Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

Στα Aστέρια Γλυφάδας το επόμενο «bras de fer» των κατασκευαστών

Ακόμη ένα εμβληματικό έργο για το πρώτο city resort στην Αττική βρίσκεται προ
των πυλών, με δεδομένο το ενδιαφέρον των εγχώριων κατασκευαστικών oμίλων.




Μετά τον Αστέρα στη Βουλιαγμένη και την ανακαίνιση του πρώην Athens Ledra στη λεωφόρο Συγγρού, το επόμενο μεγάλο ξενοδοχειακό έργο που δρομολογείται αυτή την στιγμή στην πολυσυζητημένη Αττική Ριβιέρα είναι η νέα πεντάστερη επένδυση στα Αστέρια της Γλυφάδας που βρίσκεται τώρα στην εκκίνηση προκειμένου να είναι έτοιμη να λειτουργήσει τη θερινή σεζόν του 2019, με βάση το αρχικό χρονοδιάγραμμα των επενδυτών. Στόχος είναι οι διαδικασίες για την επιλογή του αναδόχου για το έργο να προχωρήσουν άμεσα, μέσα στην άνοιξη, δεδομένου ότι ήδη από τον περασμένο Οκτώβριο το επενδυτικό σχήμα της Grivalia Hospitality (σ.σ. του ξενοδοχειακού βραχίονα της Grivalia Properties AEEAΠ του ομίλου Fairfax) με τη μειοψηφική συμμετοχή και του ομίλου Παραθεοχάρη έχει εξασφαλίσει την άδεια δόμησης από την Ειδική Υπηρεσία Προώθησης και Αδειοδότησης Τουριστικών Επενδύσεων.
Το έργο περιλαμβάνει ξενοδοχείο 5 αστέρων και 400 κλινών, σουίτες κι επιπλωμένες βίλες, συγκρότημα spa, αθλητικές εγκαταστάσεις, πισίνες, παιδότοπους, χώρους εστίασης και κέντρα διασκέδασης, επιμέρους έργα και εγκαταστάσεις υποδομής, εσωτερικό οδικό δίκτυο, δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης, δίκτυα ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων με σκοπό όπως αναφέρεται «την παροχή υψηλότατου επιπέδου υπηρεσιών φιλοξενίας».
Το ύψος της επένδυσης για τα έργα αναμόρφωσης αναμένεται να ανέλθει στα πέριξ των 60 εκατ. ευρώ, ενώ στα επόμενα, σημαντικά βήματα είναι και η σύμβαση με μεγάλο ξενοδοχειακό όμιλο που θα αναλάβει να «τρέξει» το υπερπολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα, με το επενδυτικό σχήμα ωστόσο να τηρεί επί του παρόντος σιγήν ιχθύος.
Οι επενδυτές, μέσω της εταιρείας Ναυσικά Α.Ε. η οποία έχει μέσω της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος την μακροχρόνια μίσθωση του ακινήτου των Αστεριών της Γλυφάδας που ανήκει στην Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου Α.Ε., επισημαίνουν ότι θα αναβιώσουν το θρυλικό ξενοδοχείο, ανακατασκευάζοντάς το πρωτίστως με σεβασμό προς το φυσικό περιβάλλον, ενώ με την ολοκλήρωση της επένδυσης, θα δημιουργηθεί μία πρότυπη ξενοδοχειακή μονάδα με σαφή αναφορά στο παρελθόν του ιστορικού ξενοδοχείου «Αστέρια», η οποία θα αναδείξει το φυσικό πλούτο της περιοχής, θα αναβαθμίσει σημαντικά το παραλιακό μέτωπο της Αττικής και θα προσελκύει τουρισμό υψηλού επιπέδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου