Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018

Ιαπωνία: Η μέλλουσα αυτοκράτειρα δίνει συγκινητική υπόσχεση στο λαό παρά το πρόβλημα της υγείας της

Στις 30 Απριλίου του 2019 ο Ιάπωνας αυτοκράτορας Ακιχίτο θα παραιτηθεί από τον θρόνο υπέρ του γιου του, πρίγκιπα Ναρουχίτο - Ποια είναι η «θλιμμένη πριγκίπισσα» Μασάκο, που θα γίνει η επόμενη αυτοκράτειρα στη χώρα των Χρυσανθέμων
Την ημέρα των γενεθλίων της επέλεξε η μέλλουσα αυτοκράτειρα της Ιαπωνίας για να δώσει στη δημοσιότητα μια ειλικρινή δήλωση σχετικά με την στέψη της τον Μάιο του 2019 αλλά και με τις δυνατότητές της να ανταποκριθεί στο νέο της ρόλο, αφού εδώ και χρόνια παλεύει με την κατάθλιψη και με διαταραχή προσαρμογής.

Η «θλιμμένη πριγκίπισσα» Μασάκο, γεννήθηκε στο Τόκιο στις 9 Δεκεμβρίου του 1963 και ο πατέρας της υπηρέτησε ως διπλωμάτης στη Μόσχα και στη Νέα Υόρκη. Καθώς ο σύζυγος της, πρίγκιπας Ναρουχίτο, είναι ο πρωτότοκος γιος του αυτοκράτορα Ακιχίτο, θα κληθεί να διαδεχθεί τον πατέρα του στον θρόνο τον Μάιο του 2019 ενώ η ίδια, παρά την εύθραυστη υγεία της θα στεφθεί αυτοκράτειρα της χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Ο 84χρονος αυτοκράτορας Ακιχίτο θα παραιτηθεί στις 30 Απριλίου του 2019, η πρώτη παραίτηση αυτοκράτορα εδώ και 200 χρόνια στην Ιαπωνία, μετά από σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει και την επόμενη ημέρα θα τον διαδεχθεί ο πρίγκιπας Ναρουχίτο.
«Αν και αισθάνομαι ανασφαλής για το πόσο χρήσιμη θα είμαι σκεπτόμενη τις μέρες που έρχονται... Επιθυμώ να αφιερώσω τον εαυτό μου στην ευτυχία του λαού και έτσι θα κάνω μια προσπάθεια γι' αυτόν τον σκοπό», ανέφερε στην ανακοίνωση της η 55χρονη μέλλουσα αυτοκράτειρα.

Το αυστηρό πρωτόκολλο και οι πιέσεις για να φέρει στον κόσμο τον διάδοχο που δεν ήρθε ποτέ

Η πριγκίπισσα Μασάκο με σπουδές στο Χάρβαρντ και στην Οξφόρδη εγκατέλειψε μια πολλά υποσχόμενη καριέρα στην διεθνή διπλωματία για να ενώσει το 1993 τη ζωή της με τον πρίγκιπα Ναρουχίτο και να μπει στην αυτοκρατορική οικογένεια της Ιαπωνίας. Το πρωτόκολλο ήταν για εκείνη σκληρό και οι πιέσεις που δέχθηκε για να φέρει στον κόσμο ένα γιο διάδοχο του θρόνου κλόνισαν την ψυχική της υγεία. Το 2001 έφερε στον κόσμο το μοναδικό παιδί του ζευγαριού, την πριγκίπισσα Αΐκο, αλλά οι πιέσεις δεν σταμάτησαν καθώς, σύμφωνα με τη νομοθεσία στην Ιαπωνία, μόνο οι πρίγκιπες έχουν την δυνατότητα να ανέλθουν στον θρόνο.

Η θλιμμένη Μασάκο «πήρε μια ανάσα» όταν η σύζυγος του δεύτερου γιου του αυτοκράτορα, του πρίγκιπα Ακισίνο, έφερε στον κόσμο μετά από τη γέννηση δύο κοριτσιών, ένα γιο, τον πρίγκιπα Χισαχίτο, ο οποίος είναι το μόνο αγόρι που γεννήθηκε στον αυτοκρατορικό οίκο της Ιαπωνίας εδώ και 41 χρόνια.

Τι αναφέρουν με ξεχωριστή δήλωση οι γιατροί της πριγκίπισσας Μασάκο

Στην ανακοίνωσή της η μέλλουσα αυτοκράτειρα, που από το 2003 έχει κάνει ελάχιστες δημόσιες εμφανίσεις, δεν δίστασε να αποκαλύψει πως αναρρώνει από το άγχος που της έχει δημιουργήσει η αναμονή στη διαδοχή του θρόνου. «Είμαι ευτυχής από το γεγονός πως θα μπορώ να ασκώ περισσότερα καθήκοντα από πριν καθώς έχω προσπαθήσει να βελτιώσω την φυσική μου κατάσταση», αναφέρει η πριγκίπισσα Μασάκο. Πάντως, οι γιατροί της με ξεχωριστή δήλωση τονίζουν πως είναι απαραίτητο η σύζυγος του μελλοντικού αυτοκράτορα να συνεχίσει την θεραπεία της επειδή παραμένει ευάλωτη στην κούραση ειδικότερα, σε μεγάλες εκδηλώσεις και σε διαδοχικά καθήκοντα.

Εύα Παυλάτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου