Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

Υπό την πίεση του Ρουβίκωνα η νέα άδεια στον Κουφοντίνα


Η τρίτη άδεια του «Λουκά» προβλέπει, μάλιστα, λιγότερα μέτρα ασφαλείας κατά τις ημέρες που θα μείνει εκτός φυλακής/Από τη μια οι συχνές «επισκέψεις» των μελών της
συλλογικότητας αντιεξουσιαστών «Ρουβίκωνας» σε υπουργεία, στην Ακρόπολη κ.λπ. και από την άλλη το «κλείσιμο» του ματιού της Κυβέρνησης, είχε ως αποτέλεσμα να χορηγηθεί η τρίτη κατά σειρά άδεια στο βασικό στέλεχος της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν
ή «Λουκά» ή «μελισσοκόμο». Μάλιστα, η τρίτη άδεια προβλέπει λιγότερα μέτρα ασφαλείας κατά τις ημέρες αδείας του.

Παράλληλα, η μέθοδος της απεργίας πείνας των κρατουμένων προκειμένου να γίνουν δεκτά τα αιτήματά τους στέφεται με επιτυχία και παράλληλα θα αποτελέσει πλέον παράδειγμα προς μίμηση και για άλλους κρατούμενους, οι οποίοι στο μέλλον θα ακολουθήσουν την επιτυχή πεπατημένη.
το διάστημα που δεν του χορηγείτο η τρίτη άδεια. Με μοναδικό αίτημα να χορηγηθεί άδεια στο Δημήτρη Κουφοντίνα, τα μέλη του Ρουβίκωνα, μεταξύ των άλλων, πραγματοποίησαν εισβολή στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και κατάληψη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στο Βόλο, ενώ έκαναν «παρέμβαση» στον ιερό λόφο της Ακρόπολης απλώνοντας πανό υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα μπροστά στον Παρθενώνα, κατηγορώντας την πολιτεία ότι «σκοτώνει» τον απεργό πείνας.

Έτσι μέσα σε αυτό το κλίμα και πνεύμα χθες από το Συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού, εγκρίθηκε το αίτημα χορήγησης νέας 48ώρης άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Αναλυτικότερα, χθες το απόγευμα αποφασίστηκε ομόφωνα από το συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού, το οποίο απαρτίζεται από τον διευθυντή της φυλακής, την κοινωνική λειτουργό και τον αρμόδιο εισαγγελέα της φυλακής (ο οποίος ορίστηκε την περασμένη Παρασκευή), να του χορηγηθεί η τρίτη, κατά σειρά, άδεια διάρκειας 48 ωρών στον Λουκά, ο οποίος έχει καταδικασθεί σε 11 φορές ισόβια.

Η τρίτη αυτή άδεια προβλέπει μάλιστα χαλαρά μέτρα ασφαλείας, καθώς θα πρέπει να παρουσιάζεται στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής που θα διαμένει μόνο μια φορά την ημέρα (μεταξύ των ωρών 10 π.μ. και 2 μ.μ.), ενώ αντίθετα στις δύο προηγούμενες άδειες που του χορηγήθηκαν εμφανιζόταν στο Αστυνομικό Τμήμα δυο φορές την ημέρα.

Η 48ωρη άδεια θα ενεργοποιηθεί μόλις το βασικό στέλεχος της 17Ν ανακάμψει από την πολυήμερη απεργία πείνας που πραγματοποιεί.
Μετά την εξέλιξη αυτή, ο Δημήτρης Κουφοντίνας αναμένεται να διακόψει την απεργία πείνας και μόλις κριθεί από τους γιατρούς ικανοποιητική η κατάσταση της υγείας του, θα πάρει εξιτήριο από το Γενικό Κρατικό νοσοκομείο της Νίκαιας όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος.
Ο Δημήτρης Κουφοντίνας είχε ξεκινήσει την απεργία πείνας στις 30 Μαΐου 2018 και τις τελευταίες δύο ημέρες, οι γιατροί του κρατικού νοσοκομείου είχαν χαρακτηρίσει την κατάσταση της υγείας του «ασταθή, αυξημένης επικινδυνότητας».

Υπενθυμίζεται ότι ο «Λουκάς» της τρομοκρατικής οργάνωσης με κείμενό του που είχε αναρτηθεί σε σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, γνωστοποιούσε ότι προχωρεί σε απεργία πείνας, καταγγέλλοντας «εισαγγελικό βέτο» στη χορήγηση και νέας άδειας από το συμβούλιο των φυλακών.
Αναλυτικότερα, η απεργία πείνας ξεκίνησε με αφορμή το γεγονός ότι τέθηκαν υπό πειθαρχικό έλεγχο οι εισαγγελικοί λειτουργοί, επόπτες των φυλακών Κορυδαλλού που προήδρευσαν στα τριμελή συμβούλια τα οποία χορήγησαν τις δυο προηγούμενες 48ώρες άδειες, τον περασμένο Νοέμβρη και τον περασμένο Φεβρουάριο.

Το γεγονός της διπλής πειθαρχικής αγωγής που ασκήθηκε από τη εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου είχε μπλοκάρει στην πράξη το θέμα της εξέτασης της αίτησης χορήγησης τρίτης άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα, γιατί και οι δύο εισαγγελείς αυτοεξαιρέθηκαν από την εξέταση του αιτήματός του, λόγω των πειθαρχικών διώξεων που εκκρεμούν σε βάρος τους.

Τελικά, μετά την τοποθέτηση του, ο εισαγγελέας Ιωάννης Χατζόγλου είναι ο τρίτος, κατά σειρά, εισαγγελικός, λειτουργός που συναινεί στην χορήγησης της άδειας του μέλους της 17Ν.

Παρά το γεγονός ότι η κατάσταση της υγείας του Δημήτρη Κουφοντίνα δεν είναι καλή, μέσα από το νοσοκομείο της Νίκαιας και από το προσωπικό του ιστολόγιο, έγραψε ότι «σήμερα νίκησε η Αλληλεγγύη» και ευχαρίστησε τους συντρόφους, τους φίλους του, κ.λπ. για την συμπαράσταση τους.
Συγκεκριμένα έγραψε: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλες και σε όλους. Στους συντρόφους, τους φίλους, τους προοδευτικούς ανθρώπους που συμπαραστάθηκαν. Σήμερα νίκησε η Αλληλεγγύη. Και ο Κοινός Αγώνας, η αναγκαία και απαραίτητη προϋπόθεση για τις μικρές και τις μεγάλες νίκες.

Δημήτρης Κουφοντίνας
Γενικό Κρατικό Νίκαιας
14/6/18».

1 σχόλιο:

  1. Ο ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ ΨΥΧΡΟΣ ΦΟΝΙΑΣ-ΛΗΣΤΗΣ ΘΑ ΒΓΕΙ ΠΑΛΙ ΝΟΜΙΜΑ ΕΞΩ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΟΡΓΑΝΩΝΟΝΤΑΣ ΝΕΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ.
    Ο ΣΥΡΙΖΑ Κ ΟΛΗ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΕ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ Κ ΠΙΣΤΕΥΩ, ΥΠΟΤΆΣΣΟΝΤΑΙΣΤΗΝ ΩΜΗ ΒΙΑ Κ ΤΟΝ ΕΚΒΙΑΣΜΟ.
    ΤΗΝ ΒΑΡΥΤΕΡΗ ΕΥΘΥΝΗ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ Η ΝΤΟΡΑ 40ΧΡΟΝΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ,ΥΠΟΥΡΓΟΣ,ΟΥΤΕ ΔΕΚΑ ΛΕΠΤΑ ΤΗΣ ΩΡΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΣ ΕΤΡΩΓΕ ΜΙΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ,Η ΕΝΑ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ,ΠΟΥ ΝΑ ΑΠΟΓΟΡΕΥΟΥΝ ΑΚΟΜΑ Κ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΑΔΕΙΑΣ,ΣΕ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ.
    Ο ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΒΓΕΙ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΛΟΓΟ,ΜΟΝΟ ΝΕΚΡΟΣ.
    Η ΚΑΡΕΚΛΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΑ Κ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου