Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018

Καιρός: Επελαύνει ο χιονιάς - Θα συνεχιστεί η κακοκαιρία και την Παρασκευή



Χιονοπτώσεις στα κεντρικά, βόρεια ορεινά και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας
προβλέπει για αύριο η ΕΜΥ - Ο χιονιάς έκανε ιδιαίτερα έντονη την παρουσία του στα Καλάβρυτα -Εγκλωβίστηκαν αυτοκίνητα - Στα λευκά «ντύθηκαν» οι νομοί Ιωαννίνων, Τρικάλων και Φθιώτιδας
Νεφώσεις με βροχές κυρίως στα δυτικά, βόρεια και το Ανατολικό Αιγαίο με πιθανότητα τοπικών καταιγίδων τις πρώτες πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα και χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, προβλέπονται για αύριο Παρασκευή. Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ παγετός θα σημειωθεί τις πρώτες πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Σήμερα Πέμπτη ο χιονιάς έκανε την επίσκεψή του σε πολλά σημεία στην Ελλάδα και η κυκλοφορία σε ορισμένες περιοχές αντιμετωπίζει προβλήματα με τους οδηγούς να χρειάζονται οπωσδήποτε αλυσίδες. Το χιόνι στρώθηκε σε πολλές περιοχές της χώρας με τα Καλάβρυτα να αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα ανήμερα της επετείου του Ολοκαυτώματος. Το τοπίο στο Νομό Ιωαννίνων είναι μαγικό από τις εικόνες που μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ενώ και στο νομό Φθιώτιδας και Τρικάλων οι χιονοπτώσεις ήταν ιδιάιτερα έντονες με αποτέλεσμα να απαιτούνται αλυσίδες για την κίνηση στο επαρχιακό δίκτυο.




Αναλυτικά ο καιρός για την Παρασκευή:

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 7 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία 3-4 βαθμούς χαμηλότερη), 5 έως 14 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 7 έως 16 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο 2-3 βαθμούς χαμηλότερη), 10 έως 18 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη (στη Βόρεια Κρήτη τοπικά τους 22 βαθμούς), 10 έως 15 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και έως τους 18 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.




Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο γενικά από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς και στο Βόρειο Αιγαίο μέτριοι 4-5 μποφόρ, όπου βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς μέτριους και τοπικά στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο ισχυροί 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και βαθμιαία ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών ασθενών βροχών από το μεσημέρι και αυξημένη υγρασία τις πρωινές ώρες περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 13 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς και αργότερα έως σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Νεφώσεις με παροδικές ασθενείς βροχές περιμένουμε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν γενικά από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς και βαθμιαία μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Λαμία: πού χρειάζονται αλυσίδες

Ο νομός Φθιώτιδας έχει ντυθεί στα λευκά από το πρωί της Πέμπτης με το χιόνι να σκεπάζει τα πάντα και τη χρήση αλυσίδων να είναι απαραίτητη για τους οδηγούς.




Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του lamiareport.gr αλυσίδες χρειάζονται στην εθνική οδό Λαμίας – Καρπενησίου από τον Τυμφρηστό και μέχρι τη σήραγγα.

Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας είναι σε επιφυλακή για τυχόν προβλήματα που θα προκύψουν.

Αλυσίδες χρειάζονται επίσης και σε όλο το επαρχιακό δίκτυο της Ευρυτανίας, όπως και στα ορεινά της γειτονικής Φωκίδας, με τα ειδικά μηχανήματα να καθαρίζουν διαρκώς το οδόστρωμα.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας ανήρτησε μάλιστα μία φωτογραφία για να δηλώσει την ετοιμότητά της σε ότι συμβεί.

Λευκή μαγεία στην Ήπειρο!

Στους νομούς Ιωαννίνων και Τρικάλων η χιονόπτωση είναι από τα ξημερώματα σφοδρή.

H υπηρεσία της Πολιτικής Προστασίας σε συνεργασία με τους δήμους έχει παρατάξει σε όλο το επαρχιακό δίκτυο 28 μηχανήματα, προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα στην κυκλοφορία.

Όπως μεταδίδει το epiruspost.gr μαγικές είναι οι εικόνες που αναρτούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Είναι η Ήπειρος κάτω από το λευκό πέπλο! Δείτε τις σχετικές φωτογραφίες;


Στα λευκά τα Καλάβρυτα-Εγκλωβίστηκαν αυτοκίνητα-«Κόλλησε» στα χιόνια το άγημα

Σύμφωνα με το patrastimes.gr μεγάλα είναι τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην περιοχή των Καλαβρύτων από την έντονη χιονόπτωση.

Στην Κερνίτσα ακινητοποιήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του patrastimes, το λεωφορείο που μετέφερε το στρατιωτικό άγημα που θα έπαιρνε μέρος στις σημερινές εκδηλώσεις για την επέτειο του Ολοκαυτώματος, καθώς δεν διέθετε αντιολισθητικές αλυσίδες.

Αυτοκίνητα, εγκλωβίστηκαν 6 χλμ. πριν την πόλη των Καλαβρύτων, την επαρχιακή οδό Πούντας – Καλαβρύτων.

Στον δρόμο από την Χαλανδρίτσα προς Καλάβρυτα, μέχρι αυτή την ώρα, δεν παρουσιάζεται κάποιο πρόβλημα και γίνεται κανονικά η κίνηση των οχημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου