Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019

Mercedes W10 EQ Power+ F1

Μετά τις Haas, Scuderia Toro Rosso και Renault, η Mercedes έγινε η τέταρτη ομάδα της Formula 1 που παρουσίασε το μονοθέσιό της για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2019.
Το όνομά της είναι W10 EQ Power+ και καλείται να υπερασπιστεί τα κεκτημένα αφού συνεχίζοντας την απόλυτη κυριαρχία της γερμανικής εταιρείας στην υβριδική εποχή της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού, η προκάτοχός της κατέκτησε τους τίτλους οδηγών και κατασκευαστών. «Η σεζόν του 2019 αποτελεί μεγάλη πρόκληση για εμάς», δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας Toto Wolff. «Οι κανονισμοί άλλαξαν αρκετά, πράγμα που σήμαινε πως έπρεπε να ξεκινήσουμε από το μηδέν. Να αποδείξουμε ξανά την αξία μας. Να καλύψουμε τις δικές μας φιλοδοξίες αλλά και το επίπεδο των ανταγωνιστών μας. Δεν έχουμε τίποτα δεδομένο και δεν έχουμε εξασφαλισμένη την κορυφή. Ειδικά με τις αλλαγές στους κανονισμούς, κάθε ομάδα έχει τις δικές της ελπίδες για τον τίτλο και τους θεωρούμε όλους απειλή».  Οι πρωταθλητές έδωσαν στη δημοσιότητα τις πρώτες εικόνες του νέου τους «όπλου», την ώρα που αυτό «πατάει πίστα» στο Σίλβερστοουν, στο πλαίσιο του shakedown στο οποίο συμμετέχουν τόσο ο Lewis Hamilton όσο και ο Valtteri Bottas. Όπως ορίζουν οι κανονισμοί για τις ημέρες κινηματογράφησης, η W10 μπορεί να καλύψει 100 χιλιόμετρα κι αυτό με τη χρήση ειδικών ελαστικών της Pirelli – όχι των ελαστικών που θα χρησιμοποιούνται στο φετινό πρωτάθλημα.Η W10 έχει προφανώς εναρμονιστεί με τις αλλαγές που επιτάσσουν οι νέοι κανονισμοί σε ότι αφορά στην αεροδυναμική, έχει ωστόσο διατηρήσει το ίδιο μεταξόνιο.
«Οι νέοι κανονισμοί κρύβουν πάντα ευκαιρίες αλλά και κινδύνους», παραδέχθηκε ο τεχνικός
διευθυντής των ασημί βελών, James Allison. «Αλλά πάντα δημιουργούν ενθουσιασμό ενόψει μίας νέας σεζόν. Στη W09 βελτιώσαμε πολύ περισσότερο τη συμπεριφορά έναντι της W08. Καταφέραμε να είμαστε ανταγωνιστικοί σε πίστες που στο παρελθόν υστερούσαμε. Όμως παρ’ όλα αυτά, δεν ήμασταν το ίδιο καλοί με κάποιους ανταγωνιστές μας σε ότι αφορούσε στην καταπόνηση των πίσω ελαστικών. Δουλέψαμε πολύ στον τομέα της ανάρτησης και τον αεροδυναμικών χαρακτηριστικών ώστε να δημιουργήσουμε ένα μονοθέσιο πιο ευγενικό προς τα ελαστικά του».

 Το ασημί βέλος στο οποίο η Mercedes ξεκίνησε να δουλεύει πριν από 16 μήνες, θα παίρνει ώθηση από νέα, αναβαθμισμένη υβριδική μηχανή: την M10 EQ Power+, παρότι σε αυτό το μέτωπο δεν έχουμε αλλαγές στους κανονισμούς. Όσο για το οδηγικό δίδυμο, παραμένει όπως είπαμε αναλλοίωτο. Με τον Lewis Hamilton να στοχεύει στον έκτο παγκόσμιο τίτλο!


«Γύρισα διακόπτη το χειμώνα και προπονήθηκα σκληρά ενόψει της νέας σεζόν. Το 2018 ήταν μία σπουδαία χρονιά αλλά πιστεύω πως το 2019 μπορεί να αποδειχθεί ακόμα καλύτερη! Θέλω να πετύχω περισσότερα, θέλω να συνεχίζω να προσπαθώ», είπε ο Βρετανός.

Όσο για τον Bottas, ξέρει πως η προσεχής σεζόν θα είναι καθοριστική για την καριέρα του: «Είμαι γεμάτος ενέργεια και ανυπομονώ για τη νέα σεζόν. Το 2018 δέχθηκα έντονη κριτική αλλά αυτό αποδείχθηκε θετικό για εμένα, μου έδωσε επιπλέον κίνητρα».



Οι δοκιμές εξέλιξης αρχίζουν στις 18 Φεβρουαρίου, με το τετραήμερο τεστ στην πίστα της Βαρκελώνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου