Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

Νέος σάλος στη Γαλλία για την πισίνα που θέλει ο Μακρόν στη θερινή προεδρική κατοικία


Για να προστατευτεί η οικογένεια από τα αδιάκριτα βλέμματα
Νέες συζητήσεις για τον τρόπο ζωής του προεδρικού ζεύγους της Γαλλίας προκάλεσε
η απόφαση του ζεύγους Μακρόν να προχωρήσει στην κατασκευή υπερυψωμένης πισίνας στη θερινή προεδρική κατοικία στο Μπρεγκανκόν προκειμένου, όπως αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ, να αποφύγουν τα αδιάκριτα βλέμματα των παπαράτσι.

Αν και το κόστος κατασκευής δεν έχει γίνει γνωστό, η Le Figaro υποστηρίζει ότι θα καλύπτεται από το ποσό των 150.000 ευρώ που προβλέπονται κάθε χρόνο για επισκευές στη θερινή κατοικία των Γάλλων προέδρων από το 1968 οπότε και τη χρησιμοποίησε για πρώτη φορά ο Σαλρ Ντε Γκολ. Πηγές από το Ελιζέ αρκούνται μόνο στο σχόλιο ότι το κόστος θα είναι «λογικό».


Ο λόγος που επιλέγεται η υπερυψωμένη πισίνα είναι γιατί αφενός ο χώρος θεωρείται ιστορικό μνημείο και αφετέρου «είναι αδύνατο να σκάψεις μια πισίνα» στο βραχώδες έδαφος.

Τα γαλλικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι ο Εμμανουέλ και η Μπριζίτ Μακρόν έχουν παραγγείλει τις σχετικές μελέτες με τις εκτιμήσεις να αναφέρουν ότι αν δοθεί το «πράσινο φως», η πισίνα θα είναι έτοιμη όταν το προεδρικό ζευγάρι θα ξεκινήσει τις θερινές διακοπές του.


Αν και το νησάκι στο οποίο βρίσκεται η προεδρική κατοικία διαθέτει ιδιωτική παραλία, το ζεύγος Μακρόν υποστηρίζει ότι είναι εύκολη η πρόσβαση στα αδιάκριτα μάτια που θα θελήσουν να απαθανατίσουν τα παιδιά και τα εγγόνια της προεδρικής οικογένειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου