Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018

Πώς θα κερδίσετε έκπτωση 60% στον ΕΝ.Φ.Ι.Α. για τα κενά ημιτελή κτίσματα


Δυνατότητα διόρθωσης των στοιχείων που έχουν δηλωθεί στο περιουσιολόγιο θα δίνει το taxisnet. Ποια είναι τα βήματα που πρέπει να γίνουν
Έκπτωση 60% στον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝ.Φ.Ι.Α.) του τρέχοντος έτους για τα ημιτελή κτίσματα που κατέχουν θα μπορούν, σύντομα, να εξασφαλίσουν όσοι φορολογούμενοι δεν δήλωσαν σωστά τα συγκεκριμένα ακίνητα στο ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο της Εφορίας.

Η δυνατότητα αυτή θα παρασχεθεί, εντός των προσεχών ημερών, μέσω της ενεργοποίησης της ηλεκτρονικής εφαρμογής του συστήματος TAXISNET για την υποβολή διορθωτικών δηλώσεων Ε9 και για το έτος 2018. Υποβάλλοντας τροποποιητικές- δηλώσεις Ε9 έτους 2018 με τις οποίες θα διορθώσουν τα στοιχεία για τα ημιτελή κτίσματά τους, οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι θα καταφέρουν να "ξεφουσκώσουν" έστω και εκ των υστέρων τις συνολικές χρεώσεις του ΕΝ.Φ.Ι.Α. που αναγράφουν τα εκκαθαριστικά σημειώματα του φόρου τα οποία έλαβαν πρόσφατα. Ωστόσο, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι κατά την υποβολή των δηλώσεων αυτών θα χρεωθούν με πρόστιμο εκπρόθεσμης υποβολής ύψους τουλάχιστον 100 ευρώ.

Η ισχύουσα νομοθεσία προβλέπει ότι οι φορολογούμενοι που έχουν στην κατοχή τους κενά ημιτελή κτίσματα, τα οποία δεν έχουν ακόμη ηλεκτροδοτηθεί ή ηλεκτροδοτούνται με εργοταξιακό ρεύμα, δικαιούνται έκπτωσης 60% στον ΕΝ.Φ.Ι.Α. που αναλογεί στα συγκεκριμένα κτίσματα.

Σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν δοθεί από την πρώην Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων και νυν Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, προκειμένου να υπολογιστεί η έκπτωση κατά 60% στον ΕΝΦΙΑ που αναλογεί σε κενό ημιτελές κτίσμα το οποίο δεν έχει ποτέ ηλεκτροδοτηθεί ή ηλεκτροδοτείται με εργοταξιακό ρεύμα, ο φορολογούμενος πρέπει, κατά την αναγραφή των στοιχείων του συγκεκριμένου κτίσματος στον πίνακα 1 του Ε9, να έχει συμπληρώσει, οπωσδήποτε, ορισμένες ενδείξεις.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου