Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018

Πατρίσιο Μανουέλ: O πρώτος τρανσέξουαλ επαγγελματίας πυγμάχος

Ξεκίνησε την καριέρα του στην κατηγορία των γυναικών και μάλιστα διεκδίκησε την
πρόκρισή του με την εθνική ομάδα των ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, αλλά ένας τραυματισμός στον ώμο έσβησε τότε τα όνειρά του

Ιστορία έγραψε ο τρανσέξουαλ πυγμάχος Πατρίσιο Μανουέλ σημειώνοντας την πρώτη νίκη του στο ντεμπούτο του στην επαγγελματική κατηγορία.

Ο 34χρονος Αμερικανός, που ξεκίνησε το 2013 την διαδικασία αλλαγής φύλου και πήρε άδεια επαγγελματία πυγμάχου πριν από δύο χρόνια, επικράτησε καταχειροκροτούμενος με 4-0 στα σημεία του Μεξικανού Ούγκο Αγκιλάρ σε αγώνα που έγινε στο Ίντιο της Καλιφόρνιας αν και κάποιοι θεατές τον αποδοκίμασαν.

Είναι ο πρώτος τρανσέξουαλ πυγμάχος που έγινε επαγγελματίας στις ΗΠΑ. Ξεκίνησε την καριέρα του στην κατηγορία των γυναικών και μάλιστα διεκδίκησε την πρόκρισή του με την εθνική ομάδα των ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, αλλά ένας τραυματισμός στον ώμο έσβησε τότε τα όνειρά του.

Αναφερόμενος στις λιγοστές αποδοκιμασίες στο πρόσωπό του μετά τη λήξη του αγώνα ο Μανουέλ είπ: «ακούω κάποιους οπαδούς, που δεν είναι ευχαριστημένοι. Δεν πειράζει. Θα επιστρέψω. Και τότε θα τους κάνω χαρούμενους. Είναι παράξενο όταν λαμβάνει τέτοιες ιστορικές διαστάσεις ένας προσωπικός αγώνας. Πιστεύω ότι αν ήξερε ο κόσμος τι χρειάστηκε για να φθάσω ως εδώ... πάνε σχεδόν δύο χρόνια που βρίσκομαι στα ρινγκ. Όσο για τον αντίπαλό μου; Του βγάζω το καπέλο. Έδωσε σκληρό αγώνα, με αντιμετώπισε σαν άνδρα και τρέφω μεγάλο σεβασμό γι’ αυτόν».

Ο Αγκιλάρ έμαθε την ιστορία του αντιπάλου του μόλις δύο μέρες πριν τον αγώνα στην Καλιφόρνια, αλλά δεν είχε πρόβλημα. «Για μένα αξίζει σεβασμού. Δεν αλλάζει κάτι για μένα. Θέλει να κερδίσει στο ρινγκ, όπως κι εγώ», είχε πει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου