Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018

Πόσα θα παίρνατε αν είχατε επενδύσει $1000 στην Apple 10 χρόνια πριν

Οι μετοχές της Apple χτύπησαν ιστορικό ρεκόρ, ανεβάζοντας την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας στο 1 τρισ. δολ. την Πέμπτη, γεγονός που την καθιστά πλέον την πρώτη εισηγμένη εταιρεία των ΗΠΑ που φτάνει σε αυτό το ορόσημο.
Η μετοχή έφτασε πολύ γρήγορα τα 207,05 δολ. που χρειάζονταν για να φτάσει η Apple στο 1 τρισεκατομμύριο δολάρια , προτού αρχίσει να υποχωρεί.
Έτσι, εάν είχατε επενδύσει στην Apple πριν από μια δεκαετία $1.000, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του CNBC, η επένδυση αυτή τη στιγμή θα ανερχόταν σε πάνω από 9.222,50 δολάρια ή εννέα φορές περισσότερο σε σχέση με τον Αύγουστο του 2008, συμπεριλαμβανομένης της ανατίμησης των τιμών και των μερισμάτων.
Η πρόσφατη εκτόξευση της Apple επέτρεψε στην εταιρεία λογισμικού να νικήσει την Amazon στον αγώνα δρόμου για το ποια εταιρεία θα α γίνει η πρώτη εισηγμένη στο αμερικανικό χρηματιστήριο με αξία 1 τρισ. δολ.
Η μετοχή της Apple είχε σημειώσει σημαντική άνοδο και τον Μάιο, όταν ο διευθύνων σύμβουλος της Berkshire Hathaway, Warren Buffett, αποκάλυψε ότι η εταιρεία του αγόρασε 75 εκατομμύρια μετοχές της Apple, προσθέτοντάς τες τα 165,3 εκατομμύρια μετοχές που κατείχε ήδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου