Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019

Η Geely εξαγόρασε το 50% της smart

Η Geely είναι πλέον ο ιδιοκτήτης του 50% της smart.Η εξαγορά του 50% της smart που κατέχει η Daimler ανακοινώθηκε λοιπόν, με την Geely η οποία θυμίζουμε ότι κατέχει τη Volvo
και τη Lotus, και τον κορυφαίο γερμανικό Όμιλο να δημιουργούν μια κοινοπραξία 50:50 που θα «τρέχει» τη smart. Με βάση λοιπόν τη νέα αυτή συμφωνία, όλη η παραγωγή της smart θα μεταφερθεί στην Κίνα εν όψει των νέων, αποκλειστικά ηλεκτρικών μοντέλων της εταιρείας, που θα παρουσιαστούν από το 2022 και ύστερα. Μέχρι τότε, η παραγωγή των τωρινών smart EQ fortwo και smart EQ forfour θα συνεχιστεί στα εργοστάσια του Hambach στη Γαλλία για το πρώτο και του Novo Mesto στη Σλοβενία για το δεύτερο. Η Mercedes, από την πλευρά της Daimler, αναλαμβάνει το σχεδιασμό και τη γενικότερη εικόνα των νέων αυτών μοντέλων της smart, ενώ η Geely θα έχει την ευθύνη των μηχανικών τους μερών και της κατασκευής τους.
Με βάση πάντα τη νέα αυτή συμφωνία – για την οποία προς το παρόν δεν υπάρχουν πλήρεις λεπτομέρειες – η smart θα εξαπλωθεί και στη μικρή κατηγορία οχημάτων, με τη νέα κοινοπραξία να έχει ως στόχο να μετατρέψει την εταιρεία σε μια κορυφαία μάρκα premium ηλεκτρικών οχημάτων. Η Daimler από την πλευρά της θα επενδύσει 500 εκατομμύρια ευρώ στο εργοστάσιο της smart στο Hambach, ώστε να χρησιμοποιήσει την τεχνογνωσία του για να κατασκευάσει εκεί νέα compact ηλεκτρικά μοντέλα για την ηλεκτρική EQ γκάμα της Mercedes. Η νέα κοινοπραξία αναμένεται να ολοκληρωθεί στις λεπτομέρειές της μέχρι τα τέλη του 2019. Προς το παρόν δεν ανακοινώνονται τα οικονομικά της στοιχεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου