Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

Η Έλενα Ακρίτα ξεσπά για τη Νόρα Βαλσάμη και τον κίνδυνο να χάσει το σπίτι της: «Το λες και ντροπή. Επιεικώς»

Όσα έγραψε η συγγραφέας- δημοσιογράφος στο facebook
Η Νόρα Βαλσάμη και ο σύζυγός της Ερρίκος Ανδρέου περνούν μία αρκετά δύσκολη
περίοδο, καθώς κινδυνεύουν να χάσουν το μοναδικό σπίτι που έχουν επειδή οι τράπεζες το βγάζουν σε πλειστηριασμό. Σε πρόσφατη συνέντευξη της στην εκπομπή «Tatiana Live», η Νόρα Βαλσάμη είχε μιλήσει για τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε τον τελευταίο χρόνο, αλλά και τον κίνδυνο να χάσει το σπίτι της στη Ραφήνα.

«Μπορεί να είχαμε μικρό δάνειο, αλλά αν το θέλουν ας το φάνε στη μούρη τους. Συγγνώμη μου μιλάω έτσι. Εγώ ήμουν η πρώτη που σήκωσα σημαία για τον κύριο Τσίπρα και είπα ότι βγαίνει ένα αστέρι και «μας την έφερε». Ντροπή του! Κατέστρεψε την Ελλάδα και το λέω δημοσίως τώρα», ανέφερε ανάμεσα σε άλλα η ηθοποιός.

Τα λόγια της ηθοποιού προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις. Σήμερα, μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, η Έλενα Ακρίτα αποφάσισε να πάρει θέση για όσα ακούγονται.

«Η Νόρα Βαλσάμη και ο Ερρίκος Ανδρέου χάνουν το σπίτι τους κι όλοι οι ‘καλοί άνθρωποι του Σε Τσουαν’ χύνουν τη χολή τους λες και τους πέφτει λόγος για την ξένη δυστυχία. Λοιπόν, για να τελειώνουμε. Εδώ μιλάμε για δυο άτομα που από παιδιά δούλεψαν σκυλίσια στον καλλιτεχνικό χώρο. Κι εκείνος ως σκηνοθέτης κι εκείνη ως ηθοποιός. Αν πήραν ενα σπιτάκι να μεγαλώσουν το παιδί τους, το έκαναν με την αξία τους και την σκληρή δουλειά. Ούτε από ρουσφέτια, ούτε από μίζες ούτε από γλειψίματα. Η Βαλσάμη δούλευε επί 30 όλοκληρα χρόνια από τις 6 το πρωί (κινηματογράφος, τηλεόραση) έως μετά τα μεσάνυχτα στο θέατρο. Κι ο άντρας της στους ίδιους ρυθμούς. Δεν τους χαρίστηκε ούτε ένα ευρώ. Η ζωή τους ήταν ήσυχη, χαμηλών τόνων κι αξιοπρεπής όπως και οι ίδιοι.

Η όντως ανόητη δήλωσή της Βαλσάμη περί ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρα δεν νομιμοποιεί την κακία και την σκληρότητα αυτόκλητων κριτών κι επικριτών. Όμορφες στιγμές μας πρόσφεραν μέσα από τη δουλειά τους, δεν μας σκότωσαν τη μάνα. Το λες και ντροπή. Επιεικώς».


Για το θέμα είχε μιλήσει στην εφημερίδα Espresso και ο σύζυγός της ηθοποιού, Ερρίκος Ανδρέου, ο οποίος είχε είχε πει σχετικά: «Είναι αλήθεια το γεγονός αυτό. Οι τράπεζες βγάζουν σε πλειστηριασμό, σαν στυγνοί τοκογλύφοι, σπίτια ανθρώπων οι οποίοι χρωστούν. Αυτό έκαναν και σε εμάς…

Προσπαθούσαμε εδώ και πάρα πολύ καιρό να πουλήσουμε ένα μικρό στούντιο με σκοπό να είμαστε εντάξει στις υποχρεώσεις μας. Είχαμε και δύο πιστωτικές κάρτες. Αυτό το μικρό στούντιο το είχαμε δώσει στον γιο μας. Σας επισημαίνω ότι πρόκειται για ένα πολύ μικρό σπίτι. Τώρα αναγκαστικά θα πρέπει να του νοικιάσουμε έναν άλλο χώρο να μένει.

Κι εγώ και η Νόρα δουλέψαμε ώρες ατελείωτες. Παλέψαμε για χρόνια προκειμένου να επιβιώσουμε και να αποκτήσουμε ένα σπίτι. Όλο αυτό το διάστημα κανένα κράτος δεν μας βοήθησε για όσα αποκτήσαμε. Και τώρα μας παίρνει ένα από τα ελάχιστα περιουσιακά στοιχεία που έχουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου