Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019

Δημοσκόπηση «χαστούκι» στην κυβέρνηση συνασπισμού

Απογοητευμένοι από την κυβέρνηση Μέρκελ δηλώνουν οι Γερμανοί σε δημοσκόπηση του
περιοδικού Der Spiegel.
Είναι χαρακτηριστικό 'ότι το το 52% των ερωτηθέντων δηλώνει "δυσαρεστημένο" και "μάλλον δυσαρεστημένο" από την Καγκελάριο.
Για τα δύο κόμματα του "μεγάλου συνασπισμού" το 63% εκφράζεται αρνητικά για τους Χριστιανοδημοκράτες και το 68% εμφανίζεται "δυσαρεστημένο" και "μάλλον δυσαρεστημένο" από τους Σοσιαλδημοκράτες.

Τα ευρήματα της δημοσκόπησης είναι εξίσου αρνητικά και για τους υπουργούς. Είναι χαρακτηριστικό ότι κανένας δεν συγκεντρώνει περισσότερες θετικές γνώμες απ'ότι αρνητικές.



Το κυβερνητικό στέλεχος που παίρνει την χειρότερη βαθμολογία από τους πολίτες είναι η Υπουργός Άμυνας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία χρεώνεται ανεπάρκειες των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων και ελέγχεται για θέματα διαφθοράς.

Το συντριπτικό 80% δηλώνει "δυσαρεστημένο" και "μάλλον δυσαρεστημένο με το έργο της, ενώ μόλις το 10% εκφράζει θετική άποψη. Ακολουθούν ο υπουργός Μεταφορών Αντρέας Σόιερ, ο οποίος διαχειρίζεται το ζήτημα της απαγόρευσης κυκλοφορίας των πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων στις πόλεις, η υπουργός Παιδείας 'Ανια Κάρλιτσεκ , ο υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ και ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν.

Στον αντίποδα, τις "καλύτερες" επιδόσεις σημειώνουν ο υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας, με 50% αρνητικές αξιολογήσεις και 31% θετικές και η υπουργός Οικογένειας Φραντσίσκα Τζίφεϊ με 50% αρνητικές και 28% θετικές αντίστοιχα.

Σε άρθρο γνώμης πάντως το Spiegel εκτιμά ότι η κυρία Μέρκελ θα εξαντλήσει την θητεία της στην Καγκελαρία έως το 2021 ή τουλάχιστον θα καθυστερήσει την αποχώρησή της, αφού δεν προτίθεται να κάνει το χατήρι σε όσους επιθυμούν την έξοδό της από την Καγκελαρία μέσα στο 2019.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου