Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2019

Παρέμβαση από τον Άρειο Πάγο μετά τις νέες καταγγελίες του ΚΚΕ για τηλεφωνικές συνακροάσεις

Ήδη από το 2016 εκκρεμεί δικογραφία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για
συνακροάσεις στο ΚΚΕ - Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζήτησε να γίνουν άμεσα ενέργειες και να ενημερωθεί για την αναφορά του ΚΚΕ περί καθυστερήσεων στην πρώτη έρευνα

Μετά τις νέες καταγγελίες του ΚΚΕ για τηλεφωνικές συνακροάσεις η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, διαβίβασε δημοσιεύματα του Τύπου στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και ζήτησε να ενταχθούν στην παλαιότερη δικογραφία του 2016.

Παράλληλα, η κυρία Δημητρίου ζήτησε να γίνουν άμεσα ενέργειες και να ενημερωθεί γι’ αυτές και ειδικά για την αναφορά του ΚΚΕ περί καθυστερήσεων στην πρώτη έρευνα που ξεκίνησε μετά τις πρώτες καταγγελίες του 2016.
Υπενθυμίζεται ότι από το 2016 εκκρεμεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών δικογραφία για συνακροάσεις που καταγγέλθηκαν από το ΚΚΕ ότι έγιναν το 2016. Στην εκκρεμεί αυτή δικογραφία περιλαμβάνεται και η σχετική επερώτηση του κόμματος του Περισσού στη Βουλή.

Η νέα καταγγελία αναφέρει:«Το ΚΚΕ καταγγέλλει το σημερινό νέο κρούσμα τηλεφωνικών συνακροάσεων, στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της ΚΕ, με τρίτους, μεταξύ των οποίων και το τηλεφωνικό κέντρο άλλου κόμματος.

Προκαλεί τεράστια ερωτηματικά το γεγονός ότι δύο και πλέον χρόνια, μετά το πρώτο κρούσμα, οι αρμόδιες αρχές κωλυσιεργούν απαράδεκτα να καταλήξουν σε πόρισμα.

Η Κυβέρνηση και οι αρμόδιες αρχές έχουν τεράστιες ευθύνες γι’ αυτή την απαράδεκτη καθυστέρηση αποκάλυψης των υπαίτιων, με αποτέλεσμα τα κρούσματα των τηλεφωνικών συνακροάσεων να συνεχίζονται».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου