Τρίτη 19 Μαρτίου 2019

Διπλώματα με… courier – Ειδική κρύπτη για τα χρήματα

Μέχρι και ειδικές κρύπτες είχαν κατασκευάσει οι συλληφθέντες υπάλληλοι της Διεύθυνσης Μεταφορών στο Μπραχάμι.
«Λουκέτο» επ’ αόριστο έχουν βάλει στη Διεύθυνση Μεταφορών στον Νότιο τομέα Αθηνών και ειδικότερα στον Άγιο Δημήτριο Αττικής οι άνθρωποι της Διεύθυνσης Εσωτερικών υποθέσεων της Αστυνομίας αλλά και οι επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsauto.gr το κύκλωμα έδινε διπλώματα σε υποψήφιους οδηγούς χωρίς να έχουν περάσει τις θεωρητικές αλλά και πρακτικές εξετάσεις έναντι παχυλών αμοιβών.

Μάλιστα όπως αναφέρουν στελέχη των Αρχών τα διπλώματα αποστέλλονταν στους οδηγούς με… courier και χωρίς να έχουν παραστεί εκείνοι σε καμία από τις νόμιμες διαδικασίες των εξετάσεων.

Το κτίριο της Διεύθυνσης Μεταφορών του Αγίου Δημητρίου είναι άγνωστο πότε θα επαναλειτουργήσει καθώς τα στελέχη της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων έχουν ανακαλύψει σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι και ειδικές κρύπτες όπου οι δημόσιοι υπάλληλοι έκρυβαν χρήματα και έγγραφα.

Ο αριθμός των διπλωμάτων που έχουν αποσταλεί με… courier δεν έχει γίνει γνωστός ωστόσο αν αντιληφθεί κανείς πως δρούσαν για τουλάχιστον ένα χρόνο ο αριθμός των πολιτών που συμμετείχαν στο… «έγκλημα» πιθανολογείται ότι είναι τετραψήφιος!

Ωστόσο μετά την προανάκριση, είναι πιθανό να διαπιστωθεί πόσα χρόνια γινόταν η παράνομη δραστηριότητα, αλλά και τα ποσά που έχουν αποκομίσει οι εμπλεκόμενοι.

Να σημειώσουμε πως όσοι υποψήφιοι έχουν αποκτήσει δίπλωμα μέσω χρηματισμού διώκονται και εκείνοι ενώ επίσης ακυρώνεται το δίπλωμά τους.

Όπως είχε αναφέρει το Newsauto.gr συνολικά έχουν συλληφθεί 9 άτομα εκ των οποίων τα 7 είναι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Μεταφορών και οι άλλοι δύο είναι ιδιοκτήτες Σχολών Οδηγών.

Σπίρτζης: Δίνουμε μάχη κατά των κυκλωμάτων στα διπλώματα οδήγησης
«Αισθανόμαστε απόλυτα δικαιωμένοι με τους ελέγχους που γίνονται και με τα αποτελέσματά τους για την πολιτική και τη στάση που κρατούμε όλο αυτόν τον καιρό στην πάταξη των κυκλωμάτων που εκδίδουν με «διαβλητές» διαδικασίες διπλώματα οδήγησης» δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, στο ΑΠΕ, με αφορμή την αποκάλυψη του θέματος.

«Εμείς δίνουμε αυτή τη μάχη, δε θα κάνουμε πίσω, δε θα υποχωρήσουμε ότι και να κάνουν, με το να ταλαιπωρούν τους πολίτες όλους αυτούς τους μήνες και να μη γίνονται οι εξετάσεις για τις άδειες οδήγησης» πρόσθεσε ο ίδιος επισημαίνοντας ότι «δίνουμε έναν αγώνα μαζί με τους πολίτες και μαζί με τις υγιείς δυνάμεις τόσο στην αγορά όσο και στις υπηρεσίες για να εξορθολογίσουμε όλη τη διαδικασία, όλο το θεσμικό πλαίσιο».

Τέλος, απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες να μην ενδίδουν στις πιέσεις κυκλωμάτων προκειμένου να αποκτήσουν άδεια ικανότητας οδήγησης, λέγοντας χαρακτηριστικά «η έκκληση που κάνουμε προς τους συμπολίτες μας είναι να μην ενδίδουν στα αιτήματα των κυκλωμάτων, προκειμένου να δίνουν λεφτά για να λαμβάνουν τα παιδιά μας τις άδειες οδήγησης, χωρίς να ξέρουν να οδηγούν. Αυτό έχει άμεσες επιπτώσεις, στην ασφάλεια των πολιτών, στην ίδια τους τη ζωή, στην υγεία τους».

Η ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής

Σε προσωρινή διακοπή της λειτουργίας της Διεύθυνσης Μεταφορών Περιφερειακής Ενότητας Νοτίου Τομέα Αθηνών προχώρησε η Περιφερειάρχης Αττικής, μετά από μεγάλη επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας.

Με εντολή της Ρένας Δούρου η συγκεκριμένη υπηρεσία θα παραμείνει κλειστή για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί, προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο των Αστυνομικών Αρχών.

Η υπόθεση αφορά στην παράνομη έκδοση αδειών οδήγησης.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, η Περιφερειακή Αρχή αναμένει τα επίσημα αποτελέσματα της έρευνας της Αστυνομίας προκειμένου να προχωρήσει άμεσα στις περαιτέρω ενέργειές της, ενώ δηλώνει σταθερά προσηλωμένη εδώ και 4,5 χρόνια στην πάταξη της διαφθοράς και της αδιαφάνειας, και σημειώνει πως θα συνεχίσει να επιδεικνύει μηδενική ανοχή σε τέτοιου είδους φαινόμενα σε βάρος των πολιτών και του δημοσίου συμφέροντος.


Γιώργος Κ. Ανδρής (ga@newsauto.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου