Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019

Η Airbus απειλεί ότι θα αποχωρήσει από τη Μεγάλη Βρετανία σε περίπτωση «άτακτου» Brexit

 «Είναι ντροπή που δύο χρόνια μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος του 2016,
οι εταιρείες ακόμα αδυνατούν να κάνουν σωστά τον προγραμματισμό τους για το μέλλον» δήλωσε ανώτατο στέλεχος της εταιρείας
Προειδοποίηση ότι η Airbus θα υποχρεωθεί να απομακρύνει μελλοντικές επενδύσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο σε περίπτωση που υπάρξει ένα Brexit χωρίς συμφωνία απηύθυνε ο διεθύνων σύμβουλος της εταιρείας Τομ Έντερς κατακεραυνώνοντας την «τρέλα» των υποστηρικτών του Brexit που υποστηρίζουν ότι η εταιρεία κατασκευής αεροσκαφών δεν θα εγκαταλείψει τη Βρετανία.

«Αν υπάρξει ανεξέλεγκτο Brexit θα υποχρεωθούμε σε πολύ επώδυνες αποφάσεις για το Ηνωμένο Βασίλειο» δήλωσε ο Έντερς. «Μην ακούτε τους υποστηρικτές του Brexit που υποστηρίζουν ότι επειδή έχουμε μεγάλα εργοστάσια στη Βρετανία, δεν θα τα μετακινήσουμε και θα είμαστε πάντα εδώ. Κάνουν λάθος».
Η Airbus είναι μια από τις εταιρείες που έχουν δηλώσει ευθέως πως σε περίπτωση αποχώρησης από την Ευρωπαική Ένωση, οι επιπτώσεις για τη Βρετανία θα είναι σοβαρότατες.

Η Airbus που έχει γραμμές παραγωγής στη νοτιοδυτική Αγγλία και την Ουαλία στις οποίες κατασκευάζονται φτερά για τα αεροσκάφη της, ,έχει έδρα στην Τουλούζη και σύμφωνα με τον Έντερς απασχολεί 11.000 άτομα στο Ηνωμένο Βασίλειο στηρίζοντας άλλα 110.000.

«Είναι ντροπή που δύο χρόνια μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος του 2016, οι εταιρείες ακόμα αδυνατούν να κάνουν σωστά τον προγραμματισμό τους για το μέλλον. Αν είστε πραγματικά σίγουροι ότι το Brexit είναι το καλύτερο για τη Βρετανία τότε συνεννοηθείτε και παρουσιάστε μια υλοποιήσιμη συμφωνία αποχώρησης» πρόσθεσε ο Έντερς, ο οποίος έχει εκφράσει τη διαφωνία του με το «διαζύγιο» της Βρετανίας από την Ε.Ε.

«Μην έχετε αυταπάτες, υπάρχουν αρκετές χώρες που θα ήθελαν να κατασκευάζουν τα φτερά για τα αεροσκάφη της Airbus» ήταν η τελευταία προειδοποίηση του Έντερς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου