Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018

«Ζωάρα» στη Μύκονο: Με καυτή τρόικα τα εγκαίνια του Nammos Village

Τζίτζι Χαντίντ, Έμιλι Ρατακόφσκι, Κέιτ Μος θα δώσουν το «παρών» στα εγκαίνια του νέου mall στην Ψαρού - «Vito of love» με 10.000 ευρώ την ημέρα στο νησί των ανέμων
Πολλοί φαντάζονται από τώρα τις εικόνες που θα απολαύσουν σε λίγες εβδομάδες στη Μύκονο κάποιοι τυχεροί. Τότε που το νησί θα υποδεχθεί τρεις καυτές καλλονές που θα αναστατώσουν με την παρουσία τους το glam πάρτυ για το «Nammos Village». Εκεί όπου πάνω από 400 VIP καλεσμένοι θα δώσουν το «παρών» σε μια βραδιά luxury υπερβολής, από αυτές που έκαναν διάσημο το πριγκιπάτο της Ψαρούς.

Η Τζίτζι Χαντίντ, η Εμιλι Ρατακόφσκι και η Κέιτ Μος, αυτή πιθανότατα σε ρόλο-έκπληξη, θα είναι το highlight μιας βραδιάς που θα τα έχει όλα. Διάσημους DJs και τραγουδιστές, πυροτεχνήματα, βεγγαλικά, λεπτές γεύσεις, άφθονη Moet και Dom Perignon και ηχηρούς καλεσμένους. Μάλιστα, όπως έλεγε γνωστός εφοπλιστής χαριτολογώντας, «ευτυχώς που το πάρτυ είναι στις 30 Ιουνίου γιατί, αν πήγαινε κάνα δυο βδομάδες αργότερα, δεν θα φεύγαμε από το νησί αφού μετά είναι ο Ρέμος».

Ο Αντόνιο, όπως τον φωνάζουν οι φίλοι του, θα εμφανιστεί στην καθιερωμένη όσο και πολυσυζητημένη συναυλία του στην Ψαρού την Πέμπτη 26 Ιουλίου, σε μια βραδιά όπου όλοι οι δρόμοι στο νησί θα οδηγούν στο «Nammos». Μαζί του θα είναι ο διάσημος Αιγύπτιος τραγουδιστής Αμρ Ντιαμπ, ο «ημίθεος της Μέσης Ανατολής», όπως τον χαρακτηρίζουν στις αραβικές χώρες. Ο Ντιαμπ είναι ο αγαπημένος των οικονομικά ισχυρών Λιβανέζων που ζουν στην Ελλάδα, αλλά και των Αράβων και Τούρκων κροίσων, που από τη δεύτερη εβδομάδα του Ιούνιου τούς περιμένουν σαν μάννα εξ ουρανού στο Νησί των Ανέμων. Είναι τότε που τελειώνει το Ραμαζάνι και το νησί θα αρχίσει να βουλιάζει από τουρίστες, σε μια σεζόν που όλοι λένε ότι θα είναι η καλύτερη της τελευταίας δεκαετίας, αφού οι κρατήσεις και οι αφίξεις είναι στο πικ.

Μάλιστα εκτός των ιδιωτικών learjets και των ελικοπτέρων, υπάρχει πλέον και απευθείας δρομολόγιο από την Ντόχα του Κατάρ για Μύκονο, ενώ από τις αρχές Ιουλίου θα υπάρχει, όπως έχει γραφτεί, και non stop πτήση από τη Νίκαια της Γαλλίας. Οι βίλες είναι σχεδόν fully booked, οι τιμές παραμένουν σταθερά υψηλές και φέτος, ενώ τα ξενοδοχεία θα έχουν σχεδόν συνέχεια πληρότητα που θα αγγίζει το 100%.

Η Τζίτζι, η Eμιλι και η Κέιτ

Σώμα που κολάζει, τέλειες αναλογίες και πίσω όψη που προκαλεί εγκεφαλικά είναι κάποιες μόνο από τις φράσεις που συνοδεύουν τις φωτογραφίες της Τζίτζι Χαντίντ και της Eμιλι Ρατακόσφκι.

Οι συγκεκριμένες καλλονές είναι δύο από τα διασημότερα τοπ μόντελ στον κόσμο που έχουν επισκεφθεί ξανά τη Μύκονο και η άφιξή τους για τα εγκαίνια του «Nammos Village» αναμένεται να προκαλέσει μια μίνι φρενίτιδα στο νησί. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο κούκλες θα φιλοξενηθούν σε 5άστερα ξενοδοχεία όπου θα έχουν δική τους σουίτα και οδηγό για τις μετακινήσεις τους. Υπάρχει μάλιστα η περίπτωση να μείνουν σε ιδιωτικές βίλες ώστε να είναι ακόμη πιο προφυλαγμένη η ιδιωτικότητά τους, αφού οι φωτογράφοι θα τις ψάχνουν συνέχεια. Μαζί με την Τζίτζι και την Εμιλι θα είναι και η Κέιτ Μος. Η κατά τι μεγαλύτερή τους Βρετανίδα, σύμφωνα με όσα ακούγονται, δεν θα αποθεωθεί ως μοντέλο αλλά σαν DJ, αφού θα εμφανιστεί πιθανότατα μαζί με τον Fat Tony.

Οι δυο τους συνθέτουν ένα ντουέτο που έχει ξεσηκώσει κόσμο και κοσμάκη με τις μουσικές του -τους αποκαλούν Fat Moss-, παίζοντας π.χ. στο πάρτυ της Chopard στις Κάννες, σε ιδιωτικά καλέσματα της Μαντόνα, αλλά και στο πάρτυ για τα 50 χρόνια του «Annabel’s Club» στο Λονδίνο. Η χημεία τους είναι εκρηκτική στο πλατό και οι επιλογές τους αναμένεται να ξεσηκώσουν τους καλεσμένους της βραδιάς που θα απολαύσουν και τον Τokio Myers. Πρόκειται για τον διάσημο Βρετανό καλλιτέχνη που συνδυάζει την κλασική με την ποπ και τη ροκ μουσική, ο οποίος έχει περιοδεύσει με τον Κάνιε Γουέστ, την Εϊμι Γουάινχαουζ και τους Police. Λίγες μέρες μετά θα ακολουθήσει έτερο πάρτυ για τα εγκαίνια της μπουτίκ του οίκου Dior, η οποία ανοίγει μέσα στο εμπορικό της Ψαρούς στις 15 Ιουνίου. Την Πέμπτη αφίχθησαν και τα έργα που θα γεμίσουν την «Eden Gallery», οι τιμές των οποίων ξεκινούν από τα 1.000 και φτάνουν τα 60.000 ευρώ, ενώ ο διάσημος οίκος που θα ανοίξει τελευταίος μπουτίκ στο «Nammos Village» είναι ο Louis Vuitton, στο τετραήμερο από 17 έως 20 Ιουνίου.

Και μετά έρχεται ο Αντώνης

Παρόλο που τα αρχικά σχέδια για τον γάμο του Αντώνη Ρέμου και της Υβόννης Μπόσνιακ είχαν ως επίκεντρο τη Μύκονο, έχοντας μάλιστα στείλει και wedding planners για να βρουν χώρους, τελικά οι χρόνοι δεν τους έβγαιναν. Το ζευγάρι είχε πολλές υποχρεώσεις, ειδικά ο Αντώνης που έχει κλείσει αρκετές συναυλίες, αρχής γενομένης από τον μήνα που διανύουμε και τα Ποσειδώνια. Κατά γενική παραδοχή, τυγχάνει εδώ και χρόνια ο αγαπημένος των Ελλήνων εφοπλιστών και των ισχυρών επιχειρηματιών που τον τιμούν δεόντως. Ετσι η τελετή μεταφέρθηκε για τις αρχές του Σεπτέμβρη στην Αθήνα, όταν θα έχει τελειώσει και τις καλοκαιρινές του εμφανίσεις στην Ελλάδα. Η γνωστότερη και η πιο πολυσυζητημένη είναι αυτή στο «Nammos», που φέτος κλείνει 8 χρόνια από εκείνο το αλήστου μνήμης πρώτο live που έγραψε ιστορία.

Οπως συνηθίζεται, πάνω από 3.000 άτομα αναμένεται να δώσουν και φέτος το «παρών» στη ζωντανή εμφάνιση του Ρέμου, με την εξέδρα συνήθως μέσα στη θάλασσα.
Κάτι ωστόσο που είναι πολύ πιθανό να αλλάξει μετά τα περσινά δημοσιεύματα και το απαγορευτικό για το στήσιμό της μέσα στο νερό, σύμφωνα με όσα ισχύουν για τις παραλίες. Αν γίνει κάτι τέτοιο, οι φίλοι του θα τον απολαύσουν μαζί με τον Αμρ Ντιαμπ σε εξέδρα πάνω στην άμμο, γεγονός που θα αφαιρέσει κάτι από τη συνήθη glam υπερβολή της συγκεκριμένης βραδιάς με λογαριασμούς που μετρούν πολλά μηδενικά. Εκτός φυσικά από τους... συνήθεις υπόπτους στα πρώτα τραπέζια, θα υπάρχει και το κλιμάκιο των ελεγκτών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Τη συγκεκριμένη βραδιά και με βάρδιες που θα εναλλάσσονται οι ελεγκτές θα εγκατασταθούν στο διάσημο εστιατόριο και θα ελέγχουν όλες τις αποδείξεις που θα κόβονται, ενώ ο ανάλογος φόρος θα μεταφέρεται αυτόματα σε λογαριασμό του Δημοσίου.

vila1

vila2

vila3

«Vito of love» με €10.000 την ημέρα
Πολυτελέστατα van χρησιμοποιούνται για την ικανοποίηση των ιδιαίτερα απαιτητικών και φραγκάτων τουριστών, οι οποίοι δεν το έχουν σε τίποτα να πληρώσουν 10.000 ευρώ την ημέρα για να απολαύσουν σπέσιαλ υπηρεσίες

Αν νομίζετε ότι τα έχετε δει όλα στη Μύκονο, κάνετε λάθος. Μέχρι χθες τουλάχιστον ξέραμε ότι ενοικιάζονται πολυτελέστατες βίλες αντί δεκάδων χιλιάδων ευρώ την εβδομάδα, ελικόπτερα, αεροπλάνα, μέχρι και ξαπλώστρες με τον μήνα ή τη σεζόν. Σε ένα νησί όπου τίποτα δεν απαγορεύεται και η πιο εξεζητημένη επιθυμία μπορεί να γίνει πραγματικότητα, με μόνη προϋπόθεση να διαθέτεις μπόλικο χρήμα, κάποιοι φαίνεται ότι το τερμάτισαν... Θέλοντας προφανώς να δείξουν στους πελάτες τους ότι μπορούν να έχουν ό,τι ζητήσουν, ξεπέρασαν τους εαυτούς τους εκτοξεύοντας το επίπεδο των υπηρεσιών που προσφέρουν σε άλλη διάσταση.


Και τι εννοούμε με αυτό; Το κλιμάκιο της ΑΑΔΕ που κατέβηκε προ ημερών στη Μύκονο κάνοντας ελέγχους για φοροδιαφυγή μάλλον δεν είχε τον απαραίτητο χρόνο στη διάθεσή του για να ερευνήσει σε βάθος τι μπορεί να συμβαίνει σ’ αυτό το νησί σχετικά με τις υπηρεσίες transfer. Γιατί μπορεί να εντόπισε μια limo Mercedes που έκανε VIP μεταφορές χωρίς έναρξη ασκήσεως δραστηριότητας και χωρίς χαρτιά με αποτέλεσμα να αφαιρεθούν οι πινακίδες και η άδεια κυκλοφορίας του οχήματος, δεν κατάφερε όμως να εντοπίσει τα μαύρα βαν της χλιδής και της ακολασίας που κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα παρέχοντας σκληρά ναρκωτικά, ποτά και λευκή σάρκα σε πλούσιους τουρίστες. Αυτό λοιπόν που δεν κατάφεραν να βρουν οι άνδρες της ΑΑΔΕ, το βρήκαμε εμείς στη Μύκονο και σας το παρουσιάζουμε σήμερα μαζί με τους τιμοκαταλόγους που εστάλησαν μέσω email από διάφορα πρακτορεία ενοικίασης πολυτελών οχημάτων.

Προσέξτε: Με τη λέξη «τιμοκατάλογος» δεν αναφερόμαστε αποκλειστικά και μόνο στις εξωφρενικές τιμές που ζητάνε στο νησί τα «αόρατα» γραφεία transfer, όπου για μια απόσταση δέκα λεπτών πιθανόν να πληρώσεις στον οδηγό 100 ευρώ «μαύρα», αλλά στις τιμές των «προϊόντων» που παρέχονται μέσα στα πολυτελή βαν με τα σκούρα φιμέ τζάμια, τα δερμάτινα καθίσματα με τα χειροποίητα χερούλια, τον κρυφό led φωτισμό στην οροφή και τα ξύλινα καλογυαλισμένα πατώματα. Εχοντας στη διάθεσή μας πληροφορίες για συγκεκριμένα γραφεία VIP transfer, προσποιηθήκαμε τους πλούσιους τουρίστες που πρόκειται να επισκεφθούν τη Μύκονο για το bachelor party του καλύτερού τους φίλου με διάθεση να περάσουν τις διακοπές τους στο νησί όπως οι πρωταγωνιστές της κινηματογραφικής ταινίας «Hangover» στο Λας Βέγκας. Η επικοινωνία με τα γραφεία έγινε μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας και εδώ πρέπει να επισημάνουμε ότι οι υπάλληλοι των γραφείων με τους οποίους επικοινωνήσαμε ήταν πρόθυμοι να ικανοποιήσουν και την πιο εξεζητημένη επιθυμία μας από το πρώτο κιόλας email.

«Εδώ είναι Μύκονος και όλα μπορούν να γίνουν», ήταν η στερεότυπη απάντηση που πήραμε σχεδόν απ’ όλα τα γραφεία στα οποία απευθυνθήκαμε και μόνο ελάχιστα εξέφρασαν αδυναμία να ανταποκριθούν. Ρωτήσαμε αν στις υπηρεσίες μεταφοράς VIP πελατών που προσφέρουν περιλαμβάνονται και τα «παρελκόμενα», δηλαδή η συνοδεία όμορφων γυναικών, αλκοόλ και ναρκωτικά. Οι περισσότεροι απάντησαν καταφατικά, ότι δηλαδή ναι, μαζί με το transfer, εφόσον το ζητήσει ο πελάτης, διατίθενται και οι γυναίκες αλλά και τα ποτά, καθώς και τα ναρκωτικά, όπως κοκαΐνη, «χόρτο», χάπια ecstasy ή τα περίφημα roofies (γνωστά και ως «κουμπιά»), χρήση των οποίων είχαν κάνει, σύμφωνα με το σενάριο του «Hangover» ο Φιλ, ο Στου, ο Αλαν και ο Νταγκ μετατρέποντας ένα τυπικό εργένικο πάρτυ στην απόλυτη καταστροφή. Μας εξήγησαν λοιπόν ότι υπάρχουν ειδικά διαμορφωμένα βαν που χρησιμοποιούνται για τις ανάγκες των μπάτσελορ πάρτι, η χρήση των οποίων τιμάται στα 1.120 ευρώ την ημέρα. Για τις γυναίκες (ζητήσαμε να μάθουμε το κόστος για τέσσερις συνοδούς), θα έπρεπε να πληρώσουμε 7.500 ευρώ την ημέρα και για το αλκοόλ που θα υπήρχε στα ψυγεία του βαν επιπλέον 1.000 ευρώ την ημέρα. Συνολικός λογαριασμός, 9.620 ευρώ για 24ωρη χρήση του συγκεκριμένου βαν στη Μύκονο.

Οσο για τα ναρκωτικά, διευκρίνισαν ότι κάθε γραμμάριο κοκαΐνης κοστίζει 150 ευρώ στη Μύκονο και πως θα έπρεπε να γίνει ξεχωριστή διαπραγμάτευση ανάλογα με τη χρήση που προτίθεται να κάνει ο πελάτης σε συνάρτηση με το διάστημα της παραμονής του στο νησί. Θα έπρεπε δε να επικοινωνήσουμε με κάποιον άλλον, προφανώς το «βαποράκι», σε ένα νούμερο κινητού τηλεφώνου που μας έστειλαν μέσω email. Μας προέτρεψαν δηλαδή να διαπραγματευτούμε ξεχωριστά την αγορά των ναρκωτικών με άλλο πρόσωπο και όχι με τους ίδιους.

Τα «μαύρα» ταξί

Οι παράνομες πιάτσες ταξί στη Μύκονο και τα γραφεία VIP transfer με τα πολυτελή μαύρα βαν τείνουν να εξελιχθούν σε μεγάλο πονοκέφαλο για τις αστυνομικές αρχές του νησιού που με το δίκιο τους διαμαρτύρονται ότι δεν έχουν το προσωπικό που απαιτείται για να αντιμετωπίσουν την ανεξέλεγκτη κατάσταση, την οποία διαπιστώνει ο τουρίστας με το που ανοίξει η πόρτα του αεροδρομίου ή με το που κατέβει στο νέο λιμάνι.

Στα social media, Facebook και Instagram, φιλοξενούνται δεκάδες προφίλ ατόμων, αλλοδαπών και μη, που διαφημίζουν με άνεση υπηρεσίες transfer, παρόλο που δηλώνουν ως επαγγελματική έδρα τη βίλα όπου φιλοξενούνται ή έχουν ενοικιάσει οι ίδιοι για τη σεζόν. Οι τουρίστες πληρώνουν χρυσάφι τις μετακινήσεις στη Μύκονο εξαιτίας των υπέρογκων χρεώσεων που επιβάλλουν τα «μαύρα» ταξί, δηλαδή τα μισθωμένα ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα που δεν πληρούν τις απαραίτητες από τη νομοθεσία προϋποθέσεις. Τα συγκεκριμένα οχήματα δεν διαθέτουν άδεια, ούτε διακριτικά γνωρίσματα και απαιτούμενες συμβάσεις ελάχιστης ή μεγαλύτερης διάρκειας, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο τον εκάστοτε πελάτη. Την ύπαρξη εκατοντάδων πειρατικών ταξί στη Μύκονο έχουν καταγγείλει κατά καιρούς στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Σύρου τα μέλη της Ενωσης Ραδιοαγοραίων (Ραδιοταξί) Μυκόνου, ζητώντας την παρέμβαση του εισαγγελέα, όμως καλοκαίρι με καλοκαίρι η κατάσταση γίνεται και χειρότερη.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα ενός γραφείου (τα στοιχεία του είναι στη διάθεσή μας) όπου στον αναρτημένο στο Διαδίκτυο τιμοκατάλογό του αναγράφονται υπέρογκα χρηματικά ποσά για διαδρομές μόλις λίγων χιλιομέτρων. Συγκεκριμένα:

■ η μετάβαση από τη Χώρα στα Χουλάκια, ήτοι 4,5 περίπου χιλιόμετρα, χρεώνεται 60 ευρώ (!), ενώ η απόσταση Χώρας - Νέου Λιμανιού, που δεν ξεπερνά τα δύο χιλιόμετρα, χρεώνεται 40 ευρώ.
■ η διαδρομή από τον Πλατύ Γιαλό για τα Χουλάκια κοστίζει 80 ευρώ.
Μάλιστα στις σχετικές αναρτήσεις στο Διαδίκτυο δεν αναφέρονται πουθενά οι έδρες αυτών των γραφείων ενώ απαιτείται ενδελεχής έρευνα για να τις εντοπίσεις. Αν τα καταφέρεις, τότε διαπιστώνεις ότι τα εν λόγω γραφεία φιλοξενούνται είτε σε... κοντέινερ είτε σε πολυτελείς βίλες.

taksi1
Το αμαρτωλό βαν με τα δερμάτινα καθίσματα, τα ξύλινα πατώματα, τα φιμέ τζάμια και τους κρυφούς led φωτισμούς στο εσωτερικό του κρύβει κι άλλες εκπλήξεις, αρκεί να διαθέτεις μπόλικο χρήμα για να ξοδέψεις

taksi2

taksi3

DOC

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου