Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018

Δεύτερη επιδρομή Ψινάκη για υδροκλοπές (video)

Δεύτερη επιδρομή του Δημάρχου για επιτόπιες αυτοψίες κατόπιν καταγγελιών στο μεγάλο θέμα των υδροκλοπών που μαστίζουν τα οικονομικά του Δήμου Μαραθώνα.

Ο Ψινάκης για να μην λένε ότι σκάβει με τα χέρια του όπως αναφέρει και ο ίδιος, έκανε δεύτερη επιδρομή μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας συνοδευόμενος αυτή την φορά από κλιμάκιο αποτελούμενο από τον διευθυντή της υπηρεσίας Ύδρευσης του Δήμου κύριου Φούντα και όλους τους τεχνικούς της Υπηρεσίας Ύδρευσης του Δήμου, με αστυνομική δύναμη διευθύνουσα από τον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Μαραθώνα κύριο Μάρκου και τον διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας του Μαραθώνα με τους συναδέλφους του.



Το MARATHONNEWS ακολούθησε την αυτοψία της επιχείρησης πάταξης «Υδροκλοπών του Δήμου Μαραθώνα» με επικεφαλής τον Δήμαρχο και τις Αρχές. Από νωρίς το πρωί φάνηκε η διάθεση του Δημάρχου να πάει προσωπικά σε όσο το δυνατόν περισσότερα σημεία για τα οποία είχε επώνυμες καταγγελίες «υδροκλοπών» , μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονταν και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.



Μία από τις αυτοψίες που καταγράφηκε στην κάμερα μας αφορούσε σε οικία ενεργού Δημοτικού Συμβούλου, όπου σύμφωνα με τα στοιχεία της υπηρεσίας, η συγκεκριμένη Δημοτική Σύμβουλος από το 2011 όπου ο Δήμος έγινε Καλλικρατικός πλήρωνε ανά τετράμηνο κατά μέσον όρο 55 ευρώ . Το τελευταίο διάστημα και μετά από πολλές αλλαγές υδρομετρητών το οίκημα της συγκεκριμένης κυρίας , σύμφωνα με την Υπηρεσία Ύδρευσης εμφανίζεται να έχει κατανάλωση περίπου στα 400 ευρώ το τετράμηνο.
Ένας ακόμα εν ενεργεία Δημοτικός Σύμβουλος σύμφωνα πάντα με την υπηρεσία ύδρευσης έχει πληρώσει τα δικαιώματα παροχής ύδρευσης από το 2014 και μέχρι σήμερα το ποσό που έχει χρεωθεί είναι μηδενικό. Με την αυτοψία ο Δήμαρχος με τις Αρχές βρήκαν καινούργιο ρολόι , που έγραφε 134 κυβικά δηλαδή 180 ευρώ περίπου, και βρέθηκαν κομμένοι σωλήνες διαμέτρου Φ32 με «χταπόδια διανομής» που μόνο της υπηρεσίας ύδρευσης δεν ήτανε όπως είδατε και στα πλάνα.
Ερευνώντας την προαναφερθείσα καταγγελία το κλιμάκιο έπεσε επάνω σε λαβράκι εντοπίζοντας παρακείμενες παράνομες απευθείας συνδέσεις με τον κεντρικό αγωγό του Δήμου οι οποίες εξυπηρετούσαν οικοδομές και καλλιεργήσιμα αγροτεμάχια.
Μια άλλη αυτοψία που πραγματοποιήθηκε στο Μαραθώνα , σύμφωνα με τους υπαλλήλους της ύδρευσης έδειξε παράνομες συνδέσεις από τον κεντρικό αγωγό του Δήμου, όπου εντελώς συμπτωματικά ανήκουν σε οικία πρώην Δημάρχου Μαραθώνα.
Ο Ψινάκης ,σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Marathonnews, θα δώσει όλα τα στοιχεία που έχει συλλέξει ως τώρα στον Εισαγγελέα καταθέτοντας μηνυτήρια αναφορά για να πάρει η υπόθεση αυτή επιτέλους τον δρόμο της δικαιοσύνης.
Σκοπός του είναι μιας και τα έργα που έχει προγραμματίσει να γίνουν, χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια, να σταματήσουν οι δημότες να επιβαρύνονται από τις υδροκλοπές και να επιστραφούν αυτά τα ποσά στον Δήμο απαλλάσσοντας τους από τα δημοτικά τέλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου