Σάββατο 17 Μαρτίου 2018

Ο Sanjeev Gupta ετοιμάζεται να παρουσιάσει τη μεγαλύτερη μπαταρία του κόσμου


Η Simec Zen Energy, η οποία ελέγχεται από την GFG Alliance του U.K., συμφώνησε να
κατασκευάσει μια μπαταρία ιόντων λιθίου 120 μεγαβάτ στο Port Augusta της Νότιας







Αυστραλίας, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της αυστραλιανής πολιτείας, Jay Weatherill σε μια ηλεκτρονική δήλωση, την Παρασκευή. Ενώ δεν δόθηκε καμία χρονική περίοδος για την ολοκλήρωση του project, το μέγεθος της μπαταρίας θα ξεπερνούσε τα 100 μεγαβάτ της μπαταρίας του Musk στην περιφέρεια του ίδιου κράτους. Βέβαια, υπάρχουν κι άλλοι ανταγωνιστές οι οποίοι μπορούν επίσης να ξεπεράσουν τη μπαταρία του Musk, συμπεριλαμβανομένου ενός έργου στη Νότια Κορέα.
Η GFG, που διευθύνεται από τον ιθύνοντα νόα της όλης προσπάθειας Σαντζίβ Γκούπτα, πέρυσι πρόσθεσε χαλυβουργικές εργασίες για την εξόρυξη σιδηρομεταλλεύματος στην Αυστραλία, δήλωσε ότι η μπαταρία θα βοηθήσει στην τροφοδοσία μιας ηλιακής μονάδας 200 μεγαβάτ στα χαλυβουργεία της Whyalla. Η Simec Zen ευελπιστεί ότι το Big Battery Project του θα παράσχει σταθερότητα στο δίκτυο και θα λειτουργήσει ως αποθεματικό σε περίπτωση διακοπής ρεύματος, το οποίο περιλάμβανε μια κρατική συσκότιση τον Σεπτέμβριο του 2016.
"Εκτός από το γεγονός ότι είναι η πιο ισχυρή μπαταρία στον κόσμο, η εγκατάσταση αποθήκευσης της Simec Zen θα βοηθήσει στη στήριξη της μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας των χαλυβουργείων Whyalla και θα προσφέρει πρόσθετα οφέλη στο δίκτυο της Νότιας Αυστραλίας", δήλωσε ο Weatherill.
Η βιομηχανία αποθήκευσης μπαταριών καθίσταται ολοένα και πιο σημαντική σε μέρη όπως η Νότια Αυστραλία, η οποία έχει λιγότερη πρόσβαση σε παραδοσιακές πηγές ορυκτών καυσίμων όπως ο άνθρακας και το φυσικό αέριο από ό, τι το υπόλοιπο έθνος. Αντ 'αυτού, η περιοχή παίρνει το 50% της ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, μία από τις μεγαλύτερες διεισδύσεις αιολικής και ηλιακής ενέργειας στον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου