Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018

Ισπανικό μαχητικό έριξε κατά λάθος πύραυλο στην Εσθονία!


Η Ισπανία αναγκάστηκε να δώσει εξηγήσεις για την απίστευτη γκάφα που συνέβη κατά τη
διάρκεια άσκησης της Πολεμικής Αεροπορίας της
Ένα μαχητικό αεροσκάφος της ισπανικής Πολεμικής Αεροπορίας εκτόξευσε κατά λάθος έναν πύραυλο κατά τη διάρκεια στρατιωτικής άσκησης στην Εσθονία.

Σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία, το Eurofighter Typhoon «έριξε» έναν πύραυλο αέρος-αέρος τύπου AMRAAM σε ένα πεδίο δοκιμών στη νότια Εσθονία την περασμένη Τρίτη.

Ο στρατός της Εσθονίας δήλωσε ότι εξετάζει τα υπολείμματα του πυραύλου που εκτοξεύθηκε, χωρίς να υπάρξει σχετική προειδοποίηση, στον εναέριο χώρο της χώρας της Βαλτικής, ευτυχώς χωρίς να υπάρξουν ανθρώπινες απώλειες.

«Ένα ισπανικό Eurofighter που έχει τη βάση του στη Λιθουανία εκτόξευσε κατά λάθος έναν πύραυλο, χωρίς να προκαλέσει κάποια απώλεια ή να χτυπήσει άλλο αεροσκάφος, σε μια περιοχή της νοτιοδυτικής Εσθονίας που έχει επιλεγεί για αυτό το είδος ασκήσεων», ανέφερε η επίσημη ανακοίνωση του ισπανικού υπουργείου Άμυνας, συμπληρώνοντας πως «έχει ξεκινήσει έρευνα για τον εντοπισμό των πραγματικών αιτίων του περιστατικού».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος πύραυλος που εκτοξεύθηκε φέρει εκρηκτικά βάρους 10 κιλών και εντοπίστηκε τελευταία φορά 40 χλμ βόρεια του Τάρτου, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Εσθονίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου