Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018

Αυστραλία: Ελληνικής καταγωγής δημοσιογράφος αποβλήθηκε από τη Βουλή λόγω... αμάνικου!

Η Πατρίσια Καρβέλα «έπεσε θύμα» του αυστηρού dress code που ισχύει εντός της αυστραλιανής Βουλής
Στην Ελλάδα έχουμε κανόνες, αλλά ότα πρόκειται για... δικά μας παιδιά, κάνουμε τα... στραβά μάτια. Στην Αυστραλία τα πράγματα είναι διαφορετικά. Εκεί, στην άλλη άκρη της Γης, οι κανόνες δεν υπάρχουν μόνο στα χαρτιά, αλλά εφαρμόζονται τουλάχιστον στις περισσότερες περιπτώσεις, έστω και αν από την... τυπικότητα θίγονται «δικοί μας» άνθρωποι. Το αυτό αποδείχθηκε στην περίπτωση μίας ελληνικής καταγωγής δημοσιογράφου.
Στην Πατρίσια Καρβέλας «ξύπνησε» το ελληνικό DNA, με αποτέλεσμα να... παρακάμψει τον dress code που αυστηρά ισχύει για όσους -άντρες και γυναίκες- εισέρχονται στο κτήριο της αυστραλιανής Βουλής. Συνέπεια ήταν να την... αποβάλλουν, θεωρώντας ότι ο λευκό αμάνικο μπλουζάκι που φορούσε, δεν ανταποκρινόταν στο κύρος του χώρου.

Η δημοσιογράφος του NBC ανέβασε στα social media την... περιπέτειά της, κερδίζοντας τη συμπάθεια δεκάδων ακολούθων της. Κάποιοι μάλιστα, προκειμένου να την υποστηρίξουν με στοιχεία, ανέβασαν στο διαδίκτυο φωτογραφίες με Αυστραλέζες βουλευτίνες, οι οποίες είχαν εμφανιστεί με πιο... χαλαρή και... αέρινη διάθεση μέσα στη Βουλή.

Βέβαια, ο κώδικας ενδυμασίας ισχύει και εφαρμόζεται με αυστηρή τυπικότητα στην Αυστραλία, αλλά δεν αποκλείεται στο παρελθόν να... ξέφυγαν ορισμένες περιπτώσεις. Ως εκ τούτου, ο πρόεδρος της αυστραλιανής βουλής ανακοίνωσε ότι θα διεξάγει έρευνα, προκειμένου να διαπιστωθεί αν όντως σε άλλες περιπτώσεις, εκτός της Πατρίσια Καρβέλας, είχε παραβιαστεί ο dress code.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου