Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018

Δέσμευση λογαριασμών Βαρθαλίτη - Μπεγιέτη για την υπόθεση Folli Follie


Δεσμεύονται οι λογαριασμοί του Ορκωτού Λογιστή Γιώργου Βαρθαλίτη που υπέγραψε
τις λογιστικές καταστάσεις της Folli Follie αλλά και του Ιωάννη Μπεγιέτη οικονομικού διευθυντή της Folli Follie Group Sourcing Limited, θυγατρικής του ομίλου στην Κίνα
Εξελίξεων συνέχεια στην υπόθεση της Folli Follie καθώς σύμφωνα με πληροφορίες με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών δεσμεύονται οι λογαριασμοί του Ορκωτού Λογιστή Γιώργου Βαρθαλίτη που υπέγραψε τις λογιστικές καταστάσεις της Folli Follie αλλά και του Ιωάννη Μπεγιέτη οικονομικού διευθυντή της Folli Follie Group Sourcing Limited, θυγατρικής του ομίλου στην Κίνα. Kατά τις ίδιες πληροφορίες, η δέσμευση ζητήθηκε γιατί, όπως αναφέρει το βούλευμα, ο οικονομικός έστελνε «παραποιημένα οικονομικά στοιχεία από την Ασία» και ο ορκωτός λογιστής «τα ενέκρινε».

Τη δέσμευση ζήτησε από το δικαστικό συμβούλιο ο επίκουρος Οικονομικός Εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης ο οποίος διενεργεί την έρευνα για την υπόθεση ενώ το βούλευμα απεστάλη σήμερα στα εγχώρια χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και σε χρηματιστηριακές εταιρείες.

Σημειώνεται ότι ο Γιώργος Βαρθαλίτης ως ορκωτός ελεγκτής της εταιρείας Ecovis επί σειρά ετών έχει διενεργήσει τον απαιτούμενο έλεγχο στις οικονομικές καταστάσεις της Folli Follie Group. Ο Ιωάννης Μπεγιέτης προσελήφθη στην Folli Follie το 2006 ως οικονομικός διευθυντής και στη συνέχεια ανέλαβε καθήκοντα CFO στην θυγατρική FF Sourcing Group που εδρεύει στο Χονγκ Κονγκ, υπογράφοντας τους ισολογισμούς της.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Οκτωβρίου είχε προηγηθεί η δέσμευση των λογαριασμών οκτώ μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Folli Follie (σύνθεση 25.4.2018) μεταξύ αυτών δε του Δημήτρη Κουτσολιούτσου, τότε προέδρου, της Αικατερίνης Κουτσολιούτσου, τότε αντιπροέδρου και του Γιώργου Κουτσολιούτσου που παραμένει έως σήμερα διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου