Σάββατο 14 Ιουλίου 2018

Δυσφορία στους δανειστές για τη μείωση του ΦΠΑ στα νησιά και τις συντάξεις

Δυσαρέσκεια από το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν ενημέρωσε για την ανακοίνωση του μικρότερου ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου που πλήττονται από τη μετανάστευση  το Eurogroup

Τη δυσφορία τους εξέφρασαν οι ευρωπαϊκοί θεσμοί για την ανακοίνωση του μικρότερου ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου που πλήττονται από τη μετανάστευση, καθώς σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο της Ευρωζώνης, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεν ενημέρωσε το Eurogroup πριν την ανακοίνωση του.

Προς το παρόν, οι θεσμοί δεν αναμένεται να εγείρουν θέμα, καθώς η εξαίρεση από τον αυξημένο ΦΠΑ θα τελειώσει στο τέλος του 2018. «Θα πρέπει να κάνουμε επιπλέον δουλειά καθώς είμαστε στη φάση ολοκλήρωσης του ελέγχου συμβατότητας και ελπίζω αυτό να μην οδηγήσει σε οποιαδήποτε καθυστέρηση».

Αναφορικά με το θέμα των συντάξεων, ο ανώτερος αξιωματούχος επανέλαβε τη θέση το προέδρου του EuroWorking Group Χανς Φάιλμπριφ σε συνέντευξη του στο Πρώτο Θέμα της Κυριακής, πως οι μείωση τους είναι συμφωνημένη και θα ήταν «συνετό» από τη πλευρά της Ελλάδας να μην υπάρξουν αλλαγές στο πρόγραμμα της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου