Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019

Γιατί κόπηκε προσωρινά η άδεια που ζήτησε ο Κουφοντίνας την Τσικνοπέμπτη

Τι υποστήριξε ο αρμόδιος για τις αγροτικές φυλακές Βόλου εισαγγελέας - Ο εκτελεστής της
«17Ν» είχε πάρει την προηγούμενη άδειά του στις 28 Δεκεμβρίου και΄ο σωφρονιστικός κώδικας προβλέπει ότι μπορεί να αιτηθεί νέα μετά από δύο μήνες (28 Φεβρουαρίου)
Για την Τσικνοπέμπτη έτυχε να είναι η έβδομη κατά σειρά άδεια που ζήτησε - αλλά προσωρινά δεν του δόθηκε- ο εκτελεστής της «17 Νοέμβρη», Δημήτρης Κουφοντίνας. Η προηγούμενη άδεια του «Λουκά» της τρομοκρατικής οργάνωσης του είχε χορηγηθεί στις 28 Δεκεμβρίου και βάσει του σωφρονιστικού κώδικα μπορούσε να αιτηθεί νέα δύο μήνες αργότερα - δηλαδή στις 28 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με την δικηγόρο του, Ιωάννα Κούρτοβικ, ο αρμόδιος για τις αγροτικές φυλακές Βόλου εισαγγελέας μειοψηφισε κατά τη συνεδρίαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου των φυλακών επικαλούμενος λόγους που άπτονται του έλεγχου των ιδεολογικών και πολιτικών απόψεων που έχει εκφράσει το μέλος της 17 Νοέμβρη
Την τελική απόφαση για το αν ο αμετανόητος εκτελεστής της «17Ν» θα πάρει την έβδομη άδειά του θα την πάρει το δικαστικό συμβούλιο Βόλου.

Η προσφυγή-αντιρρήσεις που άσκησε ο εισαγγελικός λειτουργός (βάσει της σχετικής διάταξης του Σωφρονιστικού Κώδικα) συζητήθηκε την Τετάρτη στο Συμβούλιο του δικαστηρίου του Βόλου που ενεργεί ως δικαστήριο εκτέλεσης ποινών.
Κατά την συζήτηση της αίτησης ο Δημήτρης Κουφοντίνας κλήθηκε να απαντήσει σε σειρά ερωτήσεων γύρω από τις ιδέες και τη δράση του και μέσα στις επόμενες ημέρες θα εκδοθεί η σχετική απόφαση του Συμβουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου