Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝ. & ΚΗΔ. ΣΠΑΤΩΝ, ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ: Καλή & Δημιουργική Σχολική Χρονιά


Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Σπάτων Αρτέμιδας και οι Σύλλογοι Γονέων εύχονται σε όλους τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς να έχουμε μια δημιουργική και όμορφη σχολική χρονιά.
Μια χρονιά γεμάτη ωραίες εμπειρίες, που «θα φουσκώσει το τσουβάλι των γνώσεων» που ο κάθε μαθητής κουβαλάει. Ιδιαίτερα καλωσορίζουμε στα σχολεία τα «πρωτάκια» μας στο νέο και όμορφο ταξίδι που ξεκινάνε. Εμείς, θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας, ώστε τα παιδιά μας να κάνουν μάθημα σε ένα όσο το δυνατό καλύτερο περιβάλλον, με όσο το δυνατό λιγότερα προβλήματα.
ΟΛΑ τα παιδιά έχουν δικαίωμα στη μόρφωση
Χωρίς διακρίσεις! Ονειρευόμαστε-αγωνιζόμαστε ένα σχολείο για που θα δίνει σε όλα τα παιδιά, όλα τα απαραίτητα εργαλεία ώστε στο τέλος της μαθητικής τους διαδρομής να αισθάνονται ότι τους δόθηκε η ευκαιρία να ανακαλύψουν και να αναπτύξουν την προσωπικότητά τους και τις μοναδικές τους δεξιότητες. 
 
Η προσπάθεια να αποκτήσουν τα παιδιά μας μέσα από την εκπαίδευση τις γνώσεις και τις εμπειρίες που είναι απαραίτητα εφόδια για τη ζωή, είναι μια προσπάθεια που μπορεί να είναι αποτελεσματική, μόνο από την κοινή, οργανωμένη προσπάθεια, από τους αγώνες και τις διεκδικήσεις που προβάλλουν οι σύλλογοι γονέων.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία μας είναι πολλά: Ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς -καθώς οι προσλήψεις έχουν καταργηθεί εδώ και χρόνια, μείωση του ωραρίου για να υπάρχουν λιγότερα κενά εκπαιδευτικών, δεύτερες και τρίτες αναθέσεις μαθημάτων (μαθήματα που διδάσκονται από εκπαιδευτικούς άλλων ειδικοτήτων). Ελλείψεις στις υποδομές και ιδιαίτερα στις κτηριακές υποδομές. Το παζλ της υποβάθμισης εντείνεται φέτος με το νέο νόμο που ψηφίζει η κυβέρνηση για το Λύκειο και την πρόσβαση σε ΑΕΙ-ΤΕΙ, ο οποίος υποβαθμίζει το μορφωτικό ρόλο του Γενικού Λυκείου και εντείνει τους ταξικούς φραγμούς στην πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, μετατρέποντας το Λύκειο σε ένα σκληρό εξεταστικό κέντρο. 
 
Δεν καθόμαστε με δεμένα τα χέρια-Δεν αρκεί να απαριθμούμε τα προβλήματα
Μέσα από τους συλλόγους γονέων και την ενωμένη κοινή δράση όλων των συλλόγων που συντονίζει η Ένωση γονέων, έχουμε διεκδικήσει και έχουμε πετύχει πολλά, έχοντας παρέμβαση στην καθημερινότητα της ζωής των σχολείων, με πολιτιστικές και μορφωτικές δράσεις, βελτιώνοντας την εικόνα των σχολείων μας τα τελευταία χρόνια. Ανάμεσα στις κατακτήσεις των συλλόγων γονέων ξεχωρίζουμε:
  • Τις σχολικές μεταφορές
  • Το διπλασιασμό των δαπανών για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων
  • Την καλύτερη συντήρηση των σχολείων
  • Τη λειτουργία 2ου Λυκείου στη Αρτέμιδα
  • Την ίδρυση 3ου Γυμνασίου στην Αρτέμιδα
Η διεκδικητική-αγωνιστική δράση του κινήματος γονέων και κηδεμόνων πρέπει να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο φέτος, που είναι χρονιά εκλογών για τους συλλόγους γονέων. Όλοι οι γονείς που αντιλαμβάνονται ότι είναι απαραίτητη η συσπείρωση και ο αγώνας για το σχολείο που έχουν ανάγκη τα παιδιά μας, να βάλουν ψηλά τον πήχη των προσδοκιών τους. Να πλαισιώσουν τους συλλόγους γονέων, να συμμετέχουν στις γενικές συνελεύσεις, και να θέσουν υποψηφιότητα για την εκλογή τους στα διοικητικά συμβούλια των συλλόγων γονέων. Το έργο των συλλόγων είναι πλούσιο, μπορεί να γίνει ακόμα πλουσιότερο
ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!
Σεπτέμβριος 2018
ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΣΠΑΤΩΝ ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου