Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018

Μάτι: Βοήθεια 5.000€ από τον Στέλιο Χατζηιωάννου στους συγγενείς των θανόντων


Ο επιχειρηματίας Στέλιος Χατζηιωάννου, μέσω του ιδρύματος Stelios Philanthropic Foundation, θα καταθέσει το ποσό των 5.000 ευρώ στους συγγενείς των θανόντων
από τη φονική πυρκαγιά στην Αττική – Το συνολικό ποσό δωρεάς υπολογίζεται στα 500.000 ευρώ
Εφάπαξ οικονομική βοήθεια ύψους 5000 ευρώ με τραπεζική κατάθεση στο λογαριασμό του κοντινότερου- μέχρι δευτέρου βαθμού εν ζωή- συγγενή του κάθε θανόντα θα δώσει ο Ελληνοκύπριος επιχειρηματίας Στέλιος Χατζηιωάννου, μέσω του ιδρύματος Stelios Philanthropic Foundation.
Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο κ. Χατζηιωάννου το ποσό των 5.000 ευρώ θα δίνεται ακέραιο στον κοντινότερο συγγενή και δεν θα μπορεί να διαιρεθεί. Η συγκεκριμένη σειρά, δηλαδή μέχρι και δευτέρου βαθμού εν ζωή, ορίστηκε για πρακτικούς λόγους, ενώ ελπίδα του Ιδρύματος είναι η δίκαιη κατανομή του ποσού μεταξύ των συγγενών ώστε να επωφεληθεί όλη η οικογένεια. Επίσης ο κ. Χατζηιωάννου διευκρίνισε ότι εάν ένας συγγενής έχει χάσει περισσότερα από ένα άτομα θα λάβει τις 5000 ευρώ για κάθε ένα χωριστά. Για παράδειγμά εάν σε μια οικογένεια έχουν χαθεί τρία άτομα τότε ο εν ζωή συγγενής μέχρι και δευτέρου βαθμού θα λάβει 15.000 ευρώ.
«Παρακολουθώ τους τελευταίους 3 μήνες τις δωρεές και τις ανακοινώσεις από πλευράς της κυβέρνησης, ιδρυμάτων και εταιρειών. Εμείς δώσαμε 1.000.000 ευρώ στον Ερυθρό Σταυρό λίγες μόλις ώρες μετά τη φωτιά. Τώρα ήρθε η ώρα για μια πιο άμεση και απτή κίνηση για τους ανθρώπους που έχασαν τους συγγενείς τους. Είναι η μόνη απώλεια που δεν αναπληρώνεται με τίποτε» δήλωσε ο κ. Στέλιος Χατζηιωάννου.

Το συνολικό ποσό της δωρεάς υπολογίζεται σε 500.000 ευρώ.

Πώς ορίζεται η σειρά προτεραιότητας

Η σειρά προτεραιότητας ξεκινά με τον σύζυγο ή τη σύζυγο ακόμη και εάν τα πρόσωπα έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης. Έπειτα ακολουθεί το γηραιότερο παιδί εάν αυτό είναι άνω των 18 ετών και διαθέτει τραπεζικό λογαριασμό, ενώ αν δεν υπάρχει ενήλικο τέκνο, τότε η ενίσχυση θα δοθεί στον πατέρα του θανόντος. Αν ούτε αυτό είναι εφικτό, τότε η οικονομική ενίσχυση θα δοθεί στη μητέρα. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει εν ζωή ενήλικας συγγενής πρώτου βαθμού, τότε το επίδομα θα δοθεί στο γηραιότερο αδελφό ή αδελφή του θανόντα.

Τι πρέπει να κάνουν οι δικαιούχοι

Οι δικαιούχοι θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις τις εργάσιμες ημέρες στο κτίριο του Ιδρύματος στην οδό Ευριπίδου 10 στην Αθήνα από τις 8 το πρωί έως και τις 12 το μεσημέρι, στο δεύτερο όροφο.

Η αίτηση θα πρέπει να συνοδεύεται από τα απαραίτητα δικαιολογητικά που είναι το πιστοποιητικό θανάτου καθώς και το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

Για την καλύτερη ενημέρωσή τους μπορούν να τηλεφωνούν στο 2103226797. Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων θα ξεκινήσει από την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου και διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου ώστε μέχρι τέλος Νοεμβρίου να έχει γίνει η κατάθεση του επιδόματος στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

Σύμφωνα με νόμο της κυβέρνησης τα χρήματα που δίνονται στους πυρόπληκτους ως δωρεά είναι αφορολόγητα. Εάν ο κοντινότερος συγγενής δεν μπορεί να παρευρεθεί αυτοπροσώπως τότε μπορεί με πληρεξούσιο να εκπροσωπηθεί μόνο όμως από κάποιο άλλο κοντινό συγγενή. Η πληρωμή ωστόσο θα γίνεται μονάχα στον κοντινότερο συγγενή όπως εξήγησε ο κ. Χατζηιωάννου που θα έχει και την τελική απόφαση για τον ή την δικαιούχο μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου