Σάββατο 25 Μαΐου 2019

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΛΑΝΤΗΣ: ΡΑΦΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ!!

Πρώτη Δημοσίευση: 25.03.2019
Πριν πέντε χρόνια η Άννα με την πολύχρονη ενασχόληση της στα κοινά μου πρότεινε την δημιουργία μιας κίνησης για να βοηθήσουμε τον τόπο και να αλλάξουμε την Λούτσα σε Αρτέμιδα. Ξεκίνησα μαζί της με πολύ όρεξη και δυναμικά.
Μπήκαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο, σαν τρίτη δύναμη!! Για εμένα ήταν η πρώτη μου φορά ήμουν άπειρος -είχα από τα φοιτητικά μου χρόνια να ασχοληθώ. Ήμουν έτοιμος για προσφορά και εργασία. Από την στιγμή που μπήκαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο, η Άννα, εγώ και η Έλενα Τσάκαλη, όλα σταμάτησαν!! Το απέδωσα στην κόπωση της προεκλογικής περιόδου. Περίμενα να ανακάμψει η Άννα, να διοργανώσει τα απαραίτητα συμβούλια της παράταξης και να δώσει κατευθυντήριες γραμμές. Από την προεκλογική περίοδο είχα δει τις παρεμβάσεις του πατέρα της στις ενέργειες αλλά το απέδωσα στο βαθύ, πατρικό ενδιαφέρον για την προκοπή της κόρης του.

Πέντε χρόνια μετά, η απογοήτευση που αισθάνομαι είναι αβάσταχτη. Είναι τεράστια γιατί δυστυχώς στην αν.α.σ.σ.α. εμφανίστηκε σταδιακά αλλά δυναμικά ο Γιάννης Ραφτόπουλος -ο πατέρας της- και μετατράπηκε η παράταξη σε ένα μικρό φέουδο και μια προσωποπαγής παράταξη που διέπεται από υπέρμετρη αλαζονεία. Η παράταξη, λειτουργούσε χωρίς δημοκρατικές διαδικασίες χωρίς αρχαιρεσίες, χωρίς συνεννόηση και με καμία συνοχή. Εκτοπίστηκαν από τον συνδυασμό ικανότατοι άνθρωποι που δεν επιστρέφουν.
Όσες συναντήσεις έχουν γίνει ήταν με αυστηρή επιλογή προσώπων που όμως δεν έχουν καμία δυνατότητα για παραγωγικό έργο και τους ενδιαφέρουν θέματα καφενείου και κομμωτηρίου, μαγειρικής, διατροφής και άλλα παρόμοια που όμως μακράν απέχουν από τον αρχικό σκοπό. Είναι απλά μια ομάδα παρέας ορισμένων φίλων της οικογένειας απλά για κοινωνική ανάγκη και προβολή της Άννας και μόνο σε εκδηλώσεις!
Αρχαιρεσίες για τα όργανα της παράταξης, Γενικές συνελεύσεις, απολογισμοί έργου και όλες οι λειτουργίες που απαιτείται να τηρεί μια υγιής παράταξη δεν έγιναν ποτέ! Υπήρχε η κατεύθυνση να καταψηφίζεται οτιδήποτε μπορεί να είναι για το καλό του τόπου βασισμένη σε προσωπικά κριτήρια!!
Μέσα σε αυτά τα πέντε χρόνια δεν έμεινα άπραγος. Ανέλαβα να τρέξω εγώ για την παράταξη γιατί με απασχολούσε συνεχώς και διακαώς το κοινό καλό. Προσπαθούσα πάντα να είμαι στο πλευρό όσων είχαν ανάγκη και βοηθούσα πάντα σε έργα ανάπτυξης, όπως έκανα όλα τα χρόνια, άσχετα με το ποιος είναι ο Δήμαρχος.
Αγωνίστηκα ενάντια στην ανομία και την αυθαιρεσία ορισμένων οργάνων που λειτουργούν στον τόπο, και κατά οποιασδήποτε αλόγιστης σπατάλης. Ήμουν πάντα μαχητικός αλλά μόνος!!! Λειτουργούσα σαν "μπροστινός" για να κρατώ την αν.α.σ.σ.α. δημοφιλή και ζωντανή ώστε να μπορέσει να κατεβαίνει και σήμερα στις εκλογές 2019!!!
Με την Άννα η απόσταση ανάμεσά μας είναι τεράστια πια. Με "βάφτισε" αυθαίρετα "Ανεξάρτητο", ενώ μέχρι σήμερα δεν έγινε καμία παραταξιακή διαδικασία ανεξαρτητοποίησης μου.
Μαθαίνω τις αποφάσεις της Άννας και του πατέρα της μόνο από άρθρα που δημοσιεύονται σε τοπικές εφημερίδες. Αποφάσεις που συχνά τάσσουν την παράταξη στο πλευρό παρανομούντων, χωρίς να έχει προηγηθεί συλλογική απόφαση της παράταξης.
Έχω προσπαθήσει να επικοινωνήσω μαζί της αλλά είναι αδύνατον. Με έχει περιθωριοποιήσει και το έκανε σταδιακά που δεν κατάλαβα πότε έμεινα να αγωνίζομαι μόνος.
Τώρα πια έχω καταλάβει πολύ καλά ότι έτσι λειτουργεί αυτή η παράταξη. Στην αρχή οι υποσχέσεις είναι λαμπρές αλλά μετά τις εκλογές χάνεται κάθε επικοινωνία και δεν ενθαρρύνεται η ελευθερία λόγου και η ενεργή συμμετοχή στα κοινά.
Αυτό που αποκόμισα από αυτή την 5ετή εμπειρία είναι ότι δεν υπήρξε ποτέ η Άννα που γνώρισα στην αρχή. Πρόκειται απλά για όργανο του πατέρας της!! Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο να προσφέρεις στον τόπο, εκτός αν αυτό εξυπηρετεί τους προσώπικούς τους σκοπούς. Αφού σε χρησιμοποιήσουν για την κατάκτηση των στόχων τους σε περιθωριοποιούν και σε εκθέτουν ανεπανόρθωτα. 
Ευνουχίζει τα μέλη της που τα έχει χρησιμοποιήσει μόνο για να εξασφαλίσει την προσωπική είσοδό της στο Δημοτικό συμβούλιο και προσπαθεί να εξασφαλίσει όσο το δυνατόν περισσότερα μέλη ώστε να παίζει δήθεν αντιπολίτευση ψηφίζοντας πάντα κατά το δοκούν με επιβολή των επιλογών της και στους συμβούλους της.
Αμφιβάλω, αν κάποιος που ενδιαφέρεται να ασχοληθεί πραγματικά με τα κοινά αξίζει να αναλωθεί μέσα σε μια τέτοια παράταξη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου