Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

Μια πραγματικότητα που αλλάζει στην Κυψέλη

  Το Living Realities - Changing Perceptions πραγματοποιεί μια σειρά εκδηλώσεων
στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης ανοιχτών σε όλους

Είχα πολύ καιρό να περάσω από εκείνο το «τετράγωνο» της πόλης. Δεν είχα λόγο άλλωστε. Κάποτε το κομμάτι αυτό της Φωκίωνος Νέγρη πρέπει να έσφυζε από ζωή. Εγώ το πρόλαβα με τη μπυραρία όπου εργαζόμουν ως φοιτήτρια για το χαρτζιλίκι.

livingr-1

Γι’ αυτό όταν διάβασα την ανακοίνωση των δράσεων για το ερχόμενο τριήμερο, γούρλωσα τα μάτια! Θα πάω με τα παιδιά μου στη γειτονιά που μεγάλωσα. Στο «τετράγωνο» εκείνο των νεανικών μου αναμνήσεων, που μου φέρνει κάθε τόσο στο μυαλό η συλλογή από μπουκάλια μπύρας που ενίοτε ξεσκονίζω στο ράφι.


Θα πάω όμως και θα είναι όλα ζωντανά. Πιο ζωντανά κι από ό,τι τα γνώρισα. Στις δράσεις του Living Realities - Changing Perceptions, μικροί μαθητές καλούνται να συμπράξουν με φοιτητές για να «σχεδιάσουν» μια νέα πόλη, μουσικοί να τραγουδήσουν γι’ αυτήν και να τη ζωντανέψουν και όλοι εμείς οι πολίτες της να την ονειρευτούμε όσο το δυνατόν καλύτερη. Θα είμαστε όλοι εκεί.

Σχετικά με το εγχείρημα Living Realities – Changing Perceptions

livingr-4

Η έκθεση φωτογραφίας Stages of Light προσεγγίζει -με αφηγηματικό, θα λέγαμε, τρόπο- τις πραγματικότητες της ζωής ανθρώπων που αναγκάστηκαν να φύγουν από τις οικογένειες, τα σπίτια και τις πατρίδες τους. Η έκθεση αυτή έγινε αφορμή για ένα διεπιστημονικό, κοινωνικοπολιτικό και συνάμα καλλιτεχνικό εγχείρημα, το Living Realities – Changing Perceptions, που με τη σειρά του, πυροδότησε μια σειρά συναντήσεων, οι οποίες σκοπό έχουν να προωθήσουν το διάλογο για τα επίκαιρα θέματα της άφιξης και της συμβίωσης. Από την Τσεχία, που ήταν ο πρώτος σταθμός του εγχειρήματος, στην Αθήνα σήμερα, και πιο συγκεκριμένα στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης, το Living Realities – Changing Perceptions πραγματοποιεί μια πολύπλευρη και εποικοδομητική δράση το τριήμερο 27-28 και 29 Απριλίου, λίγο πριν αναχωρήσει τον Ιούνιο για τον τελευταίο του προορισμό την Αυστρία. Το όλο εγχείρημα αποτελεί μία κοινή συνδιοργάνωση των Brunnenpassage (Αυστρία), Studio ALTA (Τσεχία), Dschungel Wien (Αυστρία) και Impact Hub Athens (Ελλάδα) και υλοποιείται με συγχρηματοδότηση από το πρόγραμμα Creative Europe της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Info
Living Realities - Changing Perceptions: Έκθεση Φωτογραφίας & Παράλληλες Δράσεις στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης
Διάρκεια Έκθεσης: 31 Μαρτίου – 29 Απριλίου 2018
Χώρος Διεξαγωγής: Δημοτική Αγορά Κυψέλης (Φωκίωνος Νέγρη 42, Αθήνα 113 61)
Ωράριο: Δευτέρα – Παρασκευή 16:00 – 20:00 / Σάββατο – Κυριακή 11:00 – 20:00
Πρωινές ξεναγήσεις για σχολεία κατόπιν συνεννόησης στο agora@impacthub.net
Η έκθεση συνοδεύεται από υπηρεσία ακουστικής περιγραφής και ο χώρος είναι προσβάσιμος για χρήστες/ριες αναπηρικού αμαξιδίου. Το κτίριο της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης, διαθέτει τουαλέτα ΑμεΑ. Επιμέλεια & υπηρεσίες προσβασιμότητας: Liminal

Είσοδος ελεύθερη. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε: living-realities.eu. Για μια βόλτα στην Κυψέλη με και χωρίς παιδιά, επισκεφτείτε τη σελίδα:
mamakita.gr & mamakita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου