Παρασκευή 4 Μαΐου 2018

Επιχείρηση «σκούπα» από τον Συμπαραστάτη του Δημότη, για «ΚΑΘΑΡΕΣ ΛΥΣΕΙΣ»! και «ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ»!

ΠΔ 2 Μαΐ 2018
Ανακοίνωσε ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΤΑΣΗΣ του για αναβάθμιση, εξυγίανση και ενίσχυση της ισότιμης, αντικειμενικής, αξιοκρατικής, διάφανης και ακηδεμόνευτης ΣΤΗΡΙΞΗΣ, καθώς και την κατά νόμο οικονομική επιχορήγηση
ΟΛΩΝ των δικαιούμενων κατ’ έτος τοπικών φορέων (συλλόγων, κλπ), που συνθέτουν την Κοινωνία των Πολιτών, χωρίς διακρίσεις (το οποίο υποβάλλει στον Δήμο Σ-Α), υπό την προϋπόθεση όμως ότι θα λειτουργούν δημοκρατικά, θα τηρείται το άρθρο 202 του Ν. 3463/2006 και εφόσον αυτοί (οι σύλλογοι, κλπ) θα πληρούν τις διαχρονικές τους υποχρεώσεις κατά τις διατάξεις :
α) Των άρθρων 29 και 30 του N. 281/1914 που επανήλθε σε ισχύ με το N.Δ. 42/1974
β) Του Αστικού Κώδικα και συγκεκριμένα των άρθρων 78 έως 107 και των άρθρων 61 έως 77 περί νομικών προσώπων
γ) Του άρθρου 3 του Ν. 6253/1934 (ΦΕΚ : 280/Α/1934) και
δ) Περί φορολογικών υποχρεώσεών τους, καθώς και περί απολογισμού για τυχόν ληφθείσες επιχορηγήσεις (κατά την § 3 του άρθρου 41 του Ν. 4129/2013  και τη νομολογία του Ελεγκτικού Συνεδρίου, όπως οι Πράξεις : 117/2016, 264/2017, κλπ, του VII Τμήματος Ε.Σ ορίζουν)
- Η αφορμή όπως εμμέσως πλην σαφώς λέει στο έγγραφό του ο ΣτΔΕ, προήλθε από «Εντοπισμένες αδυναμίες και εκκρεμότητες στα ζητήματα δημοκρατικής έκφρασης, οργάνωσης και λειτουργίας της Κοινωνίας των Πολιτών», εκκρεμότητες βέβαια όπως αυτές της Ομοσπονδίας η οποία σύμφωνα με το υπ’ αριθ. 9420/25.4.2018 έγγραφο της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου Σ-Α, το οποίο ακολουθεί τα δημοσιευθέντα του ΣτΔΕ, δεν έχει υποβάλλει καν οικονομικό απολογισμό στον Δήμο, στο Ελεγκτικό Συνέδριο και στην Περιφέρεια, όπως θα έπρεπε από τον Φεβρουάριο 2017 !
Διαβάστε το έγγραφο 7037/2.5.2018 του Συμπαραστάτη με τα μέτρα που προτείνει – ένθα και ένθα (Δηλαδή και από τη μεριά του Δήμου που θα πρέπει να συνεργάζεται και να επιχορηγεί και από τη μεριά των συνεργαζόμενων – επιχορηγούμενων συλλόγων που πρέπει να λειτουργούν δημοκρατικά και να αποδίδουν απολογισμό – να λογοδοτούν)

ΘΕΜΑ: Διαμόρφωση ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΡΟΤΑΣΗΣ του «Συμπαραστάτη», για την αναβάθμιση και ενίσχυση της ισότιμης, αντικειμενικής, αξιοκρατικής, διάφανης και ακηδεμόνευτης ΣΤΗΡΙΞΗΣ, καθώς και την κατά νόμο οικονομική επιχορήγηση ΟΛΩΝ των δικαιούμενων κατ’ έτος τοπικών φορέων, που συνθέτουν την Κοινωνία των Πολιτών
Σχετ:
1.     Τα αποτελέσματα των εργασιών του Φόρουμ του Συμβουλίου της Ευρώπης για το Μέλλον της Δημοκρατίας, που διεξήχθη στη Σουηδία τον Ιούνιο 2007, όπου οι συμμετέχοντες ζήτησαν από την Διάσκεψη των οργανώσεων του Συμβουλίου της Ευρώπης την εκπόνηση «Κώδικα Ορθών Πρακτικών για τη Συμμετοχή των Πολιτών, ο οποίος θα κάλυπτε ζητήματα όπως τους μηχανισμούς συμμετοχής των οργανώσεων στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων και στην εμπλοκή της κοινωνίας των πολιτών στη δημόσια δράση»
2.     Εντοπισμένες αδυναμίες και εκκρεμότητες στα ζητήματα δημοκρατικής έκφρασης, οργάνωσης και λειτουργίας της Κοινωνίας των Πολιτών
3.     Ο ΟΔΗΓΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ του Υπουργείου Εσωτερικών (ΕΕΤΑΑ ΑΕ), που αναφέρεται στον ιδιαίτερο ρόλο του Συμπαραστάτη στη δημοτική διαβούλευση, κλπ.
4.     Υπ’ αριθ. πρωτ: 34293/18.10.2017 έγγραφο του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης Σπάτων – Αρτέμιδος προς τη Δημοτική Αρχή Σ-Α, την Επιτροπή Διαβούλευσης & τους Φορείς, με αντικείμενο «Διαμεσολαβητική πρόταση του Συμπαραστάτη για την κατά νόμο τήρηση των διαδικασιών λειτουργίας της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης Σπάτων – Αρτέμιδος ……..».
5.     Τα υπ’ αριθ. πρωτ: 5901,7222/17.4.2018, 7430/20.3.2018 και 7251/26.4.2018 έγγραφα του ΣτΔΕ με τα συνημμένα σ’ αυτά στοιχεία.
6.     Το γεγονός ότι παρόλο που ο Συμπαραστάτης ανακοινώνει – δημοσιεύει ανοικτά και δημόσια όλα τα έγγραφα και τις ενέργειές του που είναι σημαντικές για τη ζωή των πολιτών, η τοπική κοινωνία των πολιτών δεν πληροφορείται από τους φορείς της και δεν φαίνεται να αξιοποιεί τα υπέρ αυτής ζητήματα και ευκαιρίες.
7.     Υπόθεση με Κωδικό 65-2018 στον ΣτΔΕ
  
  Ο Συμπαραστάτης διαπιστώνοντας την αναγκαιότητα ουσιαστικοποίησης, εξυγίανσης και αναβάθμισης των διαδικασιών αποτελεσματικής συμμετοχής και ενημέρωσης - ενεργοποίησης των πολιτών – δημοτών στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων ή γνωμοδοτήσεων σε τοπικό επίπεδο, αναλαμβάνει πρωτοβουλία σύνταξης πρότασης (κατά την § 5 του άρθρου 77 του Ν. 3852/2010), που περιλαμβάνει :
I.     ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ αναβάθμισης και ενίσχυσης της ισότιμης, αντικειμενικής, αξιοκρατικής, διάφανης και ακηδεμόνευτης ΣΤΗΡΙΞΗΣ, καθώς και την κατά νόμο οικονομική επιχορήγηση ΟΛΩΝ των δικαιούμενων κατ’ έτος τοπικών φορέων [1], που συνθέτουν την Κοινωνία των Πολιτών, χωρίς διακρίσεις. 
II.   Διαμόρφωση ενός «Κώδικα ορθών πρακτικών για τη συμμετοχή των δημοτών στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων», κατά τα Ευρωπαϊκά πρότυπα (βλ. υπ’ αριθ. 1 ανωτέρω σχετικό) και
III.  Οργάνωση και λειτουργία ανοικτού «Forum του Συμπαραστάτη» για τους πολίτες – δημότες.
IV. Διόρθωση και επανέκδοση του Κανονισμού Λειτουργίας της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος, σύμφωνα με το υπ’ αριθ. πρωτ: 30931,25676/26.8.2013 έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής (Ελεγκτή Νομιμότητας) [2] και το Σχέδιο Κανονισμού
Λειτουργίας Επιτροπής Διαβούλευσης που έχει προταθεί από το Υπ. Εσωτερικών.
 

  Η πρόταση του ΣτΔΕ θα υποβληθεί το συντομότερο δυνατόν στην Δημοτική Αρχή Σπάτων – Αρτέμιδος, ώστε να ακολουθήσει ο προβλεπόμενος εντός των θεσμικών οργάνων του Δήμου Σ-Α διάλογος και αποφάσεις (Επιτροπή Διαβούλευσης, Συμβούλια Δημοτικών Κοινοτήτων & Δημοτικό Συμβούλιο).

  Για το λόγο αυτό κάθε ενδιαφερόμενος πολίτης ή τοπικός φορέας [3] που επιθυμεί να συμβάλλει δημιουργικά, δύναται και προκαταβολικά να διατυπώσει (έως 31.5.2018) τις επί των ανωτέρω απόψεις, προβληματισμούς και προτάσεις του προς τον Συμπαραστάτη, συμβάλλοντας έτσι στην εξυγίανση και απρόσκοπτη συντονισμένη αναβάθμιση των συλλογικών λειτουργιών τους, για πραγματικό όφελος της τοπικής κοινότητας, συνολικά, χωρίς παρενέργειες από υποκειμενικές συμπεριφορές ή άλλες κακές πρακτικές.

  Το παρόν απευθύνεται και στην Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης, δεδομένου ότι ο Συμπαραστάτης θεωρείται θεσμικά συνδεδεμένος με τη λειτουργία της (βλ. υπ’ αριθ. 3 ανωτέρω σχετικό του Υπ. Εσωτερικών), ενώ κοινοποιείται και στα υπόλοιπα θεσμικά όργανα του Δήμου Σ-Α (Δημοτικό Συμβούλιο, Δήμαρχο, Συμβούλια Δημοτικών Κοινοτήτων), με βεβαιότητα ότι τα μέλη τους ευαισθητοποιούνται στα ζητήματα αυτά και θα συνδράμουν στην ως άνω περιγραφόμενη προσπάθεια.

Παραπομπές – διευκρινήσεις από το ανωτέρω κείμενο
[1] Σύμφωνα με το άρθρο 202 του Ν. 3463/2006 και εφόσον αυτοί θα πληρούν τις διαχρονικές τους υποχρεώσεις κατά τις διατάξεις :
α) Των άρθρων 29 και 30 του N. 281/1914 που επανήλθε σε ισχύ με το N.Δ. 42/1974
β) Του Αστικού Κώδικα και συγκεκριμένα των άρθρων 78 έως 107 και των άρθρων 61 έως 77 περί νομικών προσώπων
γ) Του άρθρου 3 του Ν. 6253/1934 (ΦΕΚ : 280/Α/1934) και
δ) Περί φορολογικών υποχρεώσεών τους, καθώς και περί απολογισμού για τυχόν ληφθείσες επιχορηγήσεις (κατά την § 3 του άρθρου 41 του Ν. 4129/2013  και τη νομολογία του Ελεγκτικού Συνεδρίου, όπως οι Πράξεις : 117/2016, 264/2017, κλπ, του VII Τμήματος Ε.Σ ορίζουν)
[2] Δηλαδή παλαιά εκκρεμότητα του Δήμου Σ-Α για συμμόρφωση, κατόπιν της από τότε (22.5.2013) αναφοράς του ΟΠΑΣ στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής. Υπόθεση που η Δημοτική Αρχή αποδέχθηκε να διορθώσει, αναμένοντας την εισήγηση του ΣτΔΕ, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΥΠΕΣ και τον νόμο.
[3] Ο ΣτΔΕ έχει εντοπίσει πάνω από 80 συλλογικές οντότητες (φορείς – συλλόγους ή ομάδες πολιτών), που έχουν ή είχαν δραστηριοποιηθεί στη διοικητική περιφέρεια του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος και πρέπει να αναζητηθούν και να καταγραφούν με αντικειμενικό τρόπο



Με  τιμή

Ο Συμπαραστάτης

Χ. Ποθουλάκης



5 σχόλια:

  1. ΡΕΕΕΕ ΠΟΘΟΥΛΑΚΗ ΑΜΑΝ ΠΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΑΡΓΟΜΙΣΘΟΣ ΤΕΜΠΕΛΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ.
    ΟΚ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΥΠΟΒΑΛΕΙΣ ΤΙΣ ΥΠΗΡΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ. ΕΓΩ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ 4 ΠΤΥΧΙΑ ΠΟΛΥ ΒΑΡΙΑ ΕΧΩ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ ΒΓΗΚΑΝΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΨΥΧΗ ΜΟΥ ΝΑ ΦΤΑΣΩ ΣΤΟ ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ.
    ΓΡΑΨΕ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΛΑΙΚΗ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΒΑΛΕ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΝΑΛΘΣΗ.
    50-70 ΛΕΞΕΙΣ ΒΑΣΕΙ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΑΥΤΟ ΕΚΕΙΝΟ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΙΜΟ, ΠΡΟΣΤΙΜΟ, ΣΚΑΜΝΙ.
    Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΓΙΝΕΣΑΙ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΑ ΓΕΛΟΙΟΣ
    ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΓΕΛΟΙΟΣ. ΓΡΑΨΕ ΕΝΑ ΠΟΙΜΑ ΓΙΑ 3-4 ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΟΛΟΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΡΩΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ.
    ΜΕΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΓΡΑΦΗΣ ΓΙΝΕΣΑΙ ΕΠΙΔΕΙΞΙΟΜΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΜΥΛΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥΣ ΣΕ ΒΛΕΠΟΥΝ.
    ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΟΝΟ ΤΟ ΖΟΥΜΙ ΣΕ ΛΑΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΝΑ ΣΕ ΑΓΑΠΗΣΟΥΝ ΟΛΟΙ
    ΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΑΛΛΑ ΣΕ ΑΚΑΤΑΛΑΒΙΣΤΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ
    ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ Ο ΠΙΘΗΚΟΣ ΤΟ ΘΕΩΡΕΙ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η κα Δήμητρα Σαρρή, Ταμίας της Ομοσπονδίας, καθώς και οι παρέα της κα Ειρ. Πιτσιγαυδάκη (Πρόεδρος της Ομοσπονδίας) και η κα Γεωργία Χασιώτη (Αναπληρώτρια Ταμίας της Ομοσπονδίας) καλά θα κάνουν να μη λένε πολλά, όπως αυτά χθες βράδυ (14.5.2018) στο Τοπικό Συμβούλιο Αρτέμιδος, ΑΝ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΔΕΝ ΑΠΟΔΩΣΟΥΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ, ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΝ ΝΟΜΙΜΟ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΜΕ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΑ - ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ - για τη συνολική διαχείριση της Ομοσπονδίας και επιμέρους (όπως ορίζει ο νόμος) για τα 5.000 € που έλαβαν το 2016 από τον Δήμο Σπάτων – Αρτέμιδος, αλλά συνεχίζουν να αδιαφορούν και να χλευάζουν, ενώ από το τέλος Φεβρουαρίου 2017 έληξε η προθεσμία που είχαν από τον νόμο.
    Για όλα αυτά και τόσα άλλα τρομερά πράγματα που έχουν συμβεί στην Ομοσπονδία, τι λένε οι λαλίστατες κυρίες που τις καλύπτουν και διάφοροι άλλοι παράγοντες και παραγοντίσκοι, δημοτικοί σύμβουλοι, τοπικοί σύμβουλοι, παρατάξεις, Δήμος και συνεργαζόμενοι (αλληλέγγυοι !!) μ’ αυτές, επίδοξοι εκπρόσωποι των επαγγελματιών της Αρτέμιδος ;
    - ΓΙΑΤΙ λαϊκίζουν όλοι μαζί παίζοντας το παιχνίδι της συγκάλυψης απατηλών ενεργειών ;
    - Τι συμβαίνει άραγε ;
    - Αλήθεια, δεν διάβασε κανείς το υπ’ αριθ. 9420/25.4.2018 έγγραφο – καταπέλτης της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος κατά της Ομοσπονδίας, που δημοσιεύτηκε αυτούσιο στα blog στις 30.4.2018 και την εγκαλεί να συμμορφωθεί με τον νόμο και να υποβάλλει νόμιμα παραστατικά ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΑ Η ΣΑΡΗ ΕΧΕΙΜΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΜΕΡΑ ΠΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ. ΤΡΑΒΑ ΔΕΣ ΣΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΠΟΥ ΞΕΡΝΑ ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ ΤΗΝ ΚΟΜΠΙΝΑ ΑΠΑΤΗ ΕΠΙ ΚΑΤΣΑΛΙΤΟΥ ΑΚΟΜΑ.
      Ο ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΣ ΝΟΣΟΚΟΜΑ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΤΟ ΔΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΝΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΕΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΚΑΙ Ο ΤΑΝΤΗΛΑΣ ΑΡΠΑΖΕΙ 500-1000 ΕΥΡΟΠΟΥΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΓΑΖΕΙ ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΕΕΕΛΑΑ ΜΩΡΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ.
      ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΒΙΝΕΟ ΕΔΩ ΤΑ ΕΧΩ ΔΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑ ΑΚΟΥΣ.
      ΗΡΘΕ Ο ΜΑΡΛΑΝΤΗΣ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΤΣΙΦΤΕΤΕΛΙΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕ ΚΑΙ Ο ΠΟΘΟΥΛΑΚΗΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΧΡΟΝΙΑ

      Διαγραφή
  3. Ο ΧΑΜΠΑΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΒΟΥΡΟΧΕΛΩΝΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΒΡΙΖΟΝΤΟΥΣΑΝ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΜΑΙΜΟΥΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΞΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΗΜΟΥΝ ΜΑΚΡΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΤΑΣΩ ΕΦΥΓΑΝ ΣΑΝ ΚΛΕΦΤΕΣ ΜΕ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΚΕΙ Κ ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΚΑΝΕ Ο ΜΑΡΛΑΝΤΗΣ ΔΕΝ ΣΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΟΥΣ ΞΕΣΚΙΣΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου