Κυριακή 17 Ιουνίου 2018

Δείτε το νέο ΕΝΦΙΑ που θα πληρώσετε με βάση τις νέες αντικειμενικές - Πίνακες

Ο υπολογισμός του ΕΝΦΙΑ φέτος γίνεται «σπαζοκεφαλιά» αφού μπορεί να αλλάζει η τιμή ζώνης σε μια περιοχή, αλλά ο ΕΝΦΙΑ να παραμένει ο ίδιος.
Και αντίστροφα , μπορεί να παραμένει ίδια η τιμή ζώνης, αλλά ο ΕΝΦΙΑ να αλλάζει.

Αυτό συμβαίνει επειδή το υπουργείο Οικονομικών άλλαξε και τα κλιμάκια των φορολογικών συντελεστών του ΕΝΦΙΑ και αυτό έχει ως αποτέλεσμα στις περισσότερες περιοχές ο ΕΝΦΙΑ να παραμένει ο ίδιος.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, επειδή έχει αυξηθεί το ανώτατο όριο του κλιμακίου, μπορεί η τιμή ζώνης να παραμένει η ίδια, αλλά ο ΕΝΦΙΑ να μειώνεται. Παραδείγματος χάριν, σε περιοχές με τιμή ζώνης 1.050 ευρώ, που παραμένει στο ίδιο επίπεδο συμβαίνει το εξής: ο παλιός ΕΝΦΙΑ υπολογιζόταν με συντελεστή 3,7% ανά τ.μ., ενώ τώρα θα υπολογίζεται με μειωμένο συντελεστή 2.9% επειδή το κλιμάκιο του συγκεκριμένου συντελεστή ανέβηκε στα 1.050 ευρώ.
Επίσης, υπάρχουν περιπτώσεις όπου η τιμή ζώνης ανεβαίνει, αλλά παραμένει στο εύρος του ίδιου συντελεστή και επομένως ο ΕΝΦΙΑ δεν αλλάζει.

Στους παρακάτω πίνακες παρουσιάζονται παραδείγματα με τις παλιές και τις νέες τιμές ζώνης, καθώς και τον ΕΝΦΙΑ που προκύπτει σε διάφορες περιοχές.
ENFIA1

ENFIA2

Μπορείτε να δείτε περισσότερες περιοχές κάνοντας κλικ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου