Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019

Επίδομα γάμου-τριετίας: Τι πρέπει να ξέρετε, πότε το δικαιούστε

Θολό είναι το τοπίο για το επίδομα γάμου αφού δεν προβλέπεται νομοθετικά, αλλά
ορισμένοι εργατολόγοι εκτιμούν ότι το δικαιούνται όλοι Έως και 260 ευρώ επιπλέον μπορεί να κερδίσει συνολικά ένας εργαζόμενος που δικαιούται να λάβει και επίδομα προϋπηρεσίας και επίδομα γάμου μετά την αύξηση του κατώτατου μισθού.
Οι πλέον κερδισμένοι είναι οι παντρεμένοι μισθωτοί που υπάγονται στις διατάξεις της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και ταυτόχρονα είναι παλαιοί εργαζόμενοι με θεμελιωμένες 3ετίες πριν το 2012.
Σε κάθε περίπτωση, όμως, δεν δικαιούνται όλοι οι εργαζόμενοι επιδόματα προϋπηρεσίας ακόμη κι αν δεν είναι νεοπροσλαμβανόμενοι.
«Θολό» είναι το τοπίο για το επίδομα γάμου που ανέρχεται στο 10% δηλαδή στα 65 ευρώ για όσους αμείβονται με το κατώτατο μισθό.
Και τούτο διότι επίδομα γάμου δεν κατοχυρώνεται νομοθετικά και δεν το δικαιούνται όλοι οι έγγαμοι μισθωτοί. Η μόνο προσαύξηση που αναφέρεται στους ισχύοντες σήμερα νόμους είναι τα επιδόματα προϋπηρεσίας.
Επίσης χρειάζεται προσοχή, επειδή οι κατηγορίες εργαζομένων που δικαιούνται το επίδομα προϋπηρεσίας δεν είναι απαραίτητα οι ίδιες με αυτές που δικαιούνται το επίδομα γάμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου