Τρίτη 10 Απριλίου 2018

Ο πρώτος Γερμανός που αναλαμβάνει τα ηνία της Deutsche Bank ύστερα από 16 χρόνια

Ο 47χρονος Κρίστιαν Ζέβινγκ στο τιμόνι της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας -
Πολύτεκνος λατρεύει το τένις και δεν διαπραγματεύεται το μισθό του


O Kρίστιαν Ζέβινγκ είναι ο πρώτος Γερμανός που αναλαμβάνει τα ηνία της Deutsche Bank, της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας, ύστερα από 16 χρόνια. Αλλά και ο νεαρότερος CEO της τράπεζας.

Είναι 47 ετών, πολύτεκνος και λατρεύει το τένις. Ο γαλανομάτης Γερμανός δεν διαπραγματεύεται το μισθό του και χρησιμοποιεί το μετρό για να πηγαίνει στη δουλειά του,όπως χαρακτηριστικά γράφει το περιοδικό «Focus». Κάθε Σαββατοκύριακο είναι αφιερωμένο στην οικογένειά του: τη σύζυγό του και τα τέσσερα παιδιά τους. Ο Ζέβινγκ φοράει και γυαλιά οράσεως αλλά και φακούς επαφής. Μικρός ήθελε να γίνει αθλητικογράφος.

Ύστερα από 27 χρόνια στη Deutsche Bank, o Ζέβινγκ αναλαμβάνει το τιμόνι της τράπεζας. Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής τράπεζας αντικαθιστά τον Βρετανό Τζον Κράιαν σε μία περίοδο που η τράπεζα προσπαθεί να ενισχύσει τη θέση της στη γερμανική αγορά. Ο Κράιαν είδε την... έξοδο μετά από τρία χρόνια ως CEO της τράπεζας απογοητεύοντας τους επενδυτές. Ο Ζέβινγκ ήταν από το 2015 μέλος του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας κατέχοντας θέση αντιπροέδρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου