Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018

Αττική Οδός: Σε διαπραγματεύσεις η Πειραιώς με Ελλάκτωρ - J&P Aβαξ για το 9,88% των μετοχών

Σε διαπραγματεύσεις με την τράπεζα Πειραιώς για το ποσοστό που κατέχει στην Αττική
Οδό βρίσκονται σύμφωνες με πληροφορίες, οι υφιστάμενοι μέτοχοι της Αττικής Οδού, όμιλος Ελλάκτωρ και η J&P Αβαξ, χωρίς να υπάρχει συμφωνία.Όπως έχει γίνει γνωστό για την συμμετοχή της Τράπεζας στον αστικό αυτοκινητόδρομο, υπάρχει ενδιαφέρον από επενδυτικό fund (κατά πληροφορίες το Davidson Kempner). Όμως, οι μέτοχοι της εταιρείας παραχώρησης της Αττικής Οδού, έχουν βάσει της σύμβασης το δικαίωμα πρώτης προαίρεσης (Right First Refusal) και μπορούν να αποκτήσουν το ποσοστό είτε συνολικά είτε ο ένας από τους δύο.
Στις δύο εταιρείες, οι οποίες ελέγχουν το 59,2% και το 20,8% αντίστοιχα της Αττικής Οδού, έχει απευθυνθεί η τράπεζα προκειμένου να βολιδοσκοπήσει το ενδιαφέρον τους για το ποσοστό της Αττικής Οδού, για το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες η προσφορά που αξιολογείται είναι κάτω από τα 60 εκατομμύρια ευρώ.
Η τράπεζα έχει δώσει περιθώριο στους υφιστάμενους μετόχους να απαντήσουν έως τα τέλη του μήνα. Η διαδικασία πώλησης του ποσοστού της Αττικής Οδού ξεκίνησε πριν περίπου ένα χρόνο, ωστόσο καθυστέρησε λόγω και των πρόσφατων μετοχικών εξελίξεων στον όμιλο Ελλάκτωρ. Το 9,88% πέρασε στην Πειραιώς πριν από έξι χρόνια στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης δανείων της Άττικατ του κ. Παναγιώτη Πανούση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου