Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018

Αποκάλυψη: Ο Σόρος χρηματοδοτεί εκστρατεία για να αποτραπεί το Brexit!

Ο μεγιστάνας των επενδύσεων έχει προσφέρει πάνω από 450.000 ευρώ στην καμπάνια Best for BritainΠάνω από 400.000 λίρες Αγγλίας (450.000 ευρώ) έχει ήδη δαπανήσει ο
δισεκατομμυριούχος Τζορτζ Σόρος σε μια εκστρατεία που αγωνίζεται να αποτρέψει το Brexit, όπως αποκαλύφθηκε σήμερα.





Ο μεγιστάνας των επενδύσεων είναι ένας από τους μεγαλύτερους χορηγούς πίσω από την καμπάνια Best For Britain που ξεκίνησε με πρωτοβουλία της επιχειρηματία Τζίνα Μίλερ.
Το ύψος της χορηγίας από τον δισεκατομμυριούχο έχει ήδη προκαλέσει ανησυχίες στους υποστηρικτές του Brexit, που φοβούνται ότι η εκστρατεία μπορεί να αποδυναμώσει ή ακόμα και να σταματήσει τη διαδικασία αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ.

Ο πρώην ηγέτης της Ukip, Νάιτζελ Φάρατζ δήλωσε πρόσφατα ότι ο κόσμος άρχισε να αντιλαμβάνεται τον κίνδυνο να ανατραπεί το αποτέλεσμα του περσινού δημοψηφίσματος.

Ο κ. Σόρος έχει επισημάνει επανειλημμένα σε συνεντεύξεις του ότι το Brexit θα είναι καταστροφικό για την οικονομία και ότι η δική του πρόταση στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι να υποβάλει αμέσως αίτηση επανένταξης στην ΕΕ.

Ο 87χρονος επενδυτής που γεννήθηκε στην Ουγγαρία είναι σήμερα ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο. Όπως έχει υποστηρίξει στο παρελθόν, η έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ θα προκαλέσει πτώση της στερλίνας μεγαλύτερη από εκείνη της «Μαύρης Τετάρτης» του 1992, που έκανε τον ίδιο τον Ούγγρο κερδοσκόπο κατά 1 δισ. δολάρια πλουσιότερο.

Όπως έγινε γνωστό σήμερα από ένα από τα ανώτερα στελέχη της εκστρατείας, ένα από τα ιδρύματα του Σόρος έδωσε 450.000 ευρώ στο Best for Britain, που ασκεί πιέσεις για τη διεξαγωγή ενός καινούργιου δημοψηφίσματος με θέμα την παραμονή ή όχι της Βρετανίας στην ΕΕ.

Η εκατομμυριούχος Τζίνα Μίλερ, που ξεκίνησε την καμπάνια τον περασμένο Απρίλιο, είχε χαρακτηρίσει το BfB την «μεγαλύτερη προσπάθεια για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος» που έχει διοργανωθεί ποτέ στη Βρετανία.

Το πρότζεκτ είχε αρχικά στηθεί σε γραφεία που παραχώρησε δωρεάν ο Σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον, ο οποίος πρόσφερε επίσης περίπου 30.000 ευρώ για να βοηθήσει την εκστρατεία στο ξεκίνημά της.

Μέι: Η χώρα δεν θα διενεργήσει δεύτερο δημοψήφισμα 

Η κυβέρνηση της Τερέζα Μέι δεν θα διενεργήσει δεύτερο δημοψήφισμα για την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπός της Βρετανίδας πρωθυπουργού, μετά την αποκάλυψη ότι ο μεγιστάνας Τζορτζ Σόρος προσέφερε σχεδόν μισό εκατομμύριο ευρώ στην εκστρατεία κατά του Brexit.

«Υπάρχουν πολλές πολιτικές ομάδες και ομάδες εκστρατείας σε αυτή τη χώρα, αυτό είναι απολύτως σωστό και ό,τι θα περίμενε κανείς σε μια δημοκρατία», δήλωσε ο εκπρόσωπος σε δημοσιογράφους. «Η θέση της πρωθυπουργού σε αυτό το θέμα είναι ξεκάθαρη, η χώρα ψήφισε υπέρ της αποχώρησης από την ΕΕ, αυτό είναι που θα τηρήσουμε και δεν θα υπάρξει δεύτερο δημοψήφισμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου