάρτητος βραχίονας επενδύσεων του ομίλου της Prudential) και το 25% από την ασφαλιστική εταιρεία Eurolife.

Ειδικά για τα Αστέρια, το αρχικό χρονοδιάγραμμα προέβλεπε τη λειτουργία των ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και την αναβίωση των θρυλικών «Αστεριών» προς το τέλος του 2019 - αρχές του 2020, ωστόσο, οι αδειοδοτικές διαδικασίες- εγκρίσεις αποδεικνύονται και σε αυτή την περίπτωση, ως είθισται, χρονοβόρες.

Η επένδυση περιλαμβάνει το ξενοδοχείο 5 αστέρων και 400 κλινών, σουίτες κι επιπλωμένες βίλες, συγκρότημα spa, αθλητικές εγκαταστάσεις, πισίνες, παιδότοπους, χώρους εστίασης και κέντρα διασκέδασης, επιμέρους έργα και εγκαταστάσεις υποδομής, εσωτερικό οδικό δίκτυο, δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης, δίκτυα ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων με σκοπό, όπως αναφέρεται, «την παροχή υψηλότατου επιπέδου υπηρεσιών φιλοξενίας».

Σύμφωνα με το επενδυτικό σχήμα, η ανακατασκευή του «θα υλοποιηθεί, πρωτίστως με σεβασμό προς το φυσικό περιβάλλον, ενώ με την ολοκλήρωση της επένδυσης, θα δημιουργηθεί μία πρότυπη ξενοδοχειακή μονάδα με σαφή αναφορά στο παρελθόν του ιστορικού ξενοδοχείου «Αστέρια», η οποία θα αναδείξει το φυσικό πλούτο της περιοχής, θα αναβαθμίσει σημαντικά το παραλιακό μέτωπο της Αττικής και θα προσελκύει τουρισμό υψηλού επιπέδου».

Στις νέες επενδύσεις της Grivalia Hospitality, που είναι αυτή την στιγμή σε εξέλιξη κι έχουν επίσης σαφή αναφορά στο παρελθόν είναι και αυτή για τη δημιουργία boutique ξενοδοχείου και την αναβίωση επίσης του θρυλικού εστιατορίου «Ολυμπος Νάουσα» στο διατηρητέο του 1926 στη Θεσσαλονίκη, από κοινού με τον όμιλο Τορνιβούκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου