Σάββατο 25 Μαΐου 2019

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΛΑΝΤΗΣ: "ΑΝΑΣΣΑ Ή Αννα SA"

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΛΑΝΤΗΣ: "ΑΝΑΣΣΑ Ή Αννα SA"
Σαν σήμερα πριν από πέντε χρόνια, Φεβρουάριος 2014, συναντηθήκαμε δύο προβληματισμένοι δημότες της Λούτσας, εγώ και η Άννα Ραφτοπούλου και δημιουργήσαμε την ΑΝΑΣΣΑ. Μια πολιτική κίνηση που σκοπό της είχε την μετάλλαξη της πόλης μας από μια από τις πιο υποβαθμισμένες περιοχές της Αττικής σε μια σύγχρονη πόλη με υποδομές, πόλη όπως της αρμόζει, μια πόλη που δεν θα την απαξιώνει το όνομά της.

Ξεκινήσαμε με πηγαία αγάπη για το δήμο και με ισχυρή θέληση για αλλαγή των συνθηκών διαβίωσης
των δημοτών. Αποφασίσαμε να είμαστε κομματικά ανεξάρτητοι αλλά και μακριά από μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

Ο ενθουσιασμός με συνεπήρε!!!! Με κυρίευσε έντονο κέφι για δημιουργία. Ακολούθησα το σύστημα ποτάμι (σαρώνω κάθε κακό που βλέπω ). Πάντα όταν ξεκινώ κάτι καινούργιο ακολουθώ το ρητό «όταν δεν ξέρεις κάτι καλά, αντέγραψε το από αυτούς που έχουν πετύχει πριν από εσένα». Έτσι ξεκίνησα με την Άννα Ραφτοπούλου.

Δεν είναι τυχαίο ότι μέσα σε τρεις μήνες περίπου κάναμε πράγματα πολιτικά κοσμογονικά στο δήμο μας. Μια ομάδα άξιων δημοτών με φρέσκιες ιδέες και όραμα για την πόλη μας, ζητήσαμε όχι μόνο την ψήφο των συμπολιτών μας αλλά και την συμμετοχή τους στα κοινά του τόπου και την ΑΝΑΣΣΑ. Στην αρχή το πετύχαμε, συμπορεύτηκαν μαζί μας αρκετοί δημότες, επιστήμονες, επιχειρηματίες, νέοι άνθρωποι αλλά και άνθρωποι με εμπειρία για να αλλάξουμε τα πράγματα σε αυτόν τον τόπο. Ως επιβράβευση για την δράση μου έλαβα την ψήφο των συνδημοτών μου.

Περάσανε πέντε χρόνια και η απογοήτευση είναι μεγάλη.

Δυστυχώς αυτό που θέλαμε να γίνει η ΑΝΑΣΣΑ κατάντησε ένα μικρό φέουδο και μια μικρή
παρέα, η οποία κινείται χωρίς δημοκρατικές διαδικασίες, χωρίς δομή, χωρίς δράση, χωρίς αρχή, μέση και τέλος. Δεν υπάρχουν δημοκρατικές συλλογικές αποφάσεις και διαδικασίες, παρά μόνο προσωπικές αποφάσεις, κοινωνικές συγκεντρώσεις και καλέσματα για συζητήσεις άνευ σημασίας και εκτός του αρχικού σκοπού!!!!

Αρχαιρεσίες για την δομή της παράταξης, σχεδιασμός για τις δράσεις, τις προτάσεις, και τις δεσμεύσεις δεν έχουν γίνει ποτέ και το κοινό καλό πάει περίπατο μαζί με το όραμα του ξεκινήματος!!!!!!

Αυτή τη στιγμή πρόκειται για μια παράταξη φάντασμα, με αυτοδιορισμένο «αρχηγό» την Άννα Ραφτοπούλου. Εγώ τρέχω μόνος μου στην δικαιοσύνη προσπαθώντας να διαφυλάξω τα κεκτημένα, ρισκάροντας τα πάντα για το καλό των δημοτών, προσφέροντας εθελοντικά εργασία για τις δομές του δήμου, έχοντας επίσης μια επιχείρηση και μια οικογένεια που σε θέλουν 24 ώρες το 24ωρο. Η Ελένη Τσάκαλη να αγωνίζεται να ισορροπήσει ανάμεσα στις προσωπικές της υποχρεώσεις, και τις αυξημένες της νομικές επαγγελματικες εργασίες.

Όλα αυτά είχαν σαν αποτέλεσμα, σταδιακά, να δημιουργηθεί ένα τρομακτικό κενό με την αποχώρηση των δημοτών που συμμετείχαν, από την αρχή στην παράταξη, οι οποίοι την εγκαταλείπουν αλλά δεν αντικαθίστανται. Οι απίστευτες αλαζονικές κινήσεις που έχουν γίνει από την Άννα έχουν εκτοπίσει από τον συνδυασμό αξιόλογα στελέχη. Οι μικροπολιτικές τακτικές του 1960, αποτρέπουν ικανούς δημότες να ασχοληθούν με τα κοινά δήμου κοντά μας.
Η ΑΝΑΣΣΑ Έχει γίνει παράταξη χωρίς φωνή, σεβασμό και δυναμική. Μετατράπηκε σε ένα παρεάκι της Άννας (ANNA SA πλέον).

Φτάνω στο σημείο να γράψω δημόσια, γιατί πλέον δεν μπορώ ούτε στα δημοτικά συμβούλια, ούτε
ακόμη και τηλεφωνικά να επικοινωνήσω με την παράταξη μας. Δεν επιλέγω σαν μέσο επικοινωνίας τα email.
Αφού έφτασα σε αυτό το σημείο, εκφράζω δημόσια τον προβληματισμό μου για το τι πρέπει να γίνει, αν κάποιος πρέπει να συμμετέχει σε μια τέτοια παρεουλα , τι πρόγραμμα έχει και τι επιτέλους πρεσβεύει.!!!!!!

Ευτυχώς, για μένα, που η πενταετία τελειώνει!
Θα απελευθερωθώ, θα πάω σπίτι μου, στην δουλειά μου και θα ησυχάσω από όλη αυτή
την γενική μιζέρια.

Χρήστος Μαρλαντής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου