Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018

Φωτιά στο Μάτι: Συγκλονίζει η μαρτυρία του 37χρονου που πέρασε μέσα από τις φλόγες

«Ένιωσα τη μπλούζα μου να αρπάζει, είπα σήκω ή πεθαίνεις», ανέφερε ο Κώστας Ζορμαλιάς, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Star - Νοσηλεύτηκε 70 ημέρες και υποβλήθηκε σε τρία χειρουργεία
Σχεδόν τέσσερις μήνες μετά την φονική πυρκαγιά στο Μάτι, ένας από τους ανθρώπους που βίωσαν τον όλεθρο, προσπαθεί να επιστρέψει στην κανονική του ζωή.
Ο 37χρονος προγραμματιστής στο επάγγελμα, Κώστας Ζορμαλιάς, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, θυμάται τις τραγικές ώρες που έζησε με τις φλόγες να τον περικυκλώνουν, αλλά και πώς είναι η ζωή του από τον Ιούλιο.

«Είμαστε ζωντανοί - νεκροί. Δεν μπορούμε να κινηθούμε. Δεν πεθάναμε, αλλά δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε όπως πριν», λέει ο Κώστας Ζορμαλιάς.

Περιγράφοντας της δραματικές στιγμές της 23ης Ιουλίου, τονίζει: «Πέρασα μέσα από τη φωτιά. Δεν υπήρχε άλλος τρόπος να φύγω. Υπήρχαν δύο τείχη φωτιάς. Το ένα ήταν περίπου ένα μέτρο και ξεκινούσε από κάτων και το ψηλό, στο στενό πριν την παραλία, ήταν περίπου 2,5 μέτρα».

«Κατάλαβα την μπλούζα μου να αρπάζει. Είπα "σήκω ή πεθαίνεις"», προσθέτει.

Αναφερόμενος στα τραύματα που του άφησαν οι φλόγες, ο Κώστας λέει ότι δυσκολεύεται να κινηθεί. «Δεν κλείνουν τα δάχτυλα, αγκώνες και πόδια δεν ανοίγουν. Δεν υπάρχει κίνηση», σημειώνει.

Έπειτα από 70 μέρες νοσηλείας στη μονάδα εγκαυμάτων του Λάτσειου και τρία χειρουργία, επέστρεψε στο σπίτι του στο Μάτι.

Όπως ο ίδιος επισημαίνει, «είμαστε 55 εγκαυματίες, οι οποίοι δεν μπορούν να ζήσουν», ζητώντας την έκτακτη οικονομική ενίσχυση από την πολιτεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου