Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019

Συμφωνία των Πρεσπών: Αυτό είναι το τελικό κείμενο


Κατατέθηκε στη Βουλή το Σάββατο - Σύμφωνα με τον Νίκο Βούτση η κύρωση
θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας  Στην ιστοσελίδα της Βουλής αναρτήθηκε το Σάββατο, μια ημέρα πριν το μεγάλο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας, το σχέδιο νόμου για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Διαβάστε εδώ το σχέδιο νόμου στα ελληνικά και τα αγγλικά




Διαβάστε εδώ την αιτιολογική έκθεση

Διαβάστε εδώ την έκθεση του Λογιστηρίου του Κράτους



Διαβάστε εδώ την ειδική έκθεση

Το σύνολο των εμπλεκομένων μελών του υπουργικού συμβουλίου, εκτος της κυρίας Ελένης Κουντούρα υπογράφουν την Συμφωνια των Πρεσπών που κατατέθηκε στην Βουλή. Το ονομα της υπουργού Τουρισμού υπάρχει στο τελος των εγγράφων, ωστόσο αντι αυτής υπογράφει ο αναπληρωτής υπουργος Εξωτερικών Γιώργος Κατρουγκαλος. Σύμφωνα με την σχετικη παραπομπή η κυρία Κουντούρα αντικαθίσταται λόγω απουσίας της στο εξωτερικό εως τις 19 Ιανουαρίου. Ωστόσο πρεπει να σημειωθεί πως η προερχόμενη απο του Ανεξάρτητους Έλληνες υπουργος δεν έχει δημοσια διευκρινήσει εάν θα ψηφίσει υπέρ της Συμφωνίας.




 


Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση η κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Πιθανότατα η συμφωνία να κατατεθεί στην Επιτροπή Δευτέρα ή Τρίτη, ενώ η συζήτηση στην Ολομέλεια πιθανότητα να διαρκέσει δύο ημέρες.

Σε κάθε περίπτωση οι λεπτομέρειες της διαδικασίας θα συζητηθούν στη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής τη Δευτέρα στις 12.00.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου