Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

Χτύπησαν ελάφι με βέλος στο κεφάλι

Η αναισθησία ορισμένων χτύπησε «κόκκινο», όμως το περήφανο θηλαστικό συνεχίζει αμέριμνο τη ζωή του με το βέλος σφηνωμένο στο κρανίο του.
Μπροστά σε ένα ασυνήθιστο θέαμα βρέθηκαν οι φύλακες των πάρκων άγριας ζωής στο Όρεγκον των βορειοδυτικών ΗΠΑ.

Οι δασοφύλακες εντόπισαν μετά από σχετικές καταγγελίες, ένα ελάφι το οποίο είχε χτυπηθεί στο κεφάλι από βέλος ασυνείδητου, με το μακρύ φονικό όπλο να έχει διαπεράσει από άκρη σε άκρη το κρανίο του άτυχου θηλαστικού.

Όμως, παρά τον σοβαρότατο και παραλίγο μοιραίο τραυματισμό του, το ελάφι συνέχιζε ακάθεκτο την ζωή και τις αγαπημένες του συνήθειες, προκαλώντας την μεγάλη έκπληξη των φυλάκων, που δεν πίστευαν στα μάτια τους.

Σύμφωνα με τις έρευνες των αρχών, το βέλος δεν ήταν φτιαγμένο για κυνήγι αλλά για το άθλημα της τοξοβολίας, γεγονός που οδήγησε τους φύλακες στο συμπέρασμα ότι οι ασυνείδητοι που στόχευσαν το ελάφι, εκτός κυνηγετικής περιόδου, το έκαναν είτε πλάκα είτε για προπόνηση σε ζωντανό στόχο...
Αποτέλεσμα εικόνας για arrow deer

Αποτέλεσμα εικόνας για arrow deer
Πλέον, κύριο μέλημα των αρχών, εκτός από τον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών, είναι η αιχμαλωσία του ζώου, ώστε να εκτιμηθεί η ζημιά που προκλήθηκε από το χτύπημα κι αν καταστεί δυνατό, η αφαίρεση του βέλους, το μήκος του οποίου αγγίζει το μισό μέτρο.
Μάλιστα, δεν είναι το πρώτο παρόμοιο περιστατικό στην ίδια περιοχή, καθώς λίγες ημέρες νωρίτερα υπήρξαν αναφορές για παρόμοιο περιστατικό, με το ελάφι να είχει χτυπηθεί από δύο παρόμοια βέλη, γεγονός που οδηγεί τις αρχές στο σενάριο του ίδιου δράστη.

Σύμφωνα με κτηνιάτρους, που είδαν τις επίμαχες φωτογραφίες, το ελάφι φαίνεται να ζει ομαλά, χωρίς ενοχλήσεις από το βέλος, ενώ δεν αντιμετωπίζει προβλήματα στην αναζήτηση τροφής, γεγονός που αφήνει μια γεύση αισιοδοξίας στους ειδικούς, μέχρι να καταφέρουν να το εντοπίσουν και να το βοηθήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου