Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018

Muja: Ο 83χρονος που επέζησε από πολέμους και βομβαρδισμούς

Αν και σπάνια κινείται στον χώρο, την ώρα του φαγητού είναι ιδιαίτερα ζωηρός
Ο Muja είναι ένας αλιγάτορας που μεταφέρθηκε στο ζωολογικό κήπο του Βελιγραδίου παραμονές του Β' Παγκοσμίου πολέμου και θεωρείται ο γηραιότερος του είδους του που βρίσκεται σε αιχμαλωσία και εξακολουθεί να είναι καλά στη υγεία του.

Χιλιάδες τουρίστες και ντόπιοι που συρρέουν για να τον δουν, παρακολουθούν τον ηλικιωμένο αλιγάτορα που αν και σπάνια κινείται στον χώρο, την ώρα του φαγητού είναι ιδιαίτερα ζωηρός, ειδικά όταν το φαγητό περιλαμβάνει αρουραίους και ορτύκια.

Μέχρι στιγμής, το μοναδικό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε ο Muja ήταν η γάγγραινα, η οποία οδήγησε σε ακρωτηριασμό του μπροστινού ποδιού το 2012.

«Είναι καλά ... και υγιής, τρώει καλά και είναι σε καλή κατάσταση για την ηλικία του, οπότε ελπίζουμε ότι θα παραμείνει έτσι πολλά χρόνια», δήλωσε ο επικεφαλής του ζωολογικού κήπου Srboljub Aleksic.

Ο Muja μεταφέρθηκε στο Βελιγράδι από τη Γερμανία τον Αύγουστο του 1937. Τοπικά μέσα της εποχής εκείνης έκαναν λόγο για έναν αλιγάτορα δύο ετών, κατί που σημαίνει ότι ο Muja σήμερα είναι κοντά στα 83 του χρόνια.

Ο μαθουσάλας αλιγόταρας επέζησε μετά από δύο βομβιστικές επιθέσεις στη Σερβική πρωτεύουσα - μία από τη Γερμανία το 1941 και μία άλλη από τους συμμάχους το 1944.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου