Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

Welt: Φόβος στη Γερμανία για τους τζιχαντιστές που κρατούνται στις φυλακές

Η υπουργός Δικαιοσύνης της Έσσης προειδοποίησε ότι ο μεγάλος αριθμός ισλαμιστών στις γερμανικές φυλακές συνιστά τεράστια πρόκληση για το πρόγραμμα πρόληψης και αποριζοσπαστικοποίησης που προωθούν οι Αρχές Περίπου 150 επικίνδυνοι Ισλαμιστές
κρατούνται σε φυλακές σ’ ολόκληρη τη Γερμανία σύμφωνα με στοιχεία της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας, που δημοσιεύει η εφημερίδα Die Welt.





Οι ισλαμιστές εξτρεμιστές εκτίουν ποινές φυλάκισης ή κρατούνται για κατηγορίες που σχετίζονται με την τρομοκρατία, όπως εξάλλου και άλλα άτομα που θεωρούνται υποστηρικτές του ριζοσπαστικού Ισλάμ.

«Τα επόμενα χρόνια θα πρέπει να περιμένουμε ένα κύμα εξτρεμιστών στις φυλακές μας», δήλωσε η υπουργός Δικαιοσύνης του κρατιδίου της Έσσης, Έβα Κιούνε Χέρμαν αναφερόμενη στις εκατοντάδες έρευνες που είναι σε εξέλιξη σ’ ολόκληρη τη χώρα για ισλαμιστές, πολλοί εκ των οποίων επέστρεψαν στη Γερμανία από το Ιράκ και τη Συρία, όπου πολέμησαν στις τάξεις του λεγόμενου «Ισλαμικού Κράτους».
Η Κιούνε Χέρμαν προειδοποίησε ότι ο μεγάλος αριθμός ισλαμιστών στις γερμανικές φυλακές συνιστά τεράστια πρόκληση για το πρόγραμμα πρόληψης και αποριζοσπαστικοποίησης που προωθούν οι Αρχές της χώρας κι ότι αν δεν γίνουν τα κατάλληλα βήματα όσο οι κρατούμενοι παραμένουν στα σωφρονιστικά ιδρύματα, υπάρχει ο κίνδυνος να αποφυλακιστούν εξτρεμιστές ισλαμιστές και άτομα που εμφορούνται από ακραίες απόψεις χωρίς καμιά προοπτική επανένταξής τους στην κοινωνία.

Τον περασμένο Δεκέμβριο οι Αρχές ανακοίνωσαν ότι το 2017 άνοιξαν πενταπλάσιες έρευνες για τρομοκρατία σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο. Από τις 1.200 υποθέσεις, το 80% σχετίζονταν με την ισλαμική τρομοκρατία και αφορούσαν, κήρυκες του μίσους, επίδοξους δολοφόνους και ξένους μαχητές που επέστρεψαν από τη Μέση Ανατολή.

Η ένωση υπαλλήλων σωφρονιστικών καταστημάτων της Γερμανίας επεσήμανε ότι ο αριθμός των ισλαμιστών κρατουμένων συνιστά αυξανόμενη απειλή για το προσωπικό των φυλακών και ζήτησαν να περάσουν τα μέλη τους από πρόσθετη εκπαίδευση.

Τον περασμένο μήνα οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι της Γαλλίας κατέβηκαν σε απεργία διαμαρτυρόμενοι για την εις βάρος τους βία στις κατάμεστες φυλακές της χώρας μετά την επίθεση ενός ισλαμιστή κατά δεσμοφυλάκων με ψαλίδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου