Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018

Ιεράπετρα: Στα 15 εκατ. ευρώ η αξία των 1,3 τόνων κάνναβης που βρέθηκαν στο αλιευτικό

Πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Τετάρτη - Το αλιευτικό ακινητοποιήθηκε έπειτα
από κινηματογραφική επιχείρηση του Λιμενικού Στην Εισαγγελία Πειραιά οδηγήθηκαν σήμερα οι τ'εσσερος υπήκοοι Συρίας, πλήρωμα του αλιευτικού σκάφους που εντοπίστηκε νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας να μεταφέρει τουλάχιστον 1,3 τόνους κατεργασμένη κάνναβη σε μορφή σοκολάτας.





Και στους τέσσερις του απαγγέλθηκαν κατηγορίες και τους δόθηκε προθεσμία να απολογηθούν την Τετάρτη 7 Μαρτίου.

Οι κατηγορίες είναι οι εξής: συγκρότηση από κοινού και ένταξη από κοινού σε εγκληματική οργάνωση που επιδιώκει την τέλεση περισσότερων κακουργηματικών πράξεων που προβλέπονται στη νομοθεσία για τα ναρκωτικά.
Επίσης, τους απαγγέλθηκε η κατηγορία της παράνομης διακίνησης ναρκωτικών από κοινού από δράστες που ενεργούν από κοινού στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης κατά επάγγελμα και που το προσδοκώμενο όφελος υπερβαίνει το ποσό των 75.000  ευρώ.

Σημειώνεται ότι η ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης που εντοπίστηκε στο αλιευτικό σκάφος η αξία της υπολογίζεται στα 15 εκατομμύρια ευρώ.

Κινηματογραφικό ρεσάλτο των βατραχανθρώπων στο αλιευτικό

Το αλιευτικό σκάφος ακινητοποιήθηκε 40 ναυτικά μίλια ανοικτά της Νότιας Κρήτης, έπειτα από μία κινηματογραφική επιχείρηση του Λιμενικού.

Πραγματοποίησαν ρεσάλτο οι κομάντος της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών (Μ.Υ.Α Λ.Σ) το οδήγησαν στην Ιεράπετρα, όπου με τη βοήθεια ειδικών σκύλων και του κλιμακίου της ΜΥΑ και των έμπειρων αξιωματικών της ΔΙΔΙΝΑΛ κατάφεραν μετά από 24 ώρες να βρουν τα ναρκωτικά που έκρυβε στα σωθικά του.

Πήρε τόση ώρα διότι οι δράστες στο πρύμνιο μέρος του πλοίου, πίσω από τη δεξαμενη καυσίμου και νερού είχαν φτιάξει ειδικές κρύπτες, όπου και τα είχαν καταχωνιάσει. Μάλιστα, σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι κρύπτες θα μπορούσαν να χωρέσουν έως και πέντε τόνους ναρκωτικά!

Μάλιστα, οι βαρώνοι είχαν απλώσει πάνω από τα πακέτα, κόκκους καφέ, ώστε να μην μπορούν να εντοπιστούν από τα σκυλιά της αστυνομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου