Τρίτη 14 Αυγούστου 2018

Φθιώτιδα: Αστυνομία και δασαρχείο απελευθέρωσαν «αιχμάλωτο» ζαρκάδι


Ένα ζαρκάδι που ήταν εγκλωβισμένο σε πρόχειρη κατασκευή "μεγάλο κλουβί" στο χωριό Μάρμαρα της Δυτικής Φθιώτιδας, αφέθηκε ελεύθερο πριν λίγες μέρες μετά από παρέμβαση μελών του φιλοζωικού συλλόγου Φθιώτιδας
Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας αξιοποιώντας καταγγελία, πέτυχε σε συνεργασία με την Αστυνομία και το Δασαρχείο να απελευθερώσει ζαρκάδι που διαβιούσε σε συνθήκες αιχμαλωσίας από τις πρώτες ημέρες της ζωής του στα Μάρμαρα Σπερχειάδας.

Συγκεκριμένα ειδοποιηθήκαμε ότι βοσκός είχε παράνομα στην ιδιοκτησία του ζαρκάδι οπότε κινητοποιήθηκε άμεσα το Α.Τ.Σπερχειαδας και το τοπικό Δασαρχείο το οποίο προέβη σε κατάσχεσή του.Τις επόμενες ημέρες αφού γίνει κτηνιατρικός έλεγχος θα μεταφερθεί στο εκτροφείο της Ιεράς Μονής Αγάθωνος όπου θα ζήσει στις συνθήκες που προβλέπονται από την νομοθεσία.

Η άγνοια των πραγματικών αναγκών του ζαρκαδιού,η απουσία κτηνιατρικής φροντίδας και η αφύσικη κράτησή του σημαίνουν ότι το ζώο δεν ζούσε σε συνθήκες ευζωίας αλλά αντίθετα σε συνθήκες αιχμαλωσίας και κακοποίησης.

Καθώς ο πληθυσμός των ζαρκαδιών στην Ελλάδα είναι σε φθίνουσα πορεία που το καθιστούν τρωτό είδος για την επιβίωση των οικοσυστημάτων,το να κρατείται ένα τέτοια ζώο έγκλειστο ενώ θα μπορούσε να ζει ελεύθερο στο φυσικό περιβάλλον και να αναπαράγεται συνιστά αν μη τι άλλο εγκληματική πράξη.

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει δημόσια το Α.Τ.Σπερχειάδας ,το Δασάρχη Σπερχειάδας Κο Δημοσθένη Βασιλείου για την άμεση και αποτελεσματική κινητοπόιησή τους και βέβαια τον ευαίσθητο άνθρωπο που μας το κατήγγειλε.

Καλεί τέλος όποιον γνωρίζει ανάλογα περιστατικά να μην διστάζει να τα αναφέρει, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η αυθαιρεσία και η ασέβεια απέναντι στη άγρια πανίδα του τόπου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου