Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019

Lancia Stratos… MAT

Η Stratos της νέας εποχής αποτελεί προϊόν δημιουργίας της Manifattura Automobili Torino (MAT) και αποτελεί την ενσάρκωση του ομώνυμου πρωτότυπου, που είχε παρουσιαστεί
το 2010. Η MAT χτίζει το αυτοκίνητο πάνω στο πάτωμα και τον κινητήρα της Ferrari F430 Scuderia, μικραίνοντας κατά 200 χλστ. το μεταξόνιο, ενώ στη συνέχεια τοποθετεί το ρετρό-μοντέρνο αμάξωμα και εξοπλίζει το εσωτερικό.

Οι επιδόσεις είναι απλά εκρηκτικές: Το V8 μοτέρ των 4.3 lt. αποδίδει 540 ίππους ισχύος και σε συνδυασμό με το ελαφρύ συνολικό βάρος (1.247 κιλά), είναι σε θέση να επιταχύνει από στάση στα 100 km/h τη Stratos σε μόνο 3.3 sec, χαρίζοντάς της τελική ταχύτητα 330 km/h.

Το κόστος της όλης δημιουργίας είναι πολύ υψηλό, αφού ο πελάτης θα πρέπει να πληρώσει τόσο την 430 Scuderia πάνω στην οποία θα φτιαχτεί η νέα Stratos, όσο και επιπλέον 500.000 ευρώ για την μετατροπή της MAT.  Στη φετινή Γενεύη, η Manifattura Automobili Torino θα παρουσιάσει τη νέα Stratos στην πλήρη μορφή παραγωγή της, ενώ παράλληλα θα ντεμπουτάρει και την έκδοση με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων (υπάρχει και με αυτόματο).

Συνολικά θα κατασκευαστούν 25 μόνο μονάδες του μοναδικού αυτού δημιουργήματος, με το αυτοκίνητο Νο 001 να έχει ήδη πωληθεί στη Γερμανία, ενώ το Νο 002 θα πάρει σύντομα το δρόμο για έναν πλούσιο αγοραστή στις Η.Π.Α.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου