Σάββατο 11 Αυγούστου 2018

Σιάτλ: Με τάσεις αυτοκτονίας ο μηχανικός που έκλεψε το αεροσκάφος - Η τελευταία επικοινωνία με τον πύργο ελέγχου


Σε κάποιο σημείο εξηγεί πως έβαλε λίγα καύσιμα στο αεροπλάνο «για να πάει να ρίξει μια
ματιά στους Ολυμπιακούς», ενώ στη συνέχεια αρχίζει να ανησυχεί για τα καύσιμά του - Πιθανότατα είναι νεκρός - Άνοιξε ξανά το αεροδρόμιο
Την τελευταία  επικοινωνία του 29χρονου μηχανικού, που  άρπαξε το αεροσκάφος της Alaska Airlines, με τον πύργο ελέγχου, δημοσιεύει η ιστοσελίδα της Seattle  Times.

Ο 29χρονος  που κυβερνά το αεροπλάνο μιλάει μ' έναν ελεγκτή, ο οποίος του απευθύνεται προσφωνώντας τον Ριτς και Ρίτσαρντ.

Σε κάποιο σημείο το εν λόγω πρόσωπο εξηγεί πως έβαλε λίγα καύσιμα στο αεροπλάνο «για να πάει να ρίξει μια ματιά στους Ολυμπιακούς». Στη συνέχεια αρχίζει να ανησυχεί για τα καύσιμά του.


«Έχω πέσει στις 2.100 (λίβρες)», λέει στον πύργο ελέγχου. «Άρχισα με 30 και κάτι. ... Δεν ξέρω τι καίει κατά την απογείωση, όμως έκαψε πολύ περισσότερο απ' ό,τι περίμενα».

Τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν βίντεο από μια πυρκαγιά στο νησί Κέτρον στο Πάτζετ Σάουντ.


Το ελικοφόρο αεροπλάνο Bombardier Q400 είναι σχεδιασμένο για πτήσεις μικρότερων αποστάσεων και μπορεί να μεταφέρει 76 επιβάτες, αναφέρει στον ιστότοπό της η Alaska Air.

Ο 29χρονος πιλότος ήταν μηχανικός και εργαζόταν για μια αεροπορική εταιρεία, το όνομα της οποίας δεν έγινε γνωστό, είχε αυτοκτονικές τάσεις και φαίνεται πως έδρασε μόνος και πως πιθανόν σκοτώθηκε κατά τη συντριβή, δήλωσε ο σερίφης.

Η εταιρεία Alaska Airlines ανακοίνωσε πως πραγματοποιήθηκε απογείωση χωρίς άδεια ενός δικινητήριο ελικοφόρου αεροπλάνου Q400 της αδελφής αεροπορικής εταιρείας Horizon Air.

Δύο μαχητικά αεριωθούμενα F-15 καταδίωξαν το αεροπλάνο, όμως δεν ενέχονται στη συντριβή, μετέδωσε ο ενημερωτικός ραδιοσταθμός του Σιάτλ KIRO7.

«Τα F-15 κατέφθασαν λίγα λεπτά μετά την κλοπή του αεροπλάνου. Οι πιλότοι εξαφάλισαν ότι ο κόσμος στο έδαφος δεν διέτρεξε κίνδυνο», δήλωσε ο σερίφης στο Twitter.

Άτομο με αυτοκτονικές  τάσεις

Οι Αρχές του Σιάτλ έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας, επισημαίνοντας ότι ο 29χρονος είχε «τάσεις αυτοκτονίας», όπως είχε δηλώσει ο εκπρόσωπος του σερίφη της Κομητείας Πιρς.

«Ο άνθρωπος είτε δεν γνώριζε να πιλοτάρε, είτε έκανε ελιγμούς στον αέρα», τόνισεο εκπρόσωπος, συμπληρώνοντας ότι σπάνια οι τρομοκράτες κάνουν τέτοιου είδους μανούβρες στον αέρα.

Η λειτουργία του αεροδρομίου σταμάτησε για αρκετή ώρα και προσγειώσεις ματαιώθηκαν, ενώ κάποιοι επιβάτες έγραψαν στα social media ότι αεροσκάφος στο οποίο επέβαιναν σταμάτησε ξαφνικά στον διάδρομο του αεροδρομίου.

Ένα βίντεο σε ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης εικονίζει ένα μεγάλο αεροπλάνο να πετάει πάνω από την περιοχή του Σιάτλ και ένα F-15 να το ακολουθεί.

«Εντάξει, αυτό είναι τρελό. Ένας πιλότος στο αεροπλάνο μπροστά μας απογειώθηκε με άδειο αεροπλάνο παρακάμπτοντας τις εντολές του πύργου ελέγχου», έγραψε στο Twitter ο Μπεν Σέχτερ, επιβάτης σε αεροπλάνο που τροχοδρομούσε για να απογειωθεί πριν από το επεισόδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου