Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019

Βράβευση αθλητών Κλασσικού Μαραθωνίου από Πικέρμι και Ραφήνα


Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά , ο Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου συνδυάζοντας την επικείμενη διεξαγωγή του 5ου Αραφηνείου Δρόμου, τίμησε τους δημότες του που συμμετείχαν στον 36ο κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας.
Στο Αμφιθέατρο του Γυμνασίου-Λυκείου Ραφήνας , με οικοδεσπότη τον Δ.O.Π.Α.Π και "παρουσιαστή" τον Διευθυντή του Οργανισμού Βασίλη Σπαντούρο και με τους :
  • Δήμαρχο Ραφήνας– Πικερμίου Ευάγγελο Μπουρνούς,
  • τ. Δήμαρχο, νυν Γενικό Γραμματέα και εκ νέου υποψήφιο Δήμαρχο Ραφήνας-Πικερμίου Βασίλη Πιστικίδη
  • Πρόεδρο του ΔΟΠΑΠ Σπύρο Λουκάτο
  • Ολυμπιονίκη Αθανασία Τζουμελέκα και
  • τον Περιφερειακό Σύμβουλο Σπύρο Πάντζα
να λαμβάνουν το λόγο και να απευθύνουν σύντομους χαιρετισμούς.

"Καλή χρονιά , δύναμη και καλές επιτυχίες" ευχήθηκε ο Διευθυντής του ΔΟΠΑΠ Βασίλης Σπαντούρος , ο οποίος στη συνέχεια έδωσε έμφαση στο σημαντικό αθλητικό γεγονός κάθε χρονιάς για τη Ραφήνα , που είναι ο "Αραφήνειος Δρόμος"

Ο Δήμαρχος Ρ-Π Ε. Μπουρνούς που έλαβε το λόγο ευχαρίστησε όλους όσοι βρέθηκαν στη τελετή βράβευσης "πρέπει να επιβραβεύσουμε τον κόπο, την επιμονή και την προσπάθεια όλων αυτών, όχι μόνο γιατί θέλουν να γίνουν πετυχημένοι αθλητές, αλλά γιατί προάγουν τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, στον οποίο έχουμε σκύψει από πάνω του, από τη πρώτη στιγμή ως Δημοτική Αρχή." ανέφερε ο Δήμαρχος και στη συνέχεια ανέφερε τι παρέλαβε και τι υπάρχει σήμερα και τι προγραμματίζεται για τις αθλητικές εγκαταστάσεις , υπογραμμίζοντας τη συμβολή της περιφέρειας και του περιφερειακού συμβούλου Σπύρου Πάντζα.

Απ την ομιλία του Δημάρχου βγήκε και η είδηση ότι η αλλαγή του χλοοτάπητα του Δημ. Γηπέδου Ραφήνας που κατάντησε σαν το γεφύρι της Άρτας τελικά θα γίνει την άνοιξη του 2019

Σαν Δήμαρχος που άρχισε αυτή τη θητεία της Δημοτικής Αρχής, ο Βασίλης Πιστικίδης λαμβάνοντας το λόγο αναφέρθηκε
  • στο συνολικό έργο της Δημοτικής Αρχής που δρομολογήθηκε και άρχισε επί θητείας του από τη πρώτη ημέρα που ανέλαβε
  • στους επιτυχημένους θεσμούς - όπως είναι ο Αραφήνειος - που είναι δύσκολο κάποιος να τους αγνοήσει και να τους σταματήσει και θα πρέπει να τους συνεχίσει
  • στο τριπλό στόχο της εκδήλωσης που είναι η βράβευση πρωταθλητών, μαραθωνοδρόμων και η διοργάνωση του Αραφηνείου
Ο Σπύρος Λουκάτος αναφέρθηκε στο δικό του 3ο Αραφήνειο Δρόμο , που έχει τη τιμή ως πρόεδρος του ΔΟΠΑΠ να διοργανώσει και ευχαρίστησε τους μεγάλους χορηγούς της διοργάνωσης με πρώτους τον Θανάση Μαρτίνο και τον Οργανισμό Λιμένος Ραφήνας, ενώ δεν παρέλειψε να ζητήσει συγνώμη από τους Ραφηνιώτες που θα "ταλαιπωρηθούν" λίγο την ημέρα του αγώνα.

Η Ολυμπιονίκης Κατερίνα Τζουμελέκα, χαρακτήρισε εξαιρετική τη πρωτοβουλία του Δήμου Ρ-Π να βραβεύει τους δημότες δρομείς αθλητές του, ενω αναφέροντας ότι "ο Δήμο δεν είναι μόνο στις χαρές, αλλά και τους αγώνες και τις λύπες μαζί " επέδωσε συμβολικά στον Δήμαρχο Ραφήνας – Πικερμίου Ευάγγελο Μπουρνούς, ένα βραβείο για όσα έκανε ο Δήμος μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού.

Ο περιφερειακός Σύμβουλος Σπύρος Πάντζας λαμβάνοντας το λόγο δήλωσε συγκινημένος διότι όπως ανέφερε νοιώθει και αυτός "κομμάτι" αυτής της προσπάθειας για την ανάδειξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού και ευχήθηκε σε όλους τους αθλητές ακόμη περισσότερες διακρίσεις.

Δεν θα πρέπει να περάσει επίσης απαρατήρητο ότι στη χθεσινή εκδήλωση αναφέρθηκαν και νέα έργα που θα γίνουν στο Δήμο και αφορούν τον αθλητισμό, όπως
  • ανοικτό γήπεδο μπάσκετ στον Πευκώνα (δωρεά ελληνικής ομογένειας Τεργέστης)
  • ξύλινος οικίσκος στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ν. Βουτζά (από επιχειρηματία εκ Θεσσαλονίκης)
Στην εκδήλωση ήταν παρόντες ο Δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς, ο τ. Δήμαρχος και νυν Γενικός Γραμματέας του Δήμου Βασίλης Πιστικίδης, ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΠ Σπύρος Λουκάτος, ο Διευθυντής του ΔΟΠΑΠ Βασίλης Σπαντούρος,η Ολυμπιονίκης Αθανασία Τζουμελέκα,ο Περιφερειακός Σύμβουλος Σπύρος Πάντζας.οι Αντιδήμαρχοι Ρ–Π Γιώργος Χαχολάκης,Αντώνης Παλπατζής ,Παναγιώτης Καλφαντής και Δήμητρα Τσεβά, o Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Μισοκοίλης, ο Δημήτρης Τσανικλίδης,πολιτευτής της Ν.Δ και πολλοί φίλοι του ερασιτεχνικού αθλητισμού

Δημήτρης Αντωνάκος

rpn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου